מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת מורה נהיגה נגד יבואנית רכב בגין ליקויים ברכב

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעתו של מר עוויסאת איבראהים (להלן – התובע) נגד חברת מוסך העוגן בע"מ (להלן – הנתבעת).
הנתבעת מוסך מורשה והיא מקיימת השתלמויות מקצועיות לעובדים על חשבונה בהתאם להנחיות היבואנים על כן, הנתבעת לא חייבת בהפרשות להשתלמויות מקצועיות שממילא מבוצעות על ידה.
סעיף 2 לזכרון דברים זה מורה על הפקדת כספים אלה בחשבון בנק נפרד, וכי המורשים בו הם האיגוד וההסתדרות עליהם מופקדת החובה לנהל את הקרן ולקבוע את פעילות הקרן בתחומי ההשתלמות המקצועית בענפים השונים של המיקצוע.
מנהל עבודה ארז מסר לך את כרטיס העבודה עם ציון ליקויים, אשר נימצאו במכון רשוי (טסטים) ובקש שתבדוק את כל הרכיבים בטיחותיים ברכב בנוסף לליקויים שנמצאו במכון לרשוי.
על עובדי המוסך לנהוג בהתאם לכללי הבטיחות הראויים וליתן את מלוא תשומת הלב לעבודתם תוך טפול ברכב העובר תחת ידיהם המקצועיות.
...
כללו של דבר, נוכח כל האמור הגענו לכלל מסקנה כי גם אם לא נערך לתובע שימוע במובנו הקלאסי, הנתבעת ערכה שיחות רבות עם התובע באשר להתנהלותו וניתנה לו הזדמנות אמיתית לתקן את דרכיו וזה בחר שלא לעשות כן עד שלא נותרה בידי הנתבעת הברירה אלא לפטרו לאלתר.
לפיכך התביעה לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין נדחית.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

התובע, מורה נהיגה במקצועו, רכש רכב מאת הנתבעת, יבואנית ומשווקת רכבי אופל, מכונת מסוג אופל אסטרה, לצורך לימוד נהיגה.
להשלמת התמונה יצוין, כי התביעה הוגשה תחילה, גם נגד יצרנית הרכב, אך התביעה נגדה נדחתה, על פי הסכמת הצדדים.
טענות התובע בדבר נזקים רפואיים שנגרמו לו בעקבות הליקויים הנטענים במכונית נטענו באופן סתמי, ללא תימוכין בחוות דעת ומבלי לבסס קיומו של קשר סיבתי בין מיעוט התעודות רפואיות שהציג לבין מצב המכונית.
אני רואה בכך היתנהלות לא ראויה, בכיוון הפוך מחובת התובע להקטין את הנזק שהוא טוען שניגרם לו, משיקולים משפטיים טאקטיים בלבד, וספק אם ניתן לראות בכך פעולה בתום לב. סוף דבר לא עלה בידו של התובע להוכיח אף אחת מעילות התביעה - לא שהמכונית שרכש מהנתבעת הייתה פגומה או לקויה, גם ביחס למכונית המשמשת ללימוד נהיגה, לא שבוצעו במכונית טיפולים או תיקונים רשלניים, ואף הנזקים הנטענים לא הוכחו.
...
אני רואה בכך התנהלות לא ראויה, בכיוון הפוך מחובת התובע להקטין את הנזק שהוא טוען שנגרם לו, משיקולים משפטיים טקטיים בלבד, וספק אם ניתן לראות בכך פעולה בתום לב. סוף דבר לא עלה בידו של התובע להוכיח אף אחת מעילות התביעה - לא שהמכונית שרכש מהנתבעת הייתה פגומה או לקויה, גם ביחס למכונית המשמשת ללימוד נהיגה, לא שבוצעו במכונית טיפולים או תיקונים רשלניים, ואף הנזקים הנטענים לא הוכחו.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 20,000 ₪, שישולמו תוך 30 יום מהיום, אחרת יתווספו להם הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

להלן עקרי גרסת התובעת לאירועים (סעיפים 18-8 לכתב התביעה המתוקן ושורות 34-26 בעמ' 12 לפרוטוקול) – הארוע הראשון היתרחש ביום 10.6.19 עת נהגה ברכב במהירות של כ-90 קמ"ש ובצעה בלימה על מנת לשמור מרחק מהרכב שלפניה אולם לפתע לוח השעונים כבה, הרכב סטה ימינה ושמאלה, נשמעו חריקות ורעשים ממערכת ההילוכים, הרכב לא תפקד ולא היה ניתן לבלום.
בכתב התביעה שכנגד טענה נתבעת 2 לפגיעה בשמה הטוב באמצעות הפצת פירסום באתר YNET תחת הכותרת "תביעה נגד קיה ישראל – פיקנטו כבתה במהלך נסיעה" וכי התובעת מנסה להתעשר על חשבונן של הנתבעות בחוסר תום לב, כאשר כרטיס הביקור שלהן הוא תום לב, תודעת שירות גבוהה לטובת הלקוח וייחודית בשוק הרכב.
לצד האמור הגישו הנתבעות חוות דעת מומחה מטעמן שנערכה על ידי מר ישראל דרנוב, שמאי רכב מוסמך, נהג מבחן וניסוי מוסמך, מורה נהיגה מוסמך, קצין בטיחות בתעבורה מוסמך, מנהל מקצועי מוסמך למשרדי הובלה והיסעים ובעל הכשרות נוספות בתחום הרכב.
התובעת הסבירה כי לא פנתה אל מי מן הנתבעות מייד לאחר שהתקלה הופיעה בפעם הראשונה כיון שלא הבינה מה קורה באותה פעם, ומנגד לאחר שהרכב הוכנס שנית למרכז השרות של הנתבעת 1 והיא התבקשה לשוב ולקחתו בטענה שהוא תקין סרבה לכך והמשיכה להחזיק ברכב החלופי כי לא הסכימה לנסות זאת שוב מאחר שאין היא מבינה בכלי רכב ועקב חששה מן הסיכון, עקב העובדה שרכשה רכב חדש "שלא אמור לראות מוסך" ועקב אובדן האמון ועל כן עמדה על קבלת רכב חדש ותקין או את כספה בחזרה.
העד הוסיף וציין כי כמנהל השרות הארצי של יבואנית הרכב תקלות מסוג זה היו אמורות להגיע לידיעתו, במיוחד כאשר כ-10,000 כלי רכב מאותו דגם נמכרים ועולים על הכביש מדי שנה ובסך הכל נמכרו כ-90,000-80,000 כלי רכב מידגם זה, אולם הוא לא ניתקל בתקלה מסוג זה לפני תלונת התובעת או אחריה-פ. עדות מר רז תמיר מדובר בעד שאינו עובד עוד בנתבעת 1 אך בתקופה הרלוואנטית שימש אצלה בתפקיד יועץ שירות בכיר, והוא הנדסאי מכונות בהכשרתו עם היתמחות בתחום הרכב.
נוכח טיב השמוש בהם והמרחב בו הם פועלים, ליקויים לא מעטים בכלי רכב עלולים להיות מסכני חיים ובודאי מפחידים, ובמהירות נסיעה גבוהה אף נקר בצמיג עלול ליגרור סכנת חיים, אך כל בר דעת יבין כי לא כל ליקוי כזה מהוה אי התאמה (למשמעות אי התאמה ראו ו"ע (מחוזי י-ם) 2030/01 איתוראן איתור ושליטה בע"מ נ' היועץ המשפטי לממשלה (26.1.2004)).
...
מדובר בהליך בו נטל השכנוע כי גם לאחר שהושלמו בו הבדיקות המקיפות במוסך התובעת לא היה הרכב תקין וכתוצאה מכך עמד בקריטריונים של אי התאמה על פי חוק המכר מוטל על התובעת, ולאור האמור סבורני כי התובעת לא הרימה נטל זה. טענת הפגיעה בפרטיות עתה לטענת התובעת כי נציגי הנתבעות פגעו בפרטיותה עת "התעסקו" במצלמת הרכב מחקו קבצים מכרטיס הזיכרון שלה ויצרו אי סדר בהקלטות במטרה לפגוע בראיות.
סיכום ביניים – התביעה העיקרית מאחר שלא הוכח קיומה של אי התאמה ואף לא הוכחה הפגיעה בפרטיות, שהן שתי העילות בעטיין נדרשו ההשבה והפיצויים בגין ראשי הנזק השונים הנזכרים בכתב התביעה המתוקן, דין התביעה העיקרית להדחות.
סיכום המורם מכלל המובא לעיל הוא שהתביעות ההדדיות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבה 1, חברה זרה שהתאגדה בסין ועוסקת בין היתר ביצור ויצוא של שנאים הגישה כנגד המבקש תביעה על סך 355,729 ₪ בגין סחורה אשר סופקה למבקש ואשר תמורתה לא שולמה.
המבקש לא צירף לתצהירו אסמכתות לעניין הקף הנזק הנטען, הן בגין טענותיו להפרת הבלעדיות, הן בגין טענותיו לפגם במוצרים והן בגין הליקויים הנטענים.
החידוש הגלום במערכת "נט המשפט" מטיל על בעל הדין אחריות בגדר "שטר ששוברו בצידו" (ראו: תא"ק (מח-ת"א) 1023/03 בנק הפועלים סניף חיפה ראשי נ' רושינק, [פורסם בנבו] פיסקה 11 (14.11.2016); ע"ר (ארצי) 54295-12-17 שוורץ נ' אנגל, [פורסם בנבו] פיסקה 17 (31.12.2018); עניין מעלי, בפסקה 19; ת"א (ת"א) 28490-11-12‏ פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוח רכב "הפול", [פורסם בנבו] פיסקה 80(ה) (22.10.2017); ע"א (ת"א) 4277-01-20 הבר נ' מינהל מקרקעי ישראל, [פורסם בנבו] פיסקה 10(א) (1.6.2020); והשוו: עניין הפטריארכיה, בפסקה 3; עניין זיו, בפסקה 8; בש"א 8446/19 פלוני נ' פלוני, [פורסם בנבו] פיסקה 8 (29.12.2019); ע"א 2719/19 פריד מוסטפא ח'טיב יורשיו נ' מדינת ישראל - רשות מקרקעי ישראל, [פורסם בנבו] פיסקה 11 (6.1.2020)).
לא למותר לציין כי חובת בעלי הדין לנהוג בתום לב ובהגינות דיונית ולא לעשות שימוש לרעה בהליכי בית משפט עוגנה כחלק מעקרונות היסוד של תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 שטרם ניכנסו לתוקפן (תקנות 3(ב) ו-4 לתקנות אלה).
[ראו גם בבע"מ 4279/21 פלוני נ' פלוני (פורסם בנבו, 28.6.2021); רע"א 6648/20 עמוס גבעון נ' עמוס ון-אמדן (פורסם בנבו, 21.12.2020); רע"א 8467/06 לובנה אבו עוקסה נ' בית הברזל טנוס בע"מ (פורסם בנבו, 8.7.2010); יששכר רוזן צבי, הרפורמה בסדר הדין האזרחי: מורה נבוכים, 531 – 541 (2021)].
המבקש בבקשת הביטול אינו מתייחס לסכויי התביעה, ולא די באמירה כללית כי "המשיבה הפרה חוזה בלעדיות ייבוא ושיווק של מוצרים בארץ ישראל תוך כדי גרימת נזק כלכלי אדיר למבקש." יתרה מכך, לתצהיר המבקש לא צורפו ראיות התומכות בטענת הקזוז שהעלה.
...
העולה מהמקובץ – טענות המבקש לפיהן, יש לבטל את פסק הדין מחמת הצדק בגין פגם בהמצאה, נדחות.
אשר על כן, הבקשה לביטול פסק הדין נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע הגיש כנגד הנתבעת תביעה כספית על סך של 29,546 ₪ בעילת נזק לרכוש.
משהחריף המצב, פנה ביום 26.1.2020 למרכז שירות של יבואן הרכב (להלן: "המוסך"), שם נבדק הרכב ונרשם על פני חשבון זמני שקבל מהמוסך, כי דגימת דלק במבט ראשון אינה תקינה ולכן יש לצורך בשליחת דגימת הדלק למעבדה לרבות הורדת מיכל הדלק לצורך נקוי מיכל ושטיפת מערכת.
התובע לא האמין לתוצאת בדיקת הרכב ומאחר ונידרש לשלם עבור הטיפול ברכב שהיה עדיין באחריות ובחר להוציא את הרכב ולא הכניסו לטפול ארוך.
במסגרת התיקונים שבוצעו ברכב ביום 13.2.2020 הוחלפו 4 מזרקים שניזוקו, כולם בשל דלק מהול במים והתובע נשא בעלות התיקונים בסך של 11,203 ש"ח. לטענת התובע אף סבל הפסדי שכר משמעותיים עקב זמן שבוזבז בתיקון הרכב ובסך 13,338 ₪ כעולה מאישור רואה החשבון שצורף לכתב התביעה.
אף הנתבעת מצידה לא הביאה עדות כלשהי של נציג תחנת הדלק הן על מנת לסתור כל אפשרות לחדירת מים למכלי האגירה של הדלק בתחנה הנובעת מתחזוקה לקויה של אותם מכלים כעולה מחוות דעת מומחה התובע והן בתמיכה לטענתה כי לא היו באותה עת תלונות של לקוחות אחרים על איכות הדלק באותה התחנה.
לטענת המומחה דוידיאן, ברכב היברידי השמוש בדלק רק בזמן עומס – עלייה, או כאשר עולה על מהירות של 60 קמ"ש (עדות המומחה בעמ' 26 שורות 29-31) כך שנתון ניצול הדלק לפי ק"מ אינו חד משמעי אך מנגד עולה בקנה אחד עם סוג עבודתו של התובע כמורה לנהיגה וטענתו כי הנו ממלא דלק אחת לחודש לכל היותר ולעיתים אף פחות מזה.
...
מסקנתי הסופית היא כי יש לדחות את התביעה נוכח הספקות המשמעותיים העולים מגרסתו של התובע ופגם בשרשרת הראיות שהביאה למסקנות דו"ח המעבדה מטעמו.
אשר על כן, התביעה נדחית והתובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו