מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין נפילת מעלית באתר בנייה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביחס להסכם הפשרה שהציע צד ג' לנתבע ואשר לא נחתם (נספח ג' לכתב תביעה), צד ג' הסביר בחקירתו השניה אצל הנתבע כי הציע את הסכם הפשרה מתוך פחד (נספח ב' לכתב הגנה מאת הנתבע, עמ' 1, ש' 10-18; ההדגשות אינן במקור- מ.נ.ד)- "לאחר המקרה פנינו לעו"ד... עשינו חושבים ביחד והגענו למסקנה שעדיף לשלם לו 10000 ₪ ולגמור את הסיפור כי ריצות לבית משפט ודיונים ושכר של עו"ד יעלה הרבה יותר...
הסבר הגיוני יותר היה כי חשש מתביעה נזיקית שכן התובע נפל בשטח חנותו – אולם הסבר כזה לא ניתן.
כן נתנו הדעת למכתב הקבלה מבית החולים (נ/2) שם מתואר התובע כפועל ביניין, אשר ביום קבלתו לבית החולים (ההדגשה אינה במקור- מ.נ.ד) "עלה במעלית אתר בניה אשר ניתקה ונפלה מגובה 3-4 מ'. נפל בעמידה ונחבל ברגליו, גבו ובחזהו". אכן, ידוע כי לרשומות רפואיות קיימת חשיבות מכרעת [עב"ל (ארצי) 51252-09-11 ורד לוי - המוסד לביטוח לאומי (25.8.13), פסקה 20, וכן ראה 3592-07-12 יצחק עזרן – המוסד לביטוח לאומי (29.11.2012), פסקה 13, והאסמכתאות שם].
...
סוף דבר קבענו כי התקיימו יחסי עובד מעסיק בין הנתבע לבין צד ג', במועד התאונה, אולם חומר הראיות מעיד על כך שהתאונה לא אירעה בזמן עבודת התובע, תוך כדי או עקב עבודתו.
לפיכך – התביעה נדחית ומאליה נדחית ההודעה לצד ג'.
בשים לב לדחיית טענת צד ג' ביחס להעדרם של יחסי עובד ומעסיק ולדחיית טענת התובע בדבר תאונה עבודה, אנו מורים כי התובע וצד ג' יישאו בהוצאות הנתבע בסך 3,500 ₪ מכל אחד, בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מעבר לצורך אציין, כי אפילו הייתי מקבל את גרסת הנתבעת כי התובע לא הוכיח את נסיבות התאונה המדוייקות (למרות שאינה חולקת כי נפל במסגרת עבודתו – סעיף 18 לסיכומי הנתבעת) לא היה הדבר עוזר לנתבעת בהסרת האחריות הנזיקית מעל גבה, מכח כלל "הדבר מעיד על עצמו" שבסעיף 41.
יותר מזה – אפילו נפל התובע מגובה באתר בניה (עובדה בה מודה התביעה) ולאו דוקא דרך פיר מעלית שאינו מגודר, עדיין הסבירות ונסיון החיים מובילים למסקנה כי ארוע התאונה נגרם עקב אי נקיטת זהירות סבירה על ידי הנתבעת (מעבידתו של התובע ובעלת השליטה באתר הבניה), מאשר עם המסקנה כי נקטה בזהירות סבירה.
...
יחד עם זאת לא שוכנעתי לקבל טענה זאת של הנתבעת, שכן לא הוכח לי, אף לא באמצעות תעודת עובד ציבור מטעם המל"ל, כי לתקופה שמיום 12.5.14 ועד יום 30.4.15 לא שולמו קצבאות נכות עקב הגשת התביעה באיחור.
היות שמצאנו כי סכום נזקי התובע, לאחר ניכוי 15% אשם תורם, הינו סך של 4,161,770 ₪, הרי לאחר ניכוי קצבאות המל"ל שקיבל ויקבל התובע עד לתוחלת חייו (72 שנים) בסכום של 3,477,173 (כמפורט לעיל), יתרת סכום הפיצוי לה זכאי התובע הינה סך של 684,600 ₪ במעוגל (להלן: "סכום הפיצוי").
סוף דבר לאור כל האמור לעיל אני קובע כדלקמן: סכום הפיצוי ישולם לתובע, באמצעות בא כוחו, על ידי הנתבעת, בצירוף הוצאות משפט (החזר אגרה ושכר טרחת המומחה קוריצקי מטעמו, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין החל מיום הוצאתן ועד ליום התשלום המלא בפועל, בכפוף להצגת קבלה/חשבונית) ושכר טרחת עו"ד בשיעור של 160,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה הנתבעת חבה זהירות כלפי התובע והפרה חובתה כלפיו עילות התביעה הנזיקיות "רשלנות" ו"הפרת חובה חקוקה" לעתים קרובות מזינות זו את זו ונדונות במאוחד.
הטענה כי מדובר בסיכון רגיל המצוי באתר הבניה אינה מתקבלת על דעתי, לא מדובר בהחלקה סתם (ע"א 250/64 לוגסי נ' חב' שק"ם (1965), או במקרה שבו לא הוכיח התובע כי הנפילה אירעה בשל מפגע בטיחותי (כמו בת.א. 46699-01-17 פלוני נ' נאיף, אליו הפניתה ב"כ הנתבעת בסיכומיה), או בדרישה למקום עבודה סטרילי.
הוסף לכך את האלטרנטיבה היותר בטוחה אך אולי פחות נוחה של עליה במעלית, ותגיע למסקנה כי תרומתו של התובע לנפילתו הייתה משמעותית.
...
הוסף לכך את האלטרנטיבה היותר בטוחה אך אולי פחות נוחה של עליה במעלית, ותגיע למסקנה כי תרומתו של התובע לנפילתו הייתה משמעותית.
חקירת מומחה בית המשפט לא הביאה לשינוי בחוות דעתו, ובהעדר נתונים משמעותיים נוספים וכמצוות ההלכה הפסוקה, אני קובעת כי נכותו הרפואית האורתופדית של התובע שווה לנכותו התפקודית.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעות ביחד ולחוד לשלם לתובע סך של 27,300 ש"ח ₪ וכן לשאת בתשלום יתרת האגרה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת פסק הדין התקבלה תביעת ניזקי גוף שהגיש המערער בגין פציעתו בתאונת נפילה מגובה, שארעה במהלך עבודתו אצל המשיבה.
בעת שעבד באחד הבניינים באתר, הוא נפל מפתח פיר מעלית לא מגודר מגובה של ארבע קומות.
בהקשר זה, צוין כי המערער היה בעל ניסיון בעבודה בענף הבנייה ובאתר הבנייה המסוים, וכי הוא היה מודע לכך שפיר המעלית אינו מגודר.
באותו עניין נפסק כי ריבית ההוון בתביעות נזיקין תמשיך לעמוד על שיעור של 3%.
...
התוצאה היא שמוצע לקבל את הערעור בעניין זה ולקבוע שהמערער לא נושא באשם תורם לתאונה.
אשר על כן, יש לקבל את הערעור גם בנקודה זו, ולקבוע כי סכום גמלאות המל"ל יחושב לצורך הניכוי לפי ריבית היוון של 3%, ולא לפי ריבית של 2% כפי שקבע בית המשפט המחוזי.
סוף דבר: אציע לחבריי כי נקבל את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באותו ענין, אף שלא היו יחסי עבודה פורמאליים בין הנתבעת – החברה שבנתה את המבנה באתר לבין העובד שניפגע, וששכרו כנראה שולם על ידי שלוחים של קבלן המשנה, מצא בית המשפט את מחזיקת אתר הבניה חייבת, בין היתר - בשל סוג וטיב המחדל, שהוא העדר סגירה בטיחותית של הפתח לכיוון פיר המעלית או אי-הצבת אזהרה מתאימה.
בנסיבות אלה, בהן התובע גם איבד את הכרתו וזיכרונו בגין הנפילה, כאמור, והנתבעים ידעו על ארוע הפציעה מספר דקות לאחר שארע, אין בגירסת בן הדוד עובדות שהיו אמורות להפתיע את הנתבעים לאחר שראו בשנת 2017 את כתב התביעה.
מכל מקום, אני מוצא כי כאשר אדם, עובד, נפגע באתר בנייה, מעט לאחר סיום יום העבודה, במה שנחזה על פניו תוצאה של נפילה מגובה, 'מבצע הבניה' איננו יכול להסתמך על כך שהתובע לא טען להתקיימות חזקת הדבר מדבר בעדו בכתב התביעה, כאשר הוא יודע, שעל פניו, יש ממש בטענת התובע שנפל בתוך האתר מגובה, לאחר שנציג מטעם היזם היה במקום ודיווח על כך מיוזמתו, ומסמכי בית החולים ומד"א מחזקים את הגרסה הזאת.
בעניינינו תאונה באתר בניה, ועל כן, לפי הדין, אחראי לבטיחותו של העובד, לרבות לוודא פקוח והדרכה – גם 'מבצע הבניה' כהגדרתו בדין; מדובר באחריות שמהבחינה הנזיקית היא ביחד ולחוד עם אחריות המעסיק.
...
התביעה נגד הנתבע 2 - נדחית בזאת.
התובע ישלם לנתבע 2 החזר שכר טרחת עו"ד בשיעור 30,000 ₪.
ההודעה נגד הצד השלישי - נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו