בכלל זה חלות על התובענה הנגררת, בין היתר, הוראת 76 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש) (להלן: פקודת הנזיקין), שלפיה: "אם סבל התובע נזק, יינתנו פיצויים רק בשל אותו נזק שעלול לבוא באורח טבעי במהלכם הרגיל של הדברים ושבא במישרין מעוולת הנתבע" (ראו: 76(א) לפקודת הנזיקין), וכן: "סבל התובע נזק ממון, לא יינתנו לו פיצויים בשל הנזק אלא אם מסר פרטים עליו בכתב התביעה או בצרוף לו" (עיינו: סעיף 76(ב) לפקודת הנזיקין).
עוולת התקיפה
עוולת התקיפה מוגדרת בסעיף 23(א) בפקודת הנזיקין [נוסח חדש], התשכ"ח-1968, (להלן: "פקודת הנזיקין") כדלקמן:
"תקיפה היא שימוש בכוח מכל סוג שהוא, ובמתכוון, נגד גופו של אדם על ידי הכאה, נגיעה, הזזה או בכל דרך אחרת, בין במישרין ובין בעקיפין, שלא בהסכמת האדם או בהסכמתו שהושגה בתרמית, וכן ניסיון או איום, על ידי מעשה או על ידי תנועה, להשתמש בכוח כאמור נגד גופו של אדם, כשהמנסה או המאיים גורם שהאדם יניח, מטעמים סבירים, שאכן יש לו אותה שעה הכוונה והיכולת לבצע את זממו".
נוכח הרשעת הנתבע בכתב האישום המתוקן לא תתכן מחלוקת על כך שהנתבע עוול כלפי המנוח בעוולת התקיפה.
מעוולים במשותף ומעוולים בנפרד
מעבר לכך שאחריותו של הנתבע לניזקי המנוח תחומה בגדרי הכרעת הדין שניתנה בהליך הפלילי, והיא אינה כוללת כאמור אחריות לגרימת מותו של המנוח, אציין מעבר לידרוש כי גם מכוח דיני הנזיקין לא אחראי הנתבע לנזק שניגרם למנוח בגין המתתו.
סעיף 11 בפקודת הנזיקין קובע-
"היה כל אחד משני בני-אדם או יותר חבים לפי הוראות פקודה זו, על מעשה פלוני, והמעשה הוא עוולה, יהיו חבים יחד על אותו מעשה כמעוולים יחד וניתנים להיתבע עליה יחד ולחוד".
ההלכה הפסוקה עסקה בשלושה מצבים שבהם נגרם נזק לאדם בעקבות עוולה, המבוצעת בידי שני מזיקים או יותר, בגדרי אותה מסכת עובדתית, כפי שפירט כב' השופט ד' לוין בד"נ 15/88 מלך נ' קורינהויזר ואח', פ"ד מד(2) 89 (1989) (אשר נדון בהרכב של חמישה שופטים): הראשון, מעוולים במשותף - (joint tortfeasors) ; השני, מעוולים בנפרד שגרמו נזק אחד (several concurrent tortfeasors); והשלישי, מעוולים בנפרד שגרמו נזקים נפרדים (tortfeasors several independent) .
על פי עובדות כתב האישום המתוקן, המגדיר את הנסיבות הרלוואנטיות, והתוחם את אחריותו של הנתבע, ועל פי העבירות שיוחסו לנתבע ושבהן הורשע, מדובר בשתי דקירות סכין נפרדות, שבוצעו על ידי שני מעוולים נפרדים, בדומה לדוגמא שהובאה על ידי כב' השופט הנדל, אשר התייחסה לשתי נשיכות של כלבים שונים בשתי ידיים נפרדות.
...
עולה מהמקובץ כי הנזק שנגרם למנוח באירוע הראשון "נבלע", ותוצאותיו נמחקו, עם מותו המצער.
סיכום
הנתבע ישלם לתובעים פיצוי בסכום של 40,000 ₪.
כמו כן ישלם הנתבע לתובעים את הוצאותיהם, לרבות אגרת בית משפט, וכן שכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.4% (כולל מע"מ).