בחודש פברואר 2017 הגישו המערערות, נגד המשיבים, תביעה אשר כללה מספר עילות וסעדים: פיצויים בגין איחור בהשלמת ומסירת העבודות; פיצויים על סך כ-2.7 מיליון ש"ח בגין ליקויי בנייה וסטייה מהמפרט הטכני; תשלום שכ"ט מהנדס; תשלום יתרת התמורה הנוספת; תשלום הוצאות רישום הבית המשותף; פיצויים בגין טפול שוטף בעינייני שוכרי החנויות, הצבת שומרים ועריכת ביקורת על עבודות הבניה; פיצויים בגין הפסד דמי שכירות בחנות 11; צו עשה המחייב את המשיבים להחזיר את מצב החלונות במחסן לקדמותו.
מסכום זה ייגזר הפצוי למערערות בהתאם לחלקן היחסי ברכוש המשותף, העומד על 17.14% (כפי שנקבע בבית המשפט המחוזי, ועל כך יורחב להלן) – 43,253 ש"ח. לסכום המגיע למערערות בגין ליקויי בניה ברכוש שאינו רכוש משותף יתוסף מלוא הפצוי עבור הליקויים במחסן (וכלשון חוות דעת המומחה, בעמ' 332-331: "מחסן הממוקם ליד מדרגות ירידה למקלט, מפלס 2.12 מ'"), בסכום של 2,500 ש"ח.
לסיכום נקודה זו, טענת המערערות לעניין המחסן מתקבלת, כך שעבור הליקויים ברכוש המשותף, יחד עם הליקויים במחסן כאמור, ייפסקו לטובתן פיצויים בסך של 45,753 ש"ח.
יתר טענות המערערות נגד פסק הדין המשלים דינן, לדעתי, להדחות, כאמור לעיל, על יסוד תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי.
מיסמכי הבית המשותף יתוקנו, כך שישקפו את החלוקה דלעיל, במועדים האמורים בהסכם זה;
והואיל: וכוונת הצדדים הנה, כי במסגרת עבודות הבניה תוקמנה 35 יחידות דיור בבניין (בקומות א', ב', ג'), אשר חלוקתן כעין בין הצדדים הנה כאמור במבוא להסכם זה, והואיל ולבעלים תוקנינה 10 יחידות דיור מתוכן, מוסכם ומקובל על הצדדים, כי מבלי לגרוע מחלוקת הזכויות בבניין כמפורט לעיל, היחס בין חלק הרוכש לחלק הבעלים בחלק הבניין שיבנה במסגרת עבודות הבניה יהא 10/35 חלקים לבעלים (כ-28.6%) ו-25/35 חלקים לרוכש (כ-71.4%), ויקרא להלן: 'היחס בין חלק הרוכש לחלק הבעלים בעבודות הבניה', והכל בכפוף למפורט בהסכם זה. [.
אין מדובר, למשל, בתביעה נזיקית לפצוי בגין השלכות ליקויי הבנייה על כלל הבניין.
אולם, בבואו לפסוק את סכום החוב, נשמט מהחישוב שלב הצמדת המדריגות למדד – ובכך נפלה שגגה.
...
סבורני כי, לעניין ההצמדה, הדין עם המשיבים.
יצוין כי בניגוד לחישוב אותו הציגו המשיבים בערעורם, על מנת לקבוע את מדרגת תשלום התמורה הנוספת, יש להצמיד את תקבולי המכירות למדד תשומות הבנייה, בדרך שקבע בית המשפט המחוזי בפסקה 44(ב)9 לפסק הדין המשלים: "כל פעם שייחתם הסכם מכר לאחת מדירות הנתבעים, יש לשערך את שווי התקבולים שנקבעו בו, לערכם ביום חתימת ההסכם ובאופן זה הסכום הנקוב בטבלה בנוגע ל'סך תקבולי המכירות' יהיה בערך הריאלי של מועד חתימת כל הסכם מכר שייחתם למכירת דירות הנתבעים". פרשנות בית המשפט המחוזי לעניין זה מקובלת עליי.
התשלום יהא בתוספת מע"מ.
סוף דבר
הנני ממליץ לחבריי לקבוע כי דין ע"א 6927/20 להידחות לפי תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, כי דין ע"א 3964/22 להידחות אף הוא בהתאם לתקנה 148(ב) הנ"ל, למעט טענת המערערות ביחס לסעיף 71 להסכם הקומבינציה ולפיצוי בגין המחסן (כמפורט בפסקאות 13-12 לעיל), וכי דין ע"א 3988/22 להתקבל, הכל כמפורט לעיל.