מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נזיקין בגין נזק שנגרם לבית עקב שאיבת מים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

פתח דבר לפני תביעת נזיקין בסך 6,542 ₪, בגין נזק שניגרם לרכוש התובעת בחניון אסותא בתל אביב, על ידי רכב הנתבעות מספר רשוי 62-150-79 בעקבות תאונת דרכים מיום 16.01.18.
מנהל החניון דיווח על פגיעה בציוד בתאריך 25.12.17: "הרכב בכניסה לחניון החליק לכיוון מחסום היציאה ופגע בעמוד של מצלמה". טענות הנתבעת בתמצית הנתבעות טוענות, כי בעת נסיעת רכב הנתבעות בשיירת מכוניות בתוך חניון אסותא רמת החייל, לפתע החליק רכב הנתבעות בשלולית מים וכתמי שמן שהיו אותה עת בחניון אל תוך מצלמה אשר ממוקמת בסמוך ובכך נגרמה התאונה והנזקים.
מנהל החניון העיד: "אני עובד כמנהל החניון בבית חולים אסותא ברמת החייל. הגיעה אלי למשרד הרופאה וסיפרה לי שהיא עשתה תאונה יצאתי החוצה לראות מה קרה ראיתי את הפגיעה שלה במצלמה הוצאתי דוח ארוע כתבתי את פרטי הארוע. מדובר בחניון תת קרקעי שהכניסה אליו רמפה שאתה יורד ואז אתה אמור לפנות שמאלה בקשת כמה שיותר רחבה, יורד ופונה שמאלה ומה שצמוד אליו אלו נתיבי היציאה. לטענה של הנהגת כאילו היא החליקה בעקבות מים ושמן בחניון – אני משיב שיצאתי והסתכלתי על כל השטח לא היה כתמי שמן, רכבים שנכנסו לחניון בגלל שהיה גשם באותו יום הרכבים מביאים איתם קצת מים והיתה רטיבות. יש לי עובד ניקיון בחניון ומסתובב עם מכונת שטיפה שגם מנקה ושואבת מים וזה הנוהג ורכב לא אמור להחליק על מים." (עמוד 1 שורות 10-18) בחקירתו הנגדית של מנהל החניון,העיד כי רשם את פרטי המקרה כפי שהנהגת הציגה, מנהל החניון העיד כי לא ראה את ההחלקה ונזון רק מהפרטים שהנהגת אמרה לו. בהמשך החקירה נישאל לגבי שלולית המים אשר רואים בתמונות, מנהל החניון השיב כי זה לא מקום התאונה.
בנוסף נישאלה נהגת הנתבעות באיזו מהירות נסעה, והשיבה 10 קמ"ש. (עמוד 4 שורות 30-33) אחריות לתאונה: מן הכלל אל הפרט, לאחר שמיעת העדים ובחינת הראיות אשר הוצגו בפניי בית המשפט אני קובע כי דין התביעה להיתקבל, זאת מהטעמים הבאים: הנתבעות טוענות לגורם זר מיתערב, כי הפגיעה בעמוד היא כתוצאה מהחלקה של כתם שמן או היצטברות של מים בכניסה לחניון.
לאור האמור טענות הנתבעות לניתוק קשר סיבתי בשל תאונה אחרת לא הוכחו .
...
בנוסף נשאלה נהגת הנתבעות באיזו מהירות נסעה, והשיבה 10 קמ"ש. (עמוד 4 שורות 30-33) אחריות לתאונה: מן הכלל אל הפרט, לאחר שמיעת העדים ובחינת הראיות אשר הוצגו בפניי בית המשפט אני קובע כי דין התביעה להתקבל, זאת מהטעמים הבאים: הנתבעות טוענות לגורם זר מתערב, כי הפגיעה בעמוד היא כתוצאה מהחלקה של כתם שמן או הצטברות של מים בכניסה לחניון.
בנוסף הוצגו תמונות בפני בית המשפט, במספר תמונות מקומה מינוס 2 ניתן לראות כי קיימת שלולית מים במקום, אני סבור כי אין זה קשור לתאונה מכיוון וניתן לראות בתמונות מכניסת החניון כי כמות המים תואמת לעדותו של מנהל החניון כי מדובר במים אשר נכנסו לחניון עם כניסתם של הרכבים.
מנהל התובעת העיד כי אינו מתעסק בחשבוניות תיקון ולכן אני מקבל את טענת התובעת כי הוא לא זכר את מועד התיקון.
סוף דבר: לאור הנאמר לעיל, דין התביעה להתקבל.
הנתבעות ישלמו לתובעת באמצעות נתבעת 2 סך של 6,542 ₪, שכ"ט עו"ד בסך 1,800 ₪, אגרת בית משפט כפי ששולמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת, הבעלים של רכב מ.ר. 5926138 (להלן: "רכב התובעת") הגישה תביעה נזיקית כספית על סך 39,011 ₪ כנגד הנתבעת בגין נזק שניגרם לרכב התובעת בארוע להלן.
טיעוני התובעת: "מדובר בתיק לא של הצפה אלא של מפגע בכביש. מה המפגע? המפגע הוא מכסה ביוב שלא חוזק כפי שצריך למקום שלו בברגים. שהוסט ממקומו ושגרם למפגע באמצע נתיב נסיעה. הוסט ממקומו זה אומר שרכב שנסע לפניו וכנראה דרך עליו בשילוב מים שיצאו מלמטה ובשילוב רשלנות הנתבעת שלא חיזקה אותו בברגים למקום שלו, מכסה ביוב חייב להיות מחוזק בברגים. בגלל כל שלושת הגורמים האלו, התאונה לא הייתה קורית אילמלא המכסה היה מחוזק. המכסה יצא מהמקום. אני מפנה לעדות הנהג, עמוד 2 שורה 17-22. שם הוא אומר כי נסע במהירות איטית. כל תל אביבי יודע כי זהו אחד הצמתים העמוסים בארץ. זה דבר בהחלט ידוע לכולם. בשעה הזאתי העמוסה מאוד, אין אפשרות לאף נהג לראות 3-4 מטרים שלפניו, כי יש רכבים שנוסעים. 10 מ', ברגע שרכב נוסע ומכסה ביוב בולט באופן ניכר 20-30 ס"מ נגרם נזק. זה מפגע. התמונה שהוגשה צולמה מיד לאחר קרות הארוע. היא זהה למצב בו הוא נהג. הטענה שאולי מדובר בהצפה אז מקובל לחלק 50-50. אבל זה לא תיק הצפה זה תיק של מפגע, אם המכסה היה מחובר זה לא היה קורה. מי אביבים אחראים על מכסי הביוב, אם היינו משאירים את כל מכסי הביוב בארץ ללא ברגים, כל יום משאיות שעולות עליהם המכסים היו עולים. בעדותו הוא אומר היה יום גשום. היו רכבים רבים בצומת. זה היה ב-17 והמכסה עלה למעלה. אני לא יכול למנוע תאונה. אני לא עלול לצפות שמכסה ביוב מלמטה ייפתח. איך יכול להיות שבמקום כל כך עמוס רק הרכב שלו נפגע. המכסה הזה יצא בדיוק כשהוא הגיע למקום, או שרכב שעבר לפניו הרים אותו. אם הוא היה מחוזק כראוי, זה לא היה קורה. כל מכסה ביוב מעוגן ע"י 4 ברגים" (ראה עמ' 6 שורות 4-21 לפרוטוקול מיום 19.12.2021).
בפועל, כעולה מעדותו ותצהירו של נציג החברה מר יבגני ברוסילבסקי "לא מתקנים מכסה, אנו מורידים מפלס מים, שהמכסה ישב במקום, זה עם משאבות שואבים את המים. לא מבריגים מכסה. מכסה יושב על המקום שלו. שם אין מנעולים" (עמ' 6, שורות 30-32 לפרוטוקול הדיון מיום 6.12.2020).
הצדדים לא הביאו לבית המשפט את כל הראיות הרלווונטיות על מנת שיתן יהיה לקבוע האחריות ו/או מידת הרשלנות של מי מהצדדים לנזק שניגרם.
...
בנסיבות העניין קובע כי: הנתבעת תשלם לתובעת סך של 19,505 ₪ עבור הנזק שנגרם.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 2,000 ₪ פלוס מע"מ עבור שכר טרחת עורך דין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 10099-04-11 בזאר שטראוס יד חרוצים (2008) בע"מ נ' ביג פאלאס (1994) בע"מ ואח' בפני כב' השופטת מרים ליפשיץ-פריבס תובעת בזאר שטראוס יד חרוצים (2008) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יצחק דהן נתבעים 1.ביג פאלאס (1994) בע"מ 2.משה קול ע"י ב"כ עו"ד רן בסה פסק דין
לפניי תביעה כספית בעילה נזיקית בגין נזק שניגרם לתובעת כתוצאה מהצפה של מי ביוב במחסן ובמקלט שבבעלות הנתבע 2, שהושכרו לתובעת ע"י הנתבעת 1, לה, הומחו הזכויות במושכר מבעליו, הנתבע 2.
ביום ראשון, 11.01.09 סמוך לשעה 08:30, התגלתה הצפה של מי ביוב במחסנים (להלן: "ההצפה" וגם "הארוע") ונגרם נזק לסחורה של התובעת שאוחסנה שם. עם גילוי דבר ההצפה, הזעיקה התובעת את נציגי חברת הגיחון שפעלו לשאיבת מי הביוב מהמחסנים במקביל לגריפת המים ע"י עובדי התובעת.
...
לפיכך, נדחית בגין מכירה בחסר של הסחורה הפגומה, שלא הוכחה.
כן, נדחית התביעה לפיצוי בגין עבודות שיפוץ במקלט, שהנתבע לא אחראי לגביו ולא הוצגו אסמכתאות בתמיכה לחוות דעת השמאי רום, בעניין הוצאות מיון הסחורה ע"י עובדי התובעת ודינן, להידחות.
סוף דבר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי תביעה כספית נזיקית ע"ס 147,292 ₪ בגין נזקים שנגרמו לבית התובע, חצריו ומטלטליו כתוצאה מהצפתם במי ביוב.
בנוסף, קבע המומחה כי לאור כמות מי הביוב שזרמה לדירת התובע, ניתן לקבוע שאין מדובר בזרימה שהיא תוצאה של הורדת מים באסלה או שימוש במקלחת בבית השכן בלבד, וכי ביום הארוע הייתה תקלה במערכת הביוב העירונית אשר גרמה לעליית מפלס מי הביוב בצנור ה- PVC המבייב את מרתף בית השכן, וכי כשל בקוו הביוב הביא לקריסת אותו צנור של בית השכן אבו ליל וזרימת מי הביוב לתוך הדירה.
לדידו, חיבור זה בוצע בסבירות גבוהה ע"י השכן אבו ליל ולא על ידי הרשות המקומית או הנתבעת, ולכן, לנוכח הפרישי הגובה האמורים, היה על השכן אבו ליל להתקין מערכת לשאיבת שפכים.
...
לחוות דעתו של שמאי התובע צורפה חוות דעת הנדסית של המהנדס נאדר סרוג'י (להלן: "המהנדס סרוג'י"), אשר בדק את הדירה וקבע, כי כתוצאה מהצטברות כמויות גדולות של מי ביוב מתחת לריצוף, הופיעו תולעים על רצפת הבית, ובנסיבות אלה אין מנוס מפירוק אריחי הריצוף, פינוי וריקון המצע הנגוע בחיידקים, הנחת מצע חדש במקומו וריצוף הדירה מחדש.
גם לעניין הזה אני מקבלת את הערכת השמאי מטעם התובע אשר ביקר ביום אירוע ההצפה והתרשם במו עיניו בכל אותם פריטים שניזוקו.
הטענה של התובע בדבר הצורך בהחלפת ריצוף נתמכה בחוות דעתו של המהנדס סרוג'י, ולכן אני מקבלת את הערכת שמאי התובע ופוסקת פיצוי לתובע, בגין רכיב זה, בסך 36,790 ₪.
סוף דבר לאור כל המקובץ, הריני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 87,090 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תא"מ 12691-06-20 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' מ. מ. פרדס-חנה-כרכור/ועדה מקומית בפני כבוד השופט אבישי רובס, סגן נשיאה תובעת כלל חברה לביטוח בע"מ נתבעת מ. מ. פרדס חנה-כרכור פסק דין
דיון והכרעה התביעה נשוא תיק זה נמבוססת על עוולת הרשלנות, הקבועה בסעיפים 35 - 36 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), תשכ"ח - 1968.
למחרת, הרכב לא הניע והוא נאלץ ליגרור אותו למוסך, אז הודיעו לו שהמנוע "התבקע", עקב שאיבת מים.
לכל היותר, מדובר ב - 10 ס"מ ולא ב - 20 או 30 ס"מ. בהנחה שרביב נסע באיטיות, כפי שטען, ברור כי שלולית מים בגובה 10 ס"מ לא יכולה לגרום למנוע נזק כלשהוא, שהרי הוא גבוה בהרבה.
אלא, שעל פי כתב התביעה, המהוה את מסגרת המחלוקת במשפט, הנזק לרכב נגרם כתוצאה מ"הצפה" ולא הועלתה טענה, ולו ברמז, לפיה נגרם נזק עקב מכה באיזור הגחון מחפץ כלשהוא.
...
סיכומו של דבר, התובעת לא הוכיחה את היסודות העובדתיים בכתב התביעה ואת הקשר הסיבתי בין ארוע ה"ההצפה" לנזקים הנטענים ברכב.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
התובעת תשלם לנתבעת את הוצאות ההליך בסך של 2,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו