מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין פגיעת רכב בקווי תקשורת של בזק

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

(ההדגשות במקור – א.ג) עילות התביעה שצוינו בבקשה הן: אי התאמה בממכר מכוח סעיף 11 לחוק המכר תשכ"ח-1968(להלן: "חוק המכר"); הטעה והפרת חובת גילוי מכוח סעיפים 2, 4 ו-31(א) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א–1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן"); הפרת חובת תום הלב מכוח סעיף 39 לחוק החוזים [חלק כללי], התשל"ג–1973 (להלן: "חוק החוזים"); חוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט-1979; רשלנות מכוח סעיפים 36-35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין").
מנגד יש "לעבור פרוזדור זה בזהירות מרובה וליתן את הרשות רק במקרים המתאימים העונים על כל התנאים הדרושים, לבל תתבררנה תביעות סרק ייצוגיות שאינן ראויות להתברר ככאלה, על כל המורכבות והבעייתיות הכרוכות בהן" (רע"א 6567/97 בזק – החברה הישראלית לתקשורת בע"מ נ' עזבון המנוח אליהו גת, פ"ד נב(2) 713, 720 (1998)).
תנאי נוסף הוא קיומה של עילת תביעה אישית לתובע המייצג (סעיף 4(א)(1) לחוק); ואולם מקום שבו כל התנאים לאישור התובענה כייצוגית מתקיימים פרט לתנאי זה, ניתן להורות על החלפת התובע המייצג באחר בעל עילה אישית (סעיף 8(ג)(2) לחוק) (לדיון בתנאים לאישור תובענה כייצוגית ראו: ע"א 8037/06 ברזילי נ' פריניר (הדס 1987) בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 24 (4.9.2014) (להלן: עניין פריניר); רע"א 2128/09 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' עמוסי, [פורסם בנבו] פסקה 9 (5.7.2012) (להלן: עניין עמוסי); אלון קלמנט "קווים מנחים לפרשנות חוק התובענות הייצוגיות,‏ התשס"ו-2006" הפרקליט מט(1) 131, 152-139 (2006)).
אלא שבשים לב למכלול הנסיבות (ובהם מועד הגשת הבקשה לאישור) ובהנתן הראיות שאכן עלה בידי המבקשים להציג ולמה שעולה לכאורה מהראיות אלה, דומה כי בשים לב לכל האמור לעיל – נכון יותר יהיה שלא להורות על החלפת התובעים הייצוגיים והותרת המבקשים 1 ו-3 בתפקיד זה. לצד זה וכפי שיפורט בקצרה בהמשך, כדי למנוע ספקות אודות הבעלות על רכבו של המבקש 3 (הרשום כאמור על שם אישתו), אורה על צירוף אישתו אף היא כתובעת יחד עמו.
תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין: תובענה ייצוגית נועדה בראש ובראשונה כדי לאפשר לנפגעים, אשר הקף תביעתם מצומצם ולכן בדרך אחרת לא היו טורחים להביאה לפתחו של בית המשפט, לקבל סעדים ראויים וכי קולם יישמע.
...
עילות תביעה פוטנציאליות: מכל האמור לעיל עלתה תמונה ולפיה נראה, ברמת ההוכחה הנדרשת בשלב זה - כי נפל פגם בדגמי 5Q ששווקו בשנים המדוברות ואשר גרם לצריכת שמן עודפת במידה שבעיני המשיבות עצמן - לא הייתה תקינה.
סוף דבר והוראות להמשך: לאור כל האמור לעיל, הבקשה לאישור תובענה ייצוגית מתקבלת באופן חלקי, שכן נמצא כי מתקיימים התנאים לאישור התובענה כייצוגית ביחס לחלק מחברי הקבוצה שהתבקשה, היינו רק בעלי רכבים מדגם 5Q מנוע TFSI 2 ליטר בטווח שנות הייצור 2008 – 2012.
למבקשים 2 ו-4 אין עילת תביעה אישית ואין קבוצה, ובקשתם נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

רקע לפני תביעה בסדר דין מהיר על סך של 9,458 ₪, שהוגשה על ידי בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ (להלן: "בזק").
במהלך נסיעתה, פגעה המשאית או הציוד המותקן עליה, בעמודי תיקשורת, או כבלים, השייכים לבזק (להלן: "התאונה") וכתוצאה מכך נגרם להם נזק.
בנסיבות העניין, יש להחיל את הכלל של "הדבר מדבר בעד עצמו" שבסעיף 41 לפקודת הנזיקין, תשכ"ח – 1968 (להלן: "הפקנ"ז") ולפיכך עליו הראיה שלא התרשל.
נטל ההוכחה אין חולק כי התאונה קרתה עקב פגיעה של המשאית בכבלים השייכים לבזק, אלא שכל אחד מהצדדים טוען כאמור, כי התאונה אירעה באשמתו של האחר שעליו גם מוטל נטל ההוכחה.
בפסק הדין היתה היתייחסות להוראת העבודה של בזק, שמספרה 4.05.11.15 לתקן למתיחת קוי בזק החוצים כביש או דרך, שם נקבע כי "גובה הרשת העילית (חוטים או כבלים) מעל פני הקרקע (או הכביש) יהיה:
טענת בזק לקיומו של אשם תורם לטענת בזק, הנתבע, כנהג המשאית בעת התאונה אחראי לכל החלל שרכבו עבר בו והיתה מוטלת עליו חובה לוודא כי גובה המשאית אינו גבוה מהגובה המירבי, כך שגם אם הכבל היה נמוך, אזי אין מדובר באחריות המלאה של בזק, אלא במקרה זה, יש לחלק את האחריות בין הצדדים.
...
במקרה דנן, אינני סבור שהתאונה נגרמה עקב רשלנותו של הנתבע וכפועל יוצא מכך, אני קובע כי אינו אחראי לקרות התאונה.
אינני סבור כי משך הזמן בו נשאר הנתבע במקום האירוע, חצי שעה לטענתו או 10 דק' לטענת בזק, מלמדת על כך שחשב שהוא אחראי לאירוע ואני מקבל את עדותו כי פעל בהתאם להנחיות המעבידה שלו הנתבעת 1 ועזב את המקום לאחר זמן קצר.
בנסיבות אלו, אני מורה על דחיית התביעה ומחייב את התובעת בתשלום הוצאות ושכר טרחת עו"ד לנתבעים יחדיו בסך כולל של 5,000 ₪ שישולמו לב"כ הנתבעים בתוך 30 ימים מיום קבלת העתק פסק הדין.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע מבקש לחייב את הנתבעת בפצוי בסך 18,000 ₪ בשל פניות אלה, בהתאם להוראת סעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושירותים), התשמ"ב-1982 (להלן: 'חוק התיקשורת'), וכן בגין פגיעה בפרטיות לפי חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א – 1981 (להלן: 'חוק הגנת הפרטיות').
הנתבעת טוענת כי שליחת ההודעות וקיום השיחות נעשה סמוך למועד פקיעת הביטוח לטובת המבוטח ובכדי למנוע מהמבוטח מצב בו יעשה שימוש ברכבו ללא ביטוח בשל אי חידושו.
על פי תאור התובע לרוב ניתק הוא את השיחות, אולם בשיחה אחת נשאר על הקו ובקש להסירו מרשימת התפוצה.
משביסס התובע את עילת התביעה שלו על הפרה של סעיף 30א לחוק התיקשורת, הרי שזו אינה מתקיימת באשר לשיחות קוליות עם נציגה אנושית.
סעיף 4 לחוק הגנת הפרטיות קובע כי פגיעה בפרטיות היא עוולה אזרחית עליה חלות הוראות פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
...
לאחר שעיינתי בתוכן ההודעות שנשלחו, איני סבורה כי הודעות אלה עונות להגדרת "דבר פרסומת". הודעות הטקסט שנשלחו לטלפון הנייד של התובע מודיעות לו כי ביטוח הרכב שלו עומד להסתיים, מציעות אפשרות לצפיה בפרטי הפוליסה הקיימת וחידושה "און ליין". שתיים מתוך ארבע ההודעות פונות לתובע בשמו הפרטי.
לסיכום עד כה – לאור התרשמותי כי השיחות וההודעות שנשלחו לא היו דבר פרסומת, אלא שירות אישי לתובע שהיה באותה העת מבוטח אצל הנתבעת, אין מקרה זה נכנס בגד הוראת סעיף 30א לחוק.
לאור כל האמור, אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ענייננו בתביעה נזיקית לפצוי התובעת , בשל פגיעה בתשתית הכבלים העיליים שהיא פרשה בעיר עפולה , לאספקת שירותי תיקשורת ובזק לקהל מנוייה , לרבות עמודים שהוצבו לשם העברת כבלי התיקשורת , כאמור.
מר בלעיש , בתצהירו מציין כי הוא הגיע למקום הארוע לאחר קבלת דיווח על הנזק , הוא וצוותו נערכו לתיקון הנזק , על מנת להבטיח המשך אספקת השרות לכלל מנוייה של התובעת , וכך הוא מציין בסעיפים 6 ו 9 לתצהירו: " 6. טרם הארוע האמור לא קבלתי כל מידע או התראה על כבלים נמוכים או רופפפים ולא ידוע לי על כל טענה שהכבלים של בזק היו נמוכים.
הכבלים שנפגעו הותקנו כשהם מתוחים ופרושים כדין ועמדו בתקנים והדרישות הקבועות בתקנות הבזק והחשמת ( התקרבויות והצטלבויות בין קוי מתח לבין קוי חשמל)תשמ''ז-1986 בשילוב עם הקבוע בתקנות החשמל( התקנת רשתות חשמל עליות במתח עד 1000 וולט) , תשנ''ה0 1995 .
הכבלים שנפגעו הותקנו בגובה של לפחות 4.85 מ' – כפי הנידרש" בהמשך תצהירו מציין מר בלעיש , כי רשת התיקשורת שנפגעה בארוע הנזק עסקינן , הייתה פרושה במקום משך שנים , מבלי שנפגעה ע''י תנועת כלי רכב החולפים במקום מתחתיה , כי במסגרת תפקידו , הוא מגיע לאיזור לעיתים תכופות ויכול להעיד כי במהלך ביקוריו , לא הייתה כל בעיה עם תשתית הבזק במקום, ואף , יתרה מכך , לא הגיעה לחברת בזק כל פניה או תלונה על היות הרשת בגובה לא תקין , או אודות כבלים רפויים.
...
עוד טוענת התובעת , כי בנסיבות אירוע הנזק דנן , יש להחיל את הכלל של "הדבר מדבר בעדו", כפי הוראות סעיף 41 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) , תשכ''ח - 1968 ( להלן: פקודת הנזיקין), מאחר והנזק נגרם ע''י המשאית שהייתה נהוגה ע''י מר שהואן , שלו השליטה המלאה על המשאית , לתובעת אין ידיעה מלאה מה היו הנסיבות המדוייקות של אירוע הנזק , כי אירוע הנזק ונסיבותיו מתיישבים יותר עם המסקנה כי מר שהואן התרשל ולא נקט באמצעי זהירות סבירים , מאשר עם המסקנה כי הוא נקט באמצעי זהירות סבירים , ומכאן , שעל מר שהואן להראות כי הוא לא התרשל , בנסיבות אירוע הנזק , כאמור.
אתחיל , קודם כל , בטענה כי בנסיבות העניין יש להחיל את הכלל של " הדבר מדבר בעדו". סעיף 41 לפקודת הנזיקין קובע את הדברים הבאים: " בתובענה שהוגשה על נזק והוכח כי לתובע לא הייתה ידועה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק , וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע הייתה שליטה מלאה עליו , ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה – על הנתבעעל הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה". על מנת להחיל את הכלל של , הדבר מדבר בעדו, על הטוען להראות קיומם של שלושה תנאים: האחד שלתובע לא היתה ידיעה או שלא היתה לו היכולת לדעת מה היו הנסיבות שגרמו לאירוע הנזק , השני הוא שהנזק נגרם ע''י נכס לשלנתבע שליטה מלאה עליו , והשלישי ,שנראה לבית המשפט כי אירוע הנזק מתיישב יותר עם המסקנה כי הנתבע לא נקט בזהירות סבירה מאשר עם המסקנה כי הוא נקט אמצעי זהירות.
גם המבחן השלישי , קרי המסקנה כי נראה שבנסיבות העניין , הדבר מתיישב יותר עם המסקנה כי הנתבע לא נקט אמצעי זהירות , איננו מתקיים .
מכול המקובץ לעיל , המסקנה , לטעמי , הינה שלא עלה בידי התובעת להרים את הנטל המוטל עליה להוכחת העובדות שבבסיס תביעתה , בנטל ההוכחה הדרוש בהליך אזרחי , ועל כן , דין תביעתה דחיה , וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לשון הרע והפגיעה במוניטין בסיכומיה זנחה התובעת חלק מטענותיה והעמידה את תביעתה על שני ראשי נזק בלבד: האחד, פיצוי בסך של 50,000 ₪ בגין פגיעה במוניטין עקב תקלות במתן השרות ובדירוג האשראי ובנוסף ,פיצוי בגין לשון הרע ופגיעה בשמה הטוב של החברה בסך 50,000 ₪ נוכח העיקולים שהוטלו עליה ישירות ואצל צדדי ג'.
הנתבעת טענה להגנה בהתאם להוראות סעיף 40 לחוק התיקשורת ( בזק ושידורים), התשמ"ב-1982, המעניק חסינות לבעל רישיון זולת מנזק הנובע מפעולה מכוונת או מרשלנות חמורה.
עם זאת, יש להביא בחשבון שחלק מהתקשרות הלקוחות עם התובעת הוא באמצעות טלפון נייח ( ע' 11) ולא נייד ועל כן עסקינן בפגיעה פחותה בתובעת, מאחר שניתן היה ליצור קשר עם התובעת באמצעות קו נייח.
נוכח העובדה שלא נפגע דרוג האשראי, בשים לב לסכום העיקול שהוטל ובשים לב למשך הזמן הקצר שבו נפגעה, באופן חלקי, זמינותה ויכולת התיקשורת של התובעת, פוסק פיצוי בסך 4,000 ₪ בגין הנזק שניגרם לתובעת.
אמנם קיימת מחלוקת האם תאגיד זכאי לפצוי ללא הוכחת נזק, זאת לנוכח הוראת סעיף 10 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] לפיו: "תאגיד לא ייפרע פיצויים בשל עוולה אלא אם גרמה לו נזק", אך דעתי כדעת הסוברים שלנוכח היות חוק איסור לשון הרע -חוק מאוחר וספציפי, יש לבכר את הוראת סעיף 7א לחוק לפיה לא נידרשת הוכחת נזק (ראו: ע"א (ב"ש) 26767-12-14 מנחם גלילי נ' עריית אשדוד (07.06.15) והאסמכתאות שם).
פיצוי בגין לשון הרע הלכך, זכאית התובעת לפצוי ללא הוכחת נזק בגין הפגיעה בשמה שנוצרה עקב הטלת העיקול על חשבונה של התובעת, רכב החברה ומשלוח הודעת העיקול לצדדים שלישיים.
...
מנגד טוענת הנתבעת שיש לדחות את התביעה על הסף מחמת שיהוי ומעשה בית דין.
דיון והכרעה דחיה על הסף בגין שיהוי, השתק ומעשה בית דין הנתבעת טענה שיש לדחות את התביעה על הסף מחמת שיהוי, השתק ומעשה בית דין נוכח העובדה שהתובעת קיבלה את יומה בבית המשפט ובחרה שלא להגיש את התנגדותה במסגרת הליך ההוצאה לפועל.
דין הטענה להידחות.
דין הטענה להידחות.
סוף דבר התובעת זכאית לפיצוי בסך 4,000 ₪ בגין פגיעה שנגרמה לה עקב הכשל בניוד הטלפונים ולפיצוי בסך 4,000 ₪ בגין לשון הרע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו