מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מזונות זמניים בבית משפט מחוזי לאחר הגשת תביעת גירושין בבית דין רבני

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 11.7.23 הגישה התובעת לבית משפט זה תביעת מזונות (מזונות הקטינה ומזונותיה של המבקשת) ובקשה למזונות זמניים.
עוד לטענת האב, משבית הדין הרבני, לאחר ששמע את הצדדים שניהם, קבע ביום 24.7.23 שהסמכות לדיון בתביעת המזונות נתונה לו, ואף קבע את מזונותיה של הקטינה, הרי שלנוכח "כלל כיבוד הערכאות" יש להותיר את התביעה שם, לקבוע כי הסמכות נתונה לבית הדין הרבני ולסלק על הסף את התביעה שהוגשה לבית משפט זה. לטענות אלה השיבה האם כי בהתאם להילכת בע"מ 7628/17 והלכת שרגאי וכן לקביעתו של כבוד השופט שאול שוחט במפורש ברמ"ש 23962-11-22 - מקום בו נכרכה בתביעת הגירושין סוגיה שאינה ניתנת לכריכה כדין כגון תביעת מזונות חל החריג המאפשר סטייה מעיקרון "כיבוד הערכאות". עוד טענה האם כי תביעת המזונות לא נכרכה בהסכמתה והסכמה לכריכה לא ניתנה מעולם, במפורש או במשתמע.
המחלוקת שבפניי נסבה על שאלת הסמכות לידון בתביעת מזונות הקטינה כאשר ניתנה כבר החלטת בית הדין הרבני ביום 24.7.23, הקובעת סמכות לכאורה, זאת בנגוד לקביעת בית המשפט העליון שניתנה בבע"מ 7628/17, בו נקבע [דעת הרוב] כדלקמן: "הילכת שרגאי קובעת כי לא ניתן לכרוך תביעה למזונות ילדים בתביעת גירושין לפי סעיף 3 לחוק שיפוט בתי דין, אלא רק "תביעה להשבת יציאות"..
. הלכה זו לא נס ליחה ולא הועם זוהרה, והיא עודנה שרירה וקיימת, וטוב וראוי שכך" גם ברמ"ש 23962-11-22 [ניתן ביום 9/12/22], דן בית המשפט המחוזי, כבוד השופט שאול שוחט, במקרה דומה בו ניתנה כבר החלטת בית הדין הרבני, שקבעה כי הסמכות לידון בסוגיית מזונות הקטינים נתונה לבית הדין, תוך היתייחסות לבע"מ 7628/17 ותוך קביעת בית הדין הרבני כי פסיקה זו (של בית המשפט העליון) אינה מחייבת את בתי הדין הרבניים, כי אם פסיקת ביה"ד הרבני הגדול.
...
כבוד השופט שוחט, הפנה בפסיקתו לדברי הנשיאה בדימוס כב' השופטת בייניש בפרשת פלמן כדלקמן: "...בשל עקרון הכיבוד ההדדי בין הערכאות אני סבורה כי רק במקרים חריגים, ובהתקיים "טעם מיוחד" שיצדיק זאת, תחליט הערכאה השנייה בשאלת סמכותה לדון בסוגיה שנתבעה בפניה, אף שהערכאה האחרת כבר החליטה כי בסמכותה לדון באותה הסוגיה ממש.
" [עניין פלמן, שם.] לנוכח האמור לעיל, ובהתאם לפסיקת כב' הש' שאול שוחט ברמ"ש 23962-11-22 אני קובעת כי החלטת כב' בית הדין הרבני מיום 24.7.23 בה נקבע כי הסמכות לדון בתביעת המזונות של הקטינה, ניתנה בניגוד להלכותיו של כב' בית המשפט העליון ומשכך היא בטלה והסמכות לדון בתביעת מזונותיה של הקטינה נתונה לבית משפט זה. לפיכך, הבקשה לסילוק על הסף נדחית.
החלטתי ניתנת לפרסום בהעדר פרטים מזהים.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רמ"ש 10968-07-22 אלמוני נ' פלונית 26 אוקטובר 2022 תיק חצוני: לפני כב' השופט שאול שוחט, סגן נשיא מבקשים אלמוני ע"י ב"כ עו"ד ליהיא כהן-דמבינסקי ממשרד מ.פירון ושות' משיבים פלונית ע"י ב"כ עו"ד ארתור שני פסק דין
ביום 5.1.2022, לאחר שבקשה ליישוב סיכסוך אותה הגישה המשיבה ניסגרה ללא הסכמות, פנתה המשיבה לבית הדין הרבני והגישה תביעת גירושין אליה ביקשה לכרוך בין השאר את נושא מזונות הקטינים.
במסגרת תביעתו טען המבקש, בין השאר, כי לביהמ"ש קמא הסמכות לידון במזונות הקטינים וכי בית הדין הרבני נעדר סמכות לידון בנושא זה. ביום 17.1.2022 הורה ביהמ"ש קמא למשיבה להגיב על נושא הסמכות בתוך 10 ימים ולבקשה למזונות זמניים בתוך 14 ימים.
ביום 24.1.22 הגישה המשיבה לבית הדין הרבני בקשה לקביעה כי לבית הדין הרבני הסמכות לידון בנושא מזונות הקטינים "שנכרכו כדת וכדין בתביעתה לגירושין". ביום 14.2.2022 נתן בית הדין הרבני החלטה במסגרתה נידרש למחלוקת בשאלת סמכותו לידון בסוגיית מזונות הקטינים, ובה קבע כדלקמן: "...היות וכידוע נושא זה של כריכת המזונות לתביעת הגירושין מונח כעת פעם נוספת לפתחו של בג"ץ באופן שבשלב זה על פי החלטת בע"מ 7628/17 ביה"ד אינו קונה סמכות בנושא מזונות הילדים אלא בהסכמת שני הצדדים, אולם על פי החלטת ביה"ד הגדול בתיק 1250217/3 יש לנהוג על פי לשון סעיף 3 לחוק וביה"ד יכול לקנות סמכות בנושא מזונות הילדים וזאת בהתקיים מבחני הכריכה ובשלב זה ביה"ד הרבני רואה בהחלטה זו את ההחלטה האחרונה בנושא, ועתה הדברים מונחים פעם נוספת לפני בג"ץ בתיק מס' 7880/21 הרי שביה"ד אינו סבור כי יש ליתן החלטה כבר בשלב זה, וביה"ד סבור שבנסיבותיו של תיק זה בו הצדדים מתגוררים תחת אותה קורת גג יש להמנע מפסיקה בנושא הסמכות הנ"ל ולדון אך בתביעת השבת הוצאות, ככל שתעלה כזו, בגין הוצאות שהוציא מי מן הצדדים". ביום 27.6.2022 היה קבוע לצדדים דיון קדם משפט לפני בית המשפט קמא.
...
איני מקבל את טענת המשיבה לפיה בחירת בית המשפט קמא להימנע מלדון בתביעה למזונות הקטינים תואמת את הוראת סעיף 25(ב) לחוק בית המשפט לענייני משפחה, או עולה בקנה אחד עם ההלכה שנקבעה בבג"ץ פלמן.
איני מקבל את טענת המשיבה לפיה תביעת מזונות הקטינים שהגיש המבקש לביהמ"ש קמא היא "תביעה רכושית בתחפושת" ומכאן שהיא בגדר ענייני הרכוש שנכרכו לתביעת הגירושין אותה הגישה לבית הדין הרבני האזורי.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בבאר שבע רמ"ש 60251-03-22 א' נ' א' בפני כבוד השופטת גאולה לוין המבקשת ע.א. ע"י ב"כ עוה"ד דן מלכיאלי המשיב א.א. ע"י ב"כ עוה"ד כרמל מזוז החלטה
לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה בבאר שבע מיום 1.3.2022 (כב' השופט א' ממן) בתלה"מ 21839-02-22 שעניינה מזונות אישה זמניים ומזונות זמניים לקטינים, ילדי הצדדים.
בית המשפט דחה את בקשת המבקשת למזונות אשה, בנימוק הבא: "משעל פניו אין למבקשת כל מניעה לצאת ולהשתכר ואף לנוכח פירודם של הצדדים, כשלא נהיר, העת הזאת, מה חלקה של התובעת בפירוד זה ומה השלכותיו על סוגיית דמי מזונות אשה". על החלטה זו הוגשה (ביום 28.3.2022) בקשת רשות העירעור.
נטען כי טרם הוגשה תביעת גירושין מטעם מי מהצדדים, וממילא אין קביעה של בית הדין הרבני שיש בה כדי לשלול את זכותה למזונות אשה.
עוד נטען כי לא ברור מדוע לא ניתן לשלם על חוג הפסנתר של הקטין מתוך הגימלה המשולמת לו. דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת תיק בית המשפט קמא, באתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את בקשת רשות העירעור, לידון בה כבערעור, ולקבל את העירעור.
...
מצאתי כי יש לקבל את הערעור בחלק מהרכיבים.
סוף דבר – הערעור מתקבל.
המשיב ישלם למבקשת הוצאות משפט ושכר טרחה בסך של 5,000 ₪.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הוראות ההסכם בעיניין מזונות הקטינים נקבעו בסעיפים 4 (3-1) להסכם, כמובא להלן: לאחר חתימת ההסכם, הגישו הצדדים בקשה לאישורו לבית הדין הרבני האיזורי בתל אביב.
ביום 25.1.2021 הגישה התובעת לבית הדין הרבני תביעת גירושין.
(ב) האזהרה לפי סעיף קטן (א) תנתן, ונתינתה תאושר על פני התצהיר, על-ידי אחד מאלה: (1) שופט; (2) דיין בבית דין דתי; (3) היועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה, פרקליטי מחוז, פרקליטי נפה, וסגני פרקליט המדינה ופרקליטי המחוז ועוזרהם; (4) עורך-דין; (5) ראש רשות מקומית; (6) אדם אחר שהסמיכו לכך שר המשפטים;"
לעניין זה ראו, דבריו של כבוד השופט בדימוס א' גורן בספרו, סוגיות בסדרי דין אזרחי, כרך א, מהדורה 13, 2020 (להלן: "א' גורן"), עמ' 90: "סמכות השיפוט של בית המשפט נובעת מהמצאת כתב התביעה לידי הנתבע, בין בתוך המדינה ובין מחוצה לה. כל אימת שכתב התביעה הומצא במדינה, כוח השיפוט נתון בידי בית המשפט המקומי, יהא אשר יהא מקום מושבו של הנתבע; הרעיון הגלום בשיפוט הוא רעיון הריבונות, המשתרעת על שטח המדינה, ובשטח זה חל השיפוט הישראלי כאחת משלוחות הריבון." בית המשפט בישראל קונה לעצמו סמכות שיפוט בינלאומית אפילו אם ההמצאה בוצעה בזמן המצאות אקראית וזמנית של הנתבע בארץ.
תקנה 29 לתקנות קובעת: "בעל דין יעלה טענת חוסר סמכות, תניית שיפוט זר או פורום בלתי נאות בהזדמנות הראשונה לאחר הגשת כתב התביעה; לא העלה בעל דין טענות אלה במועד כאמור, רשאי בית המשפט לפסוק הוצאות לטובת בעל הדין שכנגד או לטובת אוצר המדינה". הינה כי כן, תנאי מקדמי לדיון בטענת פורום לא נאות הוא, כי על טוען טענה זו להעלותה בהזדמנות הראשונה לאחר הגשת כתב התביעה – מטעם זה בלבד, ניתן לדחות טענה זו של הנתבע, בפרט עת היא מוגשת בנגוד לדין, בשיהוי רב ובסמיכות למועד דיון ההוכחות.
...
מקובלת עלי טענת הנתבע כי צירוף ראיות חדשות זו אינו כדין, היות שעל התובעת היה להגיש בקשה לקבלת היתר להגשת ראיות חדשות לסיכומיה.
יוצא אפוא, כי עול נטל הטיפול בקטינים, מוטל כל כולו על התובעת.
בנסיבות אלה ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים כמפורט לעיל, מהות ההליך והיקפו, היקפם של כתבי בי-דין והבקשות בתיק, התנהלות הצדדים לאורך ניהול ההליך, שאופיין בהעדר שקיפות מצד הנתבע והעדר גילוי של המידע הנדרש מבעל דין בתביעת מזונות, ובשל מחדליו הדיונים המהותיים והרבים, כמפורט בפסק הדין, ומנגד קבלה חלקית בלבד של עתירות התובעת, נחה דעתי כי הסכום הסביר והמידתי שיש לפסוק בנסיבות העניין כשכר טרחה כולל, והוצאות עבור התובעת הוא בסך כולל של 30,000 ₪ כולל מע"מ. אי תשלום ההוצאות תוך 30 יום מהיום יוסיף להן רכיבי הצמדה וריבית כדין (מהיום).

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

למען הנוחות להלן, סכמה של ציר הזמן שבו מצוינים המועדים המהותיים והרלוונטיים להכרעות הנדרשות בפסק הדין: תביעת המזונות – תלה"מ 66756-01-18 מהו סכום המזונות שאותו היה ראוי לפסוק עבור מזונות הילדים על בסיס התשתית העובדתית והראייתית שהונחה לפני בית המשפט, וזאת לאחר מתן ההחלטה למזונות זמניים מיום 10.12.2018? האם הייתה האישה זכאית למזונות אישה עד למועד הגירושין? אילו עיקר השאלות המונחות לפתחי והדורשות הכרעה.
טענות האיש לעניין תביעת המזונות הן טענות זהות לאלו שנטענו מטעמו בבר"ע על ההחלטה למזונות זמניים, שכאמור נדחתה על ידי בית המשפט המחוזי.
משכך יש להורות על סגירת החשבון המשותף, תוך מתן השבת כספים לאיש בסך כולל של 75,865 ₪, ששולמו לאיש בגין עבודתו, עבור ובתקופה שלאחר מועד הקרע (המורכבים מסך של 68,865 ₪ בגין החזרי מס וסך נוסף של 7,000 מהחברה); קזוז סך של 100,000 ₪ שחויב האיש בפסק דינו של בית הדין הרבני האיזורי בתל אביב בתביעת הגירושין, שהגיש מכוח ההלכה (בגין סכום הכתובה), מסכום חלקה של האישה באיזון המשאבים ("אין כפל מבצעים").
...
לפניי ארבע תובענות שהגישו הצדדים, ושבהן אדון במאוחד: תלה"מ 66756-01-18 – תובענה למזונות אשה, מזונות קטינים ומדור שהגישה האשה (להלן – "תביעת המזונות") – עמ' 36-1 לפסק הדין; תלה"מ 63643-01-18 – תובענה לאיזון משאבים, מוניטין ונכסי קריירה שהגישה האשה (להלן – "תביעת הרכוש מטעם האשה") – עמ' 90-36 לפסק הדין; סוגיית מיסוי החברות – עמ' 73-65 לפסק הדין; תלה"מ 25932-06-20 – תובענה למתן פסק דין הצהרתי ואיזון משאבים שהגיש האיש שלפיו גם נכסים הרשומים על שם הנתבעת הם נכסים משותפים (להלן – "התביעה לשיתוף ספציפי"/"תביעת הרכוש מטעם האיש") – עמ' 99-90 לפסק הדין; תלה"מ 60346-12-22 – תובענה לדמי שימוש שהגיש האיש (להלן – "התביעה לדמי שימוש") עמ' 107-99 לפסק הדין; סוף דבר והוראות ביצוע – עמ' 111-107 לפסק הדין.
סוף דבר והוראות ביצוע עתה, משתמה המלאכה וניתנה הכרעה בכל התובענות שלפניי יש להתכנס ולהדרש לשם מתן הוראות כמפורט להלן: אשר לתביעת המזונות התובענה למזונות ולמדור אשה – נדחתה.
חברות ההזנק – מצאתי לאמץ את המלצות המומחה אשר לאופן חלוקת זכויות האיש בחברות ההזנק, ואני מורה על חלוקתן בעין, בחלקים שווים, בין הצדדים.
אשר לתובענה לשיתוף ספציפי תביעת האיש לשיתוף ספציפי נדחית, כקבוע בסעיף 394 לפסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו