הזכויות שנתבעו בברזיל הן תשלום שעות נוספות, אי מתן הפסקות רגילות, אי מתן הפסקות מספיקות בין יום אחד למישנהו, הפרישי שכר בגין עבודת לילה, תוספת סיכון, קנס בגין אי חלוקת רווחים, הכרה בתשלומים (חשמל, רכב, מים וביטוח בריאות) כשכר, תשלום משכורת 13, חופשות שנתיות כפולות, הודעה מוקדמת לפיטורים בת 90 ימים, הפקדות מעסיק לקרן ביטחון ממשלתית (FGTS), ביטוח עבודה ממשלתי והפסקות בעבודה (ראו הפרוט בחוות דעתו של עו"ד הוגו שור שהוגשה ביום 8.2.17 לבית הדין האיזורי כחוות דעת מומחה מטעם המערער).
אשר לנסיבות פיטוריו של המערער, לאחר בחינת עדויות הצדדים והראיות שהוגשו, קיבל בית הדין האיזורי את עמדת החברה וקבע כי פיטוריו היו על רקע סרובו של המערער לבצע את הוראות החברה ולנסוע למפעל באורגואי, פגמים בסחורה שיובאה ועברה תחת פקוחו ותלונות שהגיעו מצד משגיחי הכשרות ונציג הרבנות הראשית כנגדו.
לחילופין, טען המערער שחל עליו צו ההרחבה בתעשייה כיוון שהצו חל גם על "הפעלת משחטות האחראיות על שחיטה ועל אריזת סוגי בשר". מנגד, החברה טענה בתצהיר העדות הראשית של מר כהן, מנכ"ל החברה, כי "הנתבעת היא חברה העוסקת ביבוא בשר, דגים ירקות כשרים, לישראל" (סעיף 4 לתצהיר) וכי "לחברה אין מיפעל בחו"ל. החברה מקיימת קשרים עיסקיים עם מפעלים מקומיים. החברה רוכשת ממפעלים מקומיים בשר ארוז מקרטון ומשלמת עליו לפי שקילה" (סעיף 102 לתצהיר).
...
זו לשון פסק הדין ביחס להתנגדות לנסיעה מחוץ לברזיל:
"33. לאור האמור, מקובלת עלינו טענת הנתבעת לפיה התובע סירב לבצע את המוטל עליו, כנדרש והתנה את נסיעתו למפעל באורגוואי במימון שהות במלון... סרוב זה היה בלתי מוצדק ובלתי סביר...
טרם סיום מצאנו לנכון לציין כי בשלבים שונים של ניהול הדיון בערעורים סברנו שהתוצאה עשויה להיות שונה ובהתאם הוצע לצדדים להגיע לפשרה, אך משהצדדים לא הגיעו להסכמה נדרשנו לפסוק לדין וכך עשינו.
סוף דבר – דין ערעור העובד להידחות במלואו, וערעור החברה מתקבל חלקית כך שדין חיובה בתשלום הפרשי הפקדות פנסיוניות ובתשלום דמי הבראה – להתבטל.
משמחדליהם הדיוניים ההדדיים של הצדדים תרמו לערפל שאפף את ניתוח הסוגיות המשפטיות – החלטנו שבנסיבות הענין כל צד ישא בהוצאותיו.