מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין נפילה במדרגות עקב פסי הגנה חסרים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בגין נזק הגוף שניגרם לה כתוצאה מהנפילה, היא הגישה ביום 2.4.2013 תביעת נזיקין בעילות של רשלנות והפרת חובה חקוקה.
התובעת, לאחר שירדה מהמדרכה אל הכביש, בדרכה לעבר הרכב של בתה, מעדה כתוצאה מכניסת רגלה לתוך השקע המוארך (אותו היא כינתה "בור") או כתוצאה מהיתקלות רגלה בבליטה שנוצרה על-ידי הגימור הפגום של פס ההאטה (אותה היא כינתה "בטון").
חוסר יכולת התובעת לאבחן חד-משמעית אלו מבין שני הגורמים הובילו לנפילתה הנו סביר, בהיתחשב בגילה (75), בעדותה כי לא הבחינה בהם עובר לנפילה ובהיותם צמודים זה לזה.
בטופס ההפניה לאורתופד, נרשם ביום 5.5.2012 על-ידי רופאת המשפחה (נ/4) (ההדגשה הוספה - א"ג): "29/04/2012 נפלה בבית חולים הלל יפה במדריגות לאחר יעוץ רופא עיניים טרום ניתוח ונחבלה במרפק יד ימין גב תחתון...". מיסמך זה תומך בגירסת התובעת בבית המשפט, בהיותו מאשש את דבריה לפיהם נפילתה התרחשה לאחר שירדה מהמדרכה אל הכביש.
בסעיף 4 לכתב ההגנה לא כפרה הנתבעת בכך שאחריותה משתרעת על שטח המקום בו התרחשה הנפילה, אולם סייגה זאת בהוכחת רשלנות או אשם מצד עובדיה.
מאחר ופסק דין חלקי זה עוסק רק בשאלת החבות, לא ידונו בו הנזק והקשר הסיבתי - שני יסודותיה הנוספים של עוולת הרשלנות.
...
הפסיקה שהובאה על-ידי כבוד אב-בית-הדין חברי השופט גרוס ידועה ומקובלת עליי ואכן היא מדריכה אותנו, אולם אין היא מתייחסת למכשלות שיש בהן באופן בלתי סביר כדי לגרום לנפילתו של אדם שהפעיל זהירות רגילה ומקובלת בזמן הליכתו על מדרכה.
עוולת הרשלנות - יסוד האשם: רכיב חובת הזהירות הגעתי למסקנה כי הוכחה התרשלות של הנתבעת.
הצדדים יפעלו על-פי החלטתי מיום 18.12.2014 לגבי מינוי ד"ר אמנון ישראל כמומחה מטעם בית משפט בתחום האורתופדי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

התביעה הוגשה בעילה של עוולת רשלנות על פי פקודת הנזיקין כנגד הנתבעת, עריית נתניה אשר שלחה הודעה לצד שלישי כנגד אדמונית גינון ופיתוח, עמה נחתם לטענתה חוזה לתחזוקת המקום.
התיישבתי זעקתי מכאבים וראיתי שהנפילה קרתה בגלל שהמדרגה בה ירדתי הייתה שבורה ולא זו בלבד אלא שלא היה שם איזה מעקה או מאחז יד לתמיכה בשעת הירידה שאם היה בודאי היה בולם את הנפילה ומונע את התאונה הנדונה.
באותה מידה טוען המומחה בחקירה הנגדית כי אין הבדל בין מדרגות בבניין מגורים לבין מדרגות חוץ בכל הקשור להדבקת פסים למניעת החלקה: "פסי החלקה לא קשור לבתי מגורים, זה טוב גם למדרגות ברחוב. התקן המאמת יש לו טבלה ארוכה שעוסקת בכל המקומות האפשריים כולל מקומות חצוניים ומקומות שמיועדים לקהל בחוץ וכו'.
בסעיפים 8-9 לתצהירו נטען כי לא התקבלה כל קריאה על מפגע או מיכשול במקום נשוא התביעה, וכי: "התובע, אם נפגע הרי שלא נפגע כתוצאה ממעשה או מחדל של צד ג'. מנסיבות הארוע עולה כי התובע פסע במדריגות בשעה מאוחרת בלילה לאחר בילוי. מדובר באדם בגיר אשר עיניו בראשו, ואם נפל הרי שנפל מאחר והיה עייף ו/או שתה אלכוהול ו/או איבד שליטה וכל סיבה אחרת". (סעיף 12 לתצהיר).
לא נעלמה מעיני העובדה כי במהלך הצגת התמונות לעד התביעה (סדרת תמונות מטעם התביעה ומטעם ההגנה) הייתה אי בהירות בתשובותיו בהתייחסות לגרם המדריגות נשוא התביעה.
מימצאי חוות הדעת של המהנדס ביקלס, לא נסתרו בכל הנוגע לקביעותיו בפרק הסיכום בחוות הדעת, בכל אחד מסעיפי הליקוי שנמצאו - העידר פסים למניעת החלקה; חוסר מאחזי יד; שברים באריחים; מידות בנגוד לתקן; צמחייה וחול שיכולים לגרום להחלקה.
...
מטעם ההגנה לא הוגשה חוות דעת בטיחות וממארג הראיות לרבות עדי ההגנה וצד ג' לא שוכנעתי כי ננקטו האמצעים הדרושים במסגרת הסביר לתקינות מהלך המדרגות בתחום שיפוטה של העיר.
כאשר בוחנים את טיב המכשול ומיקומו אל מול מעשיה ו/או מחדליה של העירייה בכל הקשור בטיפול במפגע, האמצעים לאיתורו ותחזוקה תקינה לצורך מניעת נזק – מגיעים למסקנה כי קיימת חובת זהירות קונקרטית כלפי התובע, אשר הופרה וגרמה לנזק.
בחינה מושכלת של מכלול הנתונים מובילה למסקנה כי האחריות לתיקון המפגע הייתה מוטלת על צד ג' (החברה הקבלנית) מכוח ההסכם שנחתם עם הנתבעת כאשר גם לנתבעת אחריות לפקח על עבודתו של צד ג' ולוודא כי היא מתבצעת כהלכה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

נתוני רקע ועובדות התובעת מס' 1 (להלן: "התובעת), ילידת 1946, הגישה תביעה זו כנגד הנתבעות לפיצויים על פי פקודת הנזיקין (נוסח חדש) (להלן:"הפקודה") לפיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו לה בתאריך 29.1.08 כאשר נפלה במדריגות באולמי קאלה (להלן:"האולם") אשר בבעלות נתבעת מס' 1 (להלן:"קאלה").
לאור החשכה ולאור העובדה שלא הותקן מעקה או שלט הזהרה במדריגות ולאור העובדה שגוון המדריגות היה כהה וזהה לגוון הדק (הריצפה), לא ניתן היה להבחין במדריגות בתנאי החשכה ששררו אותה שעה במקום, במיוחד כאשר פסי התאורה בקצה המדריגות, אשר הנתבעות מדגישות את קיומם, כלל לא ניתנים לראיה מלמעלה.
בנגוד מוחלט לטענת המומחה מטעם הנתבעות, התובעת מפנה לתקנות התיכנון והבנייה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות) תש"ל 1970 ולתיקון לתקנות משנת 2008 (להלן: "תקנות התיכנון והבנייה), אשר קובעים כי בכל מהלך מדרגות המכיל 3 מדרגות או יותר, יותקן בית אחיזה משני צדי המדריגות. הוראות התקנה (3.2.2.15 לתוספת השנייה לתקנות התיכנון והבנייה) לאחר התיקון בשנת 2008, ברורות וחד משמעיות ומאחר והאמור בחוות הדעת של המומחה מטעם הנתבעות מסתמך על הוראות התקנה לפני התיקון, אין לתת לה משקל. לא רק זאת, קאלה לא קיימה גם את הוראות תקנה 3.2.2.17 לתוספת השנייה לתקנות התיכנון והבנייה וכן את חלק ג' אשר מתייחס להגנה מפני נפילה.
קופ"ח ממשיכה וטוענת כי המומחה הפגין בחקירתו גם חוסר בקיאות בתחום שלכאורה היה אמור להיות מצוי בתחום מומחיותו - הוראות התוספת השנייה לתקנות התיכנון והבניה.
לטענת הנתבעות מאחר והתובעת עלתה במדריגות בעת קרות התאונה הנטענת, היא יכלה לראות את פס התאורה ולפיכך נפילתה הייתה כתוצאה מהיסח הדעת, הליכה מבלי לשים לב, כתוצאה מרשלנותה ולא כתוצאה ממפגע.
...
במקרה שלפני לא מצאתי לנכון לסטות מכלל זה ולפיכך אני קובע כי נכותה הרפואית המשוקללת הצמיתה של התובעת עומדת על 19.25%.
התוצאה אשר על כן הנני מחייב את הנתבעות לשלם לתובעת מס' 1 את הסך של 160,000₪.
בהתאם להוראת סעיף 2 של החוק לתיקון דיני הנזיקין האזרחיים (הטבת נזקי-גוף), התשכ"ד-1964, וכן לאור חוק הבריאות הממלכתי, הנתבעות ישלמו לנתבעת מס' 2, את הסך של 19,044 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

         התובע טוען בסיכומיו, כי הנתבעות היתמקדו בטענה כי הנפילה אירעה בשל סחרחורת ולא התמודדו כלל ועיקר עם תמונות שצרף התובע שצולמו בסמוך לאחר התאונה ואשר מתעדות פסים מונעי החלקה בלויים וקרועים על מדרגות בית הספר.
התובע לא הוכיח, כי הגורם לנפילה היה מפגע במדריגות עליו חבות הנתבעות כלפיו בנזיקין ומכאן שדין התביעה נגדן להדחות.
       לחילופין, וככל שביהמ"ש לא יקבל עמדה זו של הנתבעות, מבוקש לדחות את התביעה על רקע העידר אחריות, שכן הנפילה אירעה עקב פזיזות וחוסר זהירות של התובע, ועל כן גם אם יימצא שבמדרגות היה מפגע (דבר המוכחש), הרי לתובע אשם תורם בשיעור מלא או משמעותי, בין היתר, מן הטעם שהכיר את המדריגות היטב וכן נוכח מצבו הבריאותי הכללי עובר לתאונה והעובדה כי סבל מסכרת לא מאוזנת ומסחרחורות חוזרות במהלך השנים ואשר חייבוהו לנהוג במשנה זהירות בעת עבודתו.
בנסיבות שבפניי, לא מצאתי כל נימוק או הצדקה מדוע לקבל את גרסת התובע המדברת על סיפור נפילה עקב ליקוי במדריגות.
עוד נישאל ד"ר ברלין ע"י ב"כ התובע, אם עיין בדו"ח מד"א בטרם ניגש לטפל בתובע, והלה השיב כי אינו שולל זאת אך הבהיר כי "... שאני מדבר עם החולה ב- 99 אחוז אני לא צריך את דוח מדא (שם, ש' 29) ... כי מספיק לי מה שהחולה אומר. החולה יכול לשנות גרסה כל 5 דקות לי חשוב מה שהחולה אומר (עמ' 29, ש' 9)". הינה כי כן, גם ד"ר ברלין (בדומה לד"ר עבד אלהאדי) אישר למעשה כי הרישום בגיליון חדר המיון נערך על סמך דבריו של התובע ושלל טענת התובע, כי רישום זה התבסס על דו"ח מד"א. לבסוף העידה ד"ר ילנה פרנסן (להלן: "ד"ר פרנסן"), מומחית ברפואה פנימית, כעדת הגנה מטעם הנתבעות, אשר טיפלה בתובע בחדר המיון לאחר התאונה והחליטה על אשפוזו.
...
גם חוות הדעת של ד"ר קופלר שהגישו הנתבעות כראיה מטעמן, וכנגדה בחר התובע שלא להגיש חוות דעת מטעמו, ואשר מגוללת את ההיסטוריה הרפואית של התובע הכוללת אירועים חוזרים של סחרחורות וסוכרת בלתי מאוזנת בעברו של התובע, תומכת אף היא במסקנה כי נפילת התובע קרתה ברמת הסתברות גבוהה בשל סחרחורת ממנה סבל התובע, כפי שצוין בתעודת חדר המיון מיום האירוע.
סוף דבר נוכח המסקנה שהתקבלה ממכלול הראיות שהובאו על-ידי הצדדים, לפיה לא עלה בידי התובע להוכיח כי נפילתו התרחשה כתוצאה ממפגע במדרגות המקים חבות על כתפי הנתבעות, מתייתר הדיון בשאלות האחריות והנזק.
לפיכך ונוכח האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

תמצית טיעוני הצדדים בשאלת האחריות עיקר טענות התובע הוא, כי הוא מסר עדות מהימנה לפיה התאונה ארעה עת החליק במדריגות, ובהגינותו מסר כי הסיבה להחלקה אינה ידועה לו. עם זאת טענתו היא כי הוא החליק בשל העדרם של מעקה בטיחות בגרם המדריגות כמו גם היעדרם של פסים מונעי החלקה על גבי המדריגות (להלן: "הפסים").
בכתב התביעה הסתפק בלציין כי החליק, ונמנע מלטעון לרטיבות במדריגות, לקיומו של מיכשול כלשהוא או להעדר פסי החלקה.
המכתב אליו הפנה (נספח ז' לראיותיו) חסר משמעות שכן הוא נרשם לבקשתו כשנה לאחר התאונה ותוכנו נימסר מפיו שלו.
אלה קובעות בחלק ג', שעניינו "הגנה מפני נפילה", כי יש לנקוט אמצעים שונים, כמפורט שם, למניעת נפילה ולמניעת החלקה, "כגון חספוס פני השטח" ועוד (סע' 3.02).
3.4 קבלת התביעה בדרך חלופית של העברת נטל השיכנוע התובע טען הן ברישא כתב התביעה והן בסיכומיו, לתחולת הכלל "הדבר מדבר בעדו", מכוח סע' 41 לפקודת הנזיקין.
...
לעיל צוין כי דין התביעה להתקבל אף בלא העברת הנטל, וכי לשם כך- בשים לב ליתר הראיות שהוכחו- די בידיעתו כי החליק גרידא.
ברקע הדברים יש לזכור את אי השוויון ביחסי התובע כתלמיד למול המוסד החינוכי, כחיזוק נוסף להצדקה שבהעברת הנטל, כאנלוגיה לעניין אדנה הנ"ל. אשר על כן, גם בדרך זו, דין התביעה להתקבל.
הערכת הנזק להלן חישוב הנזק לאור האמור לעיל: גריעה מכושר השתכרות בתוספת פנסיה 185,000 ש"ח עזרת הזולת 15,000 ש"ח הוצאות רפואיות ונסיבות 10,000 ש"ח נזק לא ממוני 50,000 ש"ח סה"כ- 260,000 ש"ח סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע את נזקו בסך 260,000 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% וכן הוצאות משפט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו