מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת נהג הסעות בגין אי תשלום עבור שירותים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בנוסף, טען התובע כי לא שולם לו שכר העבודה לו היה זכאי בגין חודש יוני 2015, ובקש לחייב את הנתבעת לשלם לו שכר עבודה מלא בגין חודש זה. לעניין תביעת התובע טענה הנתבעת בכתב הגנתה כדלקמן - התובע לא היה מנהל עבודה, ולנתבעת לא היו עובדים חוץ ממנו, מלבד אישתו של התובע, שכפי שכבר צוין לעיל הועסקה תחילה כעובדת של קבלן שסיפק לנתבעת שירותים ולבקשתה הופקו בגינה תלושי שכר ע"י הנתבעת.
בנוסף טענה הנתבעת כי התובע נהג לגבות תשלום עבור הסעת עובדי קבלן ברכב שהיה משותף לו ולנתבעת, שהנתבעת נשאה בהוצאות אחזקתו, וגם עשה שימוש בכמויות ניכרות של דלק שהיה מיועד לצרכי עבודה של הנתבעת, ועשה בו שימוש לצרכיו הפרטיים.
טענה זו שלו דינה להדחות, הן משום שטענה זו לא הופיע כלל בתצהירו, הן משום שלא הובאו כל אסמכתות לתשלום במזומן, והן משום שעיון בחשבונית מראה שגם היא הוצאה עבור חברת א.ק. גידולים וייעוץ בע"מ שכבר הוזכרה לעיל, הגם שהתובע לא הכחיש שההטבה הוענקה לו בקשר ליחסיו עם הנתבעת) – אלא שבנסיבות אלה קשה להניח שפרטי כרטיס האשראי של הגב' קידר ניתנו כביטחון לעמידת חברה שאיננה הנתבעת בהתחייבויותיה.
...
משהועלה רכיב תביעה זה לראשונה בסיכומים – אין מקום להידרש לו. סיכומו של דבר לגבי התובעת – קיבלנו את מרבית רכיבי התביעה למעט התביעה לפיצויי פיטורים ותמורת הודעה מוקדמת וכן לפיצוי בגין אי הפרשה לקרן השתלמות והשתתפות בתשלום מעונות, ומצאנו כי הנתבעת נותרה חייבת לתובעת סך כולל של 23,671.
מסך זה יש לקזז תמורת הודעה מוקדמת, ועל כן אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 19,696 ₪, וזאת בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 01/08/15 ועד לתשלום המלא בפועל.
כן תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד בסך של 2,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה לתשלום זכויותיו הנטענות של התובע, נהג אוטובוס הסעות בנתבעת, בגין תקופת עבודתו וסיומה.
המחלוקות העיקריות בתיק הן האם פוטר התובע כדין; האם הוא זכאי לתמורה בגין עבודה בשעות נוספות; והאם רשאית הייתה הנתבעת לקזז משכרו של התובע סכומי כסף בגין נזקים נטענים שגרם לה. רקע עובדתי וההליך המשפטי הנתבעת היא חברה העוסקת במתן שירותי הסעות, לרבות שירותים לתיירות פנים וחוץ.
שכרו של התובע חושב באופן הבא: בתמורה לעבודה בנסיעות רב יומיות שולם לתובע שכר עבודה של 12 שעות בהתאם לסעיף 4.5.1 להסכם העבודה; בתמורה לעבודה בתיירות נכנסת שולם לתובע שכר ברוטו של יום עבודה רגיל ללא תשלום שעות נוספות ותוספת עבור שהיית לילה; בתיירות נכנסת הנהגים לא אמורים לעבוד יותר מ- 8 שעות ביום שכן הם מסיעים את הקבוצה מנקודה מסוימת לאחרת, אולם הם בוחרים להתלוות לקבוצה כדי לקבל תשר.
יום קודם לכן, בתאריך 11.8.14, נערכה ביקורת של המפקחת במשרדי הנתבעת ונגבתה עדות התובע בעיניין תלונתו נגד הנתבעת בגין אי תשלום זכויותיו (ראו תעודת עובד ציבור).
...
הנתבעת תשלם לתובע סך 102,461.05 ₪, הפרשי שכר ותמורה בגין עבודה בשעות נוספות, בהתאם לתחשיב מטעמו (נספח ת/11 לתצהיר התובע).
סיכום לאור כל האמור, מתקבלת התביעה ברובה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך 30,000 ש"ח. השלמת פיצוי פיטורים בסך 6,426.72 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התביעה ובעלי הדין המדובר בתביעה לשני סעדים: מתן צו מניעה/עשה קבוע וכן סעד כספי על סך 77,800 ₪ בגין אי תשלום מס תחנה לתובעת.
עפ"י המוסכם כל נהג שעובד עם התחנה חייב בתשלום מס תחנה בסך 1,800 ₪ לחודש, עבור השירותים המשותפים השונים במקבל מהתובעת, לרבות רשוי, שירותי סדרן, טלפונים, הוצאות משרד וכו'.
התובעת טוענת בתביעתה באמור כי מס התחנה נגבה עבור שירותים משותפים שונים המסופקים על ידה לנהגיה, אולם עולה מחומר הראיות כי לאחר שהתובעת הודיעה לנתבעים 2-3 כי היא מבטלת את רישיון ההסעה עימם, הופסקו גם לכל הפחות חלק מהשירותים המסופקים על ידה לאותם נהגים (כגון נתוק מכשיר הקשר, סדרנים, תו חניה, טלפונים), אם כי נתבעים 2-3 המשיכו לעבוד בקוי השרות באופן בלתי חוקי, תוך שימוש בלוגו של התובעת, בסימני הזיהוי שלה, ובמספר התחנה.
...
קראתי בעיון את טיעוני ב"כ הנתבעים בסיכומיו וכן עיינתי בפרוטוקול החברה מיום 12.3.17 שהוצג ע"י התובעת (מוצג נ/2) ונחה דעתי לקבוע כי לא נפל פגם בתהליך הסמכת מנהל התובעת להגיש את התביעה נשוא הדיון בשם החברה, ובכל מקרה אין להצביע על פגם מהותי שיש בו כדי לאיין את התוקף המשפטי של פרוטוקול החברה הנ"ל. סוף דבר אני מחליט כדלקמן: לחייב את הנתבע מס' 2 לשלם לתובעת את הסך 5,400 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 4.4.17 ועד התשלום המלא בפועל.
כ"כ ישלם הנתבע מס' 2 שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4%.
כ"כ ישלם הנתבע מס' 3 שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4%.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה באר שבע סע"ש 2153-11-19 04 מאי 2022 לפני: כב' השופט עדו בן-צור נציג ציבור (מעסיקים) מר יוסף פרלוביץ התובע והנתבע שכנגד: אילן כהן ע"י ב"כ: עו"ד רון מלול הנתבעת והתובעת שכנגד 1. המאירי הסעות ושרותים בע"מ התובעים שכנגד: 1. אהרון המאירי 1. שרה המאירי ע"י ב"כ: עו"ד רועי גיל פסק דין
לפיכך, ובהתאם לחוות דעתו של רו"ח מנחם סננס מיום 18.9.2019 שצורפה כנספח ו' לכתב התביעה (להלן – "חוו"ד רו"ח"), תבע התובע בכתב תביעתו את הסעדים הבאים: הפרשות פנסיוניות בסך 10,178.98 ₪, הפרישי דמי הבראה בסך 3,126 ₪, הפרישי שכר בסך 30,859.36 ₪, הפרש תשלום ימי מחלה בסך 3,073 ₪, תשלום בגין אי הפקדה לקרן הישתלמות בסך 15,000 ₪, פצויי פיטורים בסך 63,294.84 ₪, פדיון ימי חופשה בסך 19,755.78 ₪, הודעה מוקדמת בסך 8,832 ש"ח, והחזר ניכוי שכר שלא כדין בסך 600 ₪.
השלמת פצויי פיטורים והודעה מוקדמת לטענת התובע, לאחר שפנה לנתבעת בבקשה להסדיר את התשלומים לפנסיה, הנתבעת שיבצה אותו לעבודה רק כנהג הסעות והפחיתה משכרו כ- 2,000 ₪.
אולם, כמפורט לעיל, טענת התובע כי רכיב השעות הנוספות הנו רכיב פקטבי, אשר שולם עבור עבודת הסדרנות ולא עבור שעות נוספות, התקבלה על ידינו, ולכן אין מקום להסתמך על רכיב השעות הנוספות המצוין בתלושי השכר כאסמכתא לשעות נוספות שביצע התובע.
...
סוף דבר לאור המפורט לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי, ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: תשלום בגין הפרשות לפנסיה ולפיצויים בסך 10,179 ₪.
התביעה לפדיון ימי חופשה, השלמת פיצויי פיטורים, הודעה מוקדמת, הפרשי שכר ופיצויי הלנת שכר – נדחית.
התביעה שכנגד על כל רכיביה – נדחית.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

עוד נקבע על העסקת העובד חל צו ההרחבה בענף החקלאות שעה שבהגדרת "משק" מופיעה גם "גננות לסוגיה". בהיבט התחשיבי, קבע בית הדין האיזורי כי העובד זכאי לפצוי בגין אי הפרשה לפנסיה, חלק הפיצויים וחלק התגמולים, בשיעור 12%, בהתאם לשכר ששולם לו – 9,300 ₪ לחודש (50 ₪ לשעה).
ביחס לחודש מרץ 2020 נקבע כי "הוכח שהתובע עבד עד סוף חודש מרץ ולא הוכח ששולם לו שכר עבור חודש מרץ. בהתאם לחישובים המפורטים לעיל, הסכום של 11,000 ₪ משקף שכר עבודה חודשי. לפיכך התביעה ברכיב זה מתקבלת. הנתבע ישלם לתובע שכר חודש מרץ 2020 בסך 11,000 ₪" (סעיף 23).
אשר לנסיעות, כיוון שהמעסיק העיד שלא נהג להסיע את העובד, ומשהעובד הכחיש קבלת דמי נסיעות – חויב המעסיק בתשלומם בהתאם לתחשיב העובד.
יחד עם זאת, ניתן לסטות מנקודת מוצא זו בהתקיים שני תנאים: האחד, שסכוי העירעור להיתקבל גבוהים, והשני, שהנזק היחסי שייגרם למבקש הבקשה אם לא יעוכב הבצוע גדול יותר מן הנזק שייגרם למשיב אם הבצוע כן יעוכב (בר"ע 41021-05-22 ר.מ. פ. ה שירותים לוגיסטיים בע"מ - מוחמד, פסקה 10 (12.06.2022)(להלן: ענין ר.מ.פ.ה).
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה לתגובה ובחומר שבתיק הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל חלקה.
בשקלול השיקולים של מאזן הנוחות וסיכויי הערעור אני מורה כדלקמן: סכום של 30,000 ₪ - אינו מעוכב.
סוף דבר – הבקשה מתבקשת בחלקה כאמור בסעיף 13 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו