בתי המשפט עסקו לא אחת בסוגיית פרשנות חוזי ביטוח, וראו לעניין זה דברי ביהמ"ש בתא"מ (ת"א) 21602-05-17 י.ג.מ.ח ייזום והשקעות בע"מ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 15.3.18)-
"שאלת פרשנות חוזה ביטוח מתעוררת חדשות לבקרים בערכאות בית המשפט. פוליסת ביטוח נתפשת בפסיקה כחוזה בין מבטח למבוטח, אשר יש לפרשו באמצעות כללי הפרשנות הרגילים של חוזים, כלומר בחינת אומד דעת הצדדים כפי שהוא משתמע מלשון החוזה ומהנסיבות החיצוניות. יחד עם זאת, נוכח מאפייניו הייחודיים של חוזה ביטוח הנובעים מפערי הכוחות בין הצדדים, היותו חוזה אחיד במהותו, הצופה פני עתיד ושהתניות בו אינן פשוטות להבנה לאדם מן היישוב, אומצו כללי פרשנות ייחודיים לפוליסות ביטוח. נקבע כי ראשית יש לפרש את הפוליסה לפי המשמעות המילולית הפשוטה וההגיונית של מילותיה. ושנית, במקרה של אי בהירות או ספק בנוגע למשמעות הנכונה של הכתוב, יש לפרש את פוליסת הביטוח כנגד המנסח. כלל זה מקבל משנה תוקף כאשר מדובר בתניות פטור או בחריגים לפוליסה. אולם כללים אלה אינם נטולי חריגים. כאשר קריאת נוסח הפוליסה מביא למסקנה שהמילים אינן מייצגות את כוונת הכתוב, או שהוכח בראיות ברורות שכוונת הצדדים לא הייתה למובן הרגיל והמקובל של הלשון שבה השתמשו, יינתן למילות הפוליסה ביטוי ליבראלי על מנת להגיע למשמעות האמיתית של המילים, אליה התכוונו הצדדים להתקשרות. בנוסף נקבע שאין לאמץ "באופן עוור" את כלל הפרשנות כנגד המנסח, אלא יש להפעיל כלל זה כמפלט אחרון, מקום שניצבות לפני בית המשפט שתי משמעויות סבירות באותה מידה מבחינה לשונית וכללי הפרשנות המקובלים אינם מסייעם להגיע לתוצאה ברורה בדבר אומד דעת הצדדים (ראו: ע"א 11081/02 דולב חברה לביטוח בע"מ נ' סיגלית קדוש, פ''ד סב(2) 573; ע"א 453/11 מ.ש. מוצרי אלומיניום בע"מ נ' "אריה" חברה לביטוח בע"מ, פורסם בנבו 21.8.13).
עיון בפסקי הדין העוסקים בסוגיית כסוי בטוחי במקרים של חדירת מי גשמים קבעו לא אחת כי הכלל הנו שחדירת מי גשמים שלא אגב חריג הסערה ותוצאותיה- אינו כלול במסגרת מקרי הביטוח ולפיכך אינו מזכה את המבוטח בכיסוי לנזקיו אגב נזילה זו.
כך למשל, מקום בו עקב סערה הוזזו רעפי מבנה ומי גשמים חדרו אליו בתא"מ (ת"א) 33728-06-13 יגיל נטע חיים נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 22.12.14) קבע ביהמ"ש-
"פרשנות תכליתית של הפוליסה היא כי, חברת הביטוח מבקשת למנוע מצב בו, בעקבות בעיות שונות במבנה, כדוגמת ליקויי בניה ו/או איטום, יחדרו מים. אולם, מהות הפוליסה, בין היתר, נוגעת לאפשרות של פיצוי בגין נזק שיגרם כתוצאה מסערה, גם אם הוא נזק מים שניגרם כתוצאה מחלחול לקירות או לתקרה, ובילבד שהוא נגרם כתוצאה מהסערה ולא כתוצאה מבעיות שונות במבנה כאמור."
וראו גם דברי ביהמ"ש בת"ק (פ"ת) 5075-02-15 יפית שגיב נ' איילון חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 3.7.15) והאמור בת"א (ת"א) 325-11-09 ארנון ברק נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 25.10.17).
טרחתי וקראתי את נ/ 3 ואת התוספת לפוליסה שצורפה לתביעה, ומצאתי כי "בחוכמת המנסחים", כפי שכינה זאת כב' השופט אנגלרד ברע"א 143/98 הנ"ל, הוצאו המקרים השכיחים ביותר ממקרה הביטוח, ואין לי ספק שהדבר נעשה שלא בתום לב.
אדם מבטח דירתו משלם במשך שנים פרמיות ומצפה שבבוא היום בו ייגרם לו נזק תשפה אותו חברת הביטוח.
מקרה הביטוח על פי הפרוש המילולי מתייחס אך ורק לסערה, לרבות גשם וברד שבאו בשעת סערה.
...
בתי המשפט עסקו לא אחת בסוגיית פרשנות חוזי ביטוח, וראו לעניין זה דברי ביהמ"ש בתא"מ (ת"א) 21602-05-17 י.ג.מ.ח ייזום והשקעות בע"מ נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 15.3.18)-
"שאלת פרשנות חוזה ביטוח מתעוררת חדשות לבקרים בערכאות בית המשפט. פוליסת ביטוח נתפשת בפסיקה כחוזה בין מבטח למבוטח, אשר יש לפרשו באמצעות כללי הפרשנות הרגילים של חוזים, כלומר בחינת אומד דעת הצדדים כפי שהוא משתמע מלשון החוזה ומהנסיבות החיצוניות. יחד עם זאת, נוכח מאפייניו הייחודיים של חוזה ביטוח הנובעים מפערי הכוחות בין הצדדים, היותו חוזה אחיד במהותו, הצופה פני עתיד ושהתניות בו אינן פשוטות להבנה לאדם מן היישוב, אומצו כללי פרשנות ייחודיים לפוליסות ביטוח. נקבע כי ראשית יש לפרש את הפוליסה לפי המשמעות המילולית הפשוטה וההגיונית של מילותיה. ושנית, במקרה של אי בהירות או ספק בנוגע למשמעות הנכונה של הכתוב, יש לפרש את פוליסת הביטוח כנגד המנסח. כלל זה מקבל משנה תוקף כאשר מדובר בתניות פטור או בחריגים לפוליסה. אולם כללים אלה אינם נטולי חריגים. כאשר קריאת נוסח הפוליסה מביא למסקנה שהמילים אינן מייצגות את כוונת הכתוב, או שהוכח בראיות ברורות שכוונת הצדדים לא הייתה למובן הרגיל והמקובל של הלשון שבה השתמשו, יינתן למילות הפוליסה ביטוי ליברלי על מנת להגיע למשמעות האמיתית של המילים, אליה התכוונו הצדדים להתקשרות. בנוסף נקבע שאין לאמץ "באופן עיוור" את כלל הפרשנות כנגד המנסח, אלא יש להפעיל כלל זה כמפלט אחרון, מקום שניצבות לפני בית המשפט שתי משמעויות סבירות באותה מידה מבחינה לשונית וכללי הפרשנות המקובלים אינם מסייעם להגיע לתוצאה ברורה בדבר אומד דעת הצדדים (ראו: ע"א 11081/02 דולב חברה לביטוח בע"מ נ' סיגלית קדוש, פ''ד סב(2) 573; ע"א 453/11 מ.ש. מוצרי אלומיניום בע"מ נ' "אריה" חברה לביטוח בע"מ, פורסם בנבו 21.8.13).
"
לאחר עיון בכתבי הטענות ולאחר שהאזנתי לסיכומי הצדדים אני בעמדה כי דין התביעה להידחות.
בנסיבות אלה וכאשר אומד דעתם של התובעים היה לכסות נזקים שנגרמו ממים, אני קובעת שארע מקרה הביטוח, ויש לפסול את החריגים שכפי שצויינו בנ/ 3.
"
איני סבורה כי הוכח בפני כי יש בנסיבות העניין שלפני כדי לסטות מלשונה הברורה של הפוליסה התיקנית ואין אני מקבלת את טענות ב"כ התובעים לפיה כוללת הפוליסה כיסוי בגין חדירת מי גשמים בנסיבות מקרה זה. עם זאת אני סבורה כי הנתבעת לא פעלה כמצופה ממנה בנסיבות העניין ולעניין זה רוח פסק דינה של כבוד השופטת גת מקובלת עלי.
לעניין טענת התובעים כי כתב ההגנה מעלה טענות הנעדרות ממכתב הדרישה- אני דוחה את הטענה וזאת לאור לשונו במפורשת של המכתב המציינת כי הפוליסה אינה מעניקה כיסוי במקרה של נזקים שמקורם באיטום לקוי בנסיבות מקרה זה בו הדליפה עניינה מי גשמים.
סיכומם של דברים- אני דוחה את התביעה אולם לאור נימוקי פסק הדין קובעת כי הנתבעת תישא בהוצאות התובעים בסך של 2,500 ₪.