התובע טוען בסיכומיו כי הנתבעת העבירה אותו:
"מסכת סדרתית של ניסיונות בלתי ראויים, שהתפרסה על פני 3 שנים, להביא לפיטוריו, מבלי שיהיה לכך כל הצדק חוקי או עינייני, והכל בשל מאבקו הבלתי מיתפשר להביא לתיקון ליקויים במערכות הנתבעת לרבות, עבירות על נהלים, חוקים ומאבקים בשחיתויות הקיימות בקירבה, פניות התובע בעיניין לגורמי הבקורת במדינה (פניות אשר נשאו פירות), תוך העמדת טובת המערכת מעל טובתו האישית והקרבה עצומה מצדו ותוך היתמודדות עם רצונם של מי מעובדי הנתבעת בכלל ומנהליו הישיר מר יהודה גסנר בפרט, לסלק אותו מדרכם או בשל יצר נקמנות".
הנתבעת טוענת כי התובע פוטר מסיבות של אי-התאמה קיצונית, וכופרת בטענות התובע לשיקולים זרים בהחלטה על פיטוריו.
באותו החודש – דצמבר 2013, התקבלה אצל מבקרת הפנים של המשרד פנייה מאת היחידה למאבק בפשיעה כלכלית במשטרת ישראל, שאליה צורפה פנייתו של התובע בנוגע להתנהלותו של מר גסנר.
גם בהנחה שמכתבו של התובע למבקר המדינה מיום 17.6.10 היה ידוע למר גסנר, ואף בהנחה, שכלל אינה נקיה מספק, שמדובר ב"תלונה" נגד מר גסנר (למרות שנטען בו כי מר גסנר "עומד" להעניק היתרי גז לחברות שלא כדין), בית הדין סבור שהתובע לא הוכיח שהוא הגיש נגד גסנר תלונה בתום לב.
העלאת תלונה נגד מר גסנר במכתב מיום 17.6.10, בדבר כוונתו העתידית להפעיל את סמכויותיו בנגוד לחוק ובנגוד לטובת הציבור, דרשה ביסוס ממשי, שלא היה קיים בעת פניית התובע למבקר המדינה.
החלטת נציב שירות המדינה מבוססת כדין, ואין כל בסיס להתערבות בית הדין בה.
אשר על כן בית הדין דוחה את תביעות התובע לביטול פיטוריו ולפיצויים בגין פיטורים שלא כדין, ללא שימוע, בנגוד לחוק הגנה על עובדים ובגין היתעמרות תעסוקתית.
...
תביעת התובע להורות למשרד לחדש את רישיון מתכנן גפ"ם בכיר לתובע – נזנחה בסיכומי התובע ומכל מקום דינה להידחות בהיעדר סמכות עניינית.
סוף דבר
התביעה נדחית.
בהתחשב במשאבים שהנתבעת השקיעה בהליך, התובע ישלם לנתבעת הוצאות ההליך בסך 18,000 ₪.