לפני תביעה בגין לשון הרע, פגיעה בפרטיות והפרת חובה חקוקה.
שנית, מקובלת עלי עמדת הנתבעות, שניתן היה לדלות את הקף התיקים או את רובם הגדול ממאגרי המידע המשפטיים המפרסמים את פסקי הדין המותרים בפירסום או אפילו מחיפוש שמו של התובע במרחבי האנטרנט (למשל " גוגל").
כאן המקום לציין, כי התובע לא הוכיח בתביעה זו את נזקיו כפי שאפרט בהמשך פסק הדין , יחד עם זאת, ולשם דחיית הטענה שצרוף הרשימה העצימה את פירסום לשון הרע שהביא לנזקיו, אדון בקצרה בטעם זה.
על פי הפסיקה ולשם בחינת טענת ריחוק הנזק יש להיעזר במבחן הצפיות של המזיק את הנזק, ובמקרים בהם מתעורר קושי ביישום מבחן הצפיות ניתן להיעזר במבחן הסיכון (עמדת כב' הש' לשימוש במבחן הסיכון- רע"א 1519/20 פלונית נגד רעות- שירות נשים סוצאלי).
הדיבור "הגורם ברשלנותו נזק לזולתו עושה עוולה" שבסעיף 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] המסדיר את עוולת הרשלנות, כמו הדיבור "ההפרה גרמה לאותו אדם נזק" שבסעיף 64 לפקודה המסדיר את עוולת הפרת חובה חקוקה, מבטאים את יסוד הקשר הסיבתי בעוולות אלה (ראו ע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית, בית שמש ואח', פ"ד לז (1) 113).
...
(ראו גם: פרשת פלוני, בעמ' 32) לאור האמור, אני קובע כי הגנה זו אינה קמה לנתבעת 1.
עם זאת, מאחר שלא הוכח כל קשר בין הנתבעת 1 לבין הגב' ממן, אני סבור שניתן לקבוע כי הנתבעת 1 לא התכוונה לפגוע בתובע בעת מתן הרשימה.
(ראו: סעיף 22(2) לחוק הגנת הפרטיות)
במקרה דנן לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ושמעתי את עדויותיהם ובראי הפיצויים שכבר נפסקו לתובע בפסק הדין, (שהתנהל בינו לבין גב' ממן בבית המשפט לענייני משפחה), וסעיף 22(2) לחוק הגנת הפרטיות, אני סבור שיש לקבוע פיצוי בסך 5000 ₪ שעל הנתבעות לשלם לתובע ביחד ולחוד.