עוד הוסיף וטען כי טענותיה של התובעת לרעש וצפיפות בימי תפילה הנן שקריות ומופרכות, וכי התביעה הוגשה ממניע של נקמה על רקע הסיכסוך הקיים בין הצדדים, וכי התובעת מנהלת וממשיכה לנהל הליכים משפטיים רבים כנגד אנשים, על בסיס טענות מוזרות ותמוהות.
בנוסף תארה התובעת את מיטרדי הרעש והצפיפות לרבות הפגיעה בפרטיות הנגרמים לה עקב הפעילות הנ"ל. וכך אמרה בעדותה:
"אני לא נגד הדת, הדת היא בשביל הרחמים ולא בשבית להקשות. הדת זה בשביל הרחמים. האיזור צר מאוד. אני גרה לבד. זה פגע בפרטיות שלי. בשעה 4:00 בבוקר לפני צאת הבוקר הם מגיעים ומתפללים" (עמ' 16 ש' 24-22)
עוד תארה התובעת בעדותה ארועי אבל שנערכים בבניין, ואת הפגיעה באיכות חייה ובהנאתה מקניינה, הנגרמות לה עקב כך.
"כשנפטר מחמד עבד למאלק פחמאוי שמו את הרכבים אצלי, וחנו אצלי בחצר, 4-5 רכבים. לא יודעת למי זה שייך. כשרציתי לצאת לבנק או לקופת חולים לא יכולתי לסגור את השער. רציתי לקבל את החופש שלי בבית. זה מיטרד וזה לא יפה, ופוגע בחופש ובחירות שלי. אני גרה לבד בבית ורוצה לצאת, ולא יכולתי ללכת בתוך הגינה שלי" (עמ' 18 ש' 30-27)
יוזכר כי בכניסה לביתה של התובעת קיימת רחבה גדולה עם שער, וכי בין ביתה לבין הבניין מפריד שביל צבורי המוביל לבניין.
עדותה הנ"ל של התובעת אשר נבחנה על ידי בזהירות יתרה לאור היחסים העכורים בינה לבין הנתבע, לא רק שלא נסתרה, אלא היא נתמכה בעדויותיהם של שני שכנים המתגוררים בקירבת מקום.
הגב' מלכה אלקרע שמנהלת חנות בקירבת המקום העידה על ביקורי המתפללים לרבות אלה המגיעים מחוץ לשכונה ועל הרכבים שמגיעים וחונים במקום, ועל הרעש הנילווה לפעילות זו במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות, ועדותה הנ"ל לא נסתרה.
ב"כ הנתבע ניסה לכרסם בזכותה של התובעת להגיש את התביעה דנן בטענה כי לדירה שבה היא מתגוררת אין היתר בנייה כדין, אולם התובעת העידה כי המדובר בבית הבנוי מזה 55 שנה ואשר הוענק לה על ידי אביה, ובנסיבות אלה, לא שוכנעתי כי קמה מניעות כלפיה מלהתנגד לשימוש הלא חוקי שנעשה על ידי הנתבע בבניין כמתואר לעיל, קל וחומר כאשר התובעת משתמשת בדירתה למטרת מגורים בלבד, היינו שימוש המותר על פי תכנית המתאר החלה במקום.
הפסיקה הכירה בהפרות של דיני התיכנון והבניה כמקימות בסיס לעוולה של הפרת חובה חקוקה, ובע"א 7727/01 מאיר קרנש ואח' נ' יאיר נחומי ואח' נאמרו הדברים הבאים:
"הפרות של דיני התיכנון והבנייה, על דרך של בנייה בלא היתר או מכוח היתר שאינו חוקי או בנגוד לתכנית המיתאר, הוכרו בפסיקה ככאלו המהוות בסיס מתאים לעוולה של הפרת חובה חקוקה, במסגרת תביעתו של 'השכן' (משמע - הבעלים או המחזיק של מקרקעין שכנים) כנגד הבונה-המפר" ( ע"א 86/119 קני בתים בע"מ נ' הועדה המקומית לתיכנון ולבנייה, נתניה ואח', פ"ד מו (5) 727, 744 והאסמכתאות המופיעות שם).
...
לאור האמור לעיל, ובהתקיים היסודות המנויים בסעיף 63(א) לפקודת הנזיקין, הנני קובעת כי הנתבע עוול כלפי התובעת בעוולה של הפרת חובה חקוקה, וכי עליו לפצותה בגין הנזק שנגרם לה עקב כך. בשים לב לאופי הפגיעה ולמשך השימוש המפר שנעשה בבניין על ידי הנתבע, הנני מעמידה את הפיצוי הנ"ל על סך של 20,000 ₪.
אשר על כן, הנני קובעת כי במקרה שבפנינו, הוכחו יסודותיה של עוולת מטרד ליחיד בכל הנוגע לשימוש בבניין כבית תפילה וכבית עם.
המסקנה מכל האמור לעיל היא שהנני נעתרת לתביעה, ונותנת בזאת צו מניעה קבוע המורה לנתבע ו/או מי מטעמו להפסיק את השימוש בבניין הבנוי על מגרש 3 בחלקה 35 שבגוש 11506 והנמצא בדאליית אלכרמל, כבית תפילה ו/או בית עם ו/או כל שימוש אחר שאינו למטרת מגורים, זאת כל עוד לא שונה ייעוד הבניין באופן חוקי.
בנוסף הנני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בסך של 20,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל, וכן אגרת משפט בשערוך ליום התשלום בפועל, וכן שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.