מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע של עורך דין נגד בעל מניות ומנהל בחברה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתקופה הרלוואנטית בן ארוש הייתה בעלת מניות בחברה (הנתבעים בתביעה העיקרית יכונו יחד: "הנתבעים").
תגובת עורך דין איתי גריידי ממשרד גריידי ושות' עורכי דין: "כיתריה הגיעה למשרדינו לאחרונה לאור סיכסוך כספי באשר להסכם עליו חתומה למול חברת תומר בירן ואושרת בן ארוש. לאחר בחינת כלל הראיות וניהול משא ומתן שלא צלח, שוקד בימים אלו עו"ד איתי גריידי על הגשת תביעה כנגד החברה ואחרים. אנו בטוחים כי בית המשפט יקבל את כלל טענותינו ובכך יתאפשר לכיתריה להמשיך בעבודתה המוזיקלית האיכותית תוך קבלת מלוא זכויותיה". מאושרת בן ארוש נימסר: "אין תגובה". בן ארוש טוענת בתצהירה שטענתה של כיתריה שלפיה בן ארוש חייבת לה 100,000 ש"ח היא טענה שיקרית ודיבתית העולה כדי לשון הרע, משל היא "גנבה" ממנה כסף.
הדבר דומה, בשינויים המחויבים, לשכר טירחת עורך דין: השכר משתנה כנגזרת של המוניטין של עורך הדין, יכולתו לגבות סכומים גבוהים כפועל יוצא, וכמובן לפי הקף העבודה ואופי המשימה.
...
תוכן עניינים פתח דבר 2 כתבי הטענות 6 כתב התביעה בתביעה העיקרית (ת"א 28251-08-20) 6 כתב ההגנה בתביעה העיקרית וכתב התביעה שכנגד 7 כתב התשובה בתביעה העיקרית וכתב הגנה לתביעה שכנגד 9 כתב התביעה בתביעת לשון הרע (ת"א 21567-02-20) 9 כתב ההגנה בתביעת לשון הרע 11 דיון והכרעה 11 הראיות 11 מתווה ההכרעה: הפלוגתות שבמחלוקת 12 המסכת העובדתית 13 ערב חתימת ההסכם 13 המשא ומתן, ההסכם ועיקריו 13 שיתוף הפעולה לאחר חתימת ההסכם 14 תכניות הריאליטי וההצלחה שבעקבותיהן 14 ניהול הבוקינג עבור כיתריה וגביית תשלום עבורו 15 אופן ניהול ההתחשבנות בין הצדדים 15 הקליפ 17 השיחה בין כיתריה לאדי וחילופי הדברים בעקבותיה 18 כיתריה מבקשת פירוט של ההתחשבנות 19 ההצעה לככב במחזמר "מאמה מיה" בתיאטרון הלאומי "הבימה" 19 פרוץ הסכסוך והסלמתו: התניית ההשתתפות במחזמר בתנאים 20 כיתריה מבטלת את ההסכם בהתנהגות 23 חלופת המכתבים בין עורכי הדין 23 תביעת לשון הרע מצד בן ארוש ותביעת כיתריה לתשלום הרווחים 25 המסגרת הנורמטיבית 25 פרשנות חוזה: כללי 25 פרשנות חוזה ליחסים ארוכי טווח ("חוזה יחס") 27 כלל הפרשנות נגד המנסח 28 החובה לקיים הסכם בתום לב 29 הערה על חוק הגנה על זכויות אמנים במוזיקה, התשע"ז-2017 30 האם הנתבעים הפרו את ההסכם בכך שלא קיימו את התחייבויותיהם כלפי כיתריה במישור המקצועי? 31 האם הנתבעים הפרו את ההסכם כשגבו תשלום עבור שירותי "בוקינג"? 36 האם הנתבעים הפרו את ההסכם בכך שלא שילמו לכיתריה את חלקה ברווחים? 40 פרשנות החוזה בעניין חלוקת הרווחים: מהן "הוצאות ישירות" שינוכו לפני חלוקה? 40 האם כיתריה לא קיבלה תשלומים במועד? מהו המועד לתשלום לפי ההסכם? 44 האם הנתבעים הפרו את ההסכם בכך שלא מסרו לכיתריה נתונים ומסמכים שביקשה? 51 האם הסירוב של כיתריה להשתתף במחזמר גיבש הפרה יסודית של ההסכם מצדה? 55 ביטול ההסכם בהתנהגות מצד כיתריה ונפקותו 61 חלוקת אחריות: אשם תורם חוזי 61 הסעדים החוזיים 65 סעד הצהרתי 66 פיצויי הסתמכות 67 מתן חשבונות 70 פיצויי קיום 70 לסיכום התביעה העיקרית והתביעה שכנגד 71 תביעת לשון הרע 71 המסגרת הנורמטיבית 71 דיון והכרעה 72 סוף דבר 75 פתח דבר לפניי שתי תובענות שהדיון בהן אוחד: האחת (ת"א 28251-02-20) היא תביעה לפיצוי בסך של 182,296 ש"ח שעילתה תשלום בעד רווחים המגיעים לתובעת מתוך הכנסות שהועברו לנתבעים, מנהליה, לפי הסכם למתן שירותי ייצוג וניהול ("התביעה העיקרית").
גם במקרה זה אין בידי לקבוע כי מדובר בלשון הרע ברף הגבוה במכלול הנסיבות ובהן מסגרת הפרסום, העובדה שדובר בפרסום חד פעמי (במרשתת אומנם), אך אין ראיה שרבים נחשפו אליו, ימואל לא הדהד אותו או חזר עליו, ואין ראיה שהוא גרם לנזק כלשהו.
אף שמדובר במקרה גבולי, הרי שלנוכח אופי ההתבטאות הפוגעני יותר בהשוואה לזה של כיתריה, אין מקום לעבור עליו לסדר היום ויש לקבל את התביעה.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, התוצאה היא כדלקמן: התביעה של כיתריה נגד הנתבעים נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיב אמנם הציג בפני האחים אלקיים את רעיון ההנפקה, ביחד עם חלופות נוספות, אך כל זאת תוך שהוא מיתנגד להנפקה מטעמיו שפורטו, בין היתר, בשל חוסר אמונו באחים אלקיים והתנהלותם בניהול החברה, הגם שבתור המשקיע העקרי בחברה, הוא היה בעל האנטרס הגדול ביותר להנפקה.
האחים אלקיים הם אלו שהפרו את ההסכמים עם המשיב בכך שקידמו את הליך ההנפקה חרף היתנגדותו, ניהלו הצדדים שיחות ופגישות רבות ביניהם ובין עורכי דינם אשר הובילו להסכמת המשיב להסיר היתנגדותו להנפקה בכפוף לקבלת סמכויות פקוח לידיו על המבקשת והאחים אלקיים.
אכן, בענין חיר נ' גיל הופנה (בדעת הרוב) הנפגע לשיטתו להליכי משמעת בלישכת עורכי הדין, אך זו מאטריה שונה של דין משמעתי, לא מאטריה של נזיקין או גדר ממוני אחר, ואין הנידון דומה לראיה.
עוד טוען המשיב, כי ככל ושלח מכתב ובו העלה טענות כנגד החברה ו/או האחים אלקיים, שותפיו בחברה, הרי יש בכך משום פירסום ולכן לא ניתן למעשה להגיש תביעה הנוגעת להפרת חובות האמון שלו כדירקטור, או כבעל מניות, אלא רק תביעה במסגרת לשון הרע.
...
החלטתי ניתנת לאחר שהצדדים טענו סיכומיהם בעל פה. טענות הצדדים: טענות המבקשת; לטענת המבקש, יש להטיל עיקול על הנכסים המפורטים בבקשה מהטעמים שלהלן: בגין מעשיו הפסולים של המשיב, נגרמו למבקשת נזקים בשווי של עשרות מיליוני ₪ בצורת ירידת שווי החברה (שלהערכת חתם ההנפקה עולה לכדי 40 מליון ₪ אותם יכולה הייתה המבקשת לגייס עם השלמת הנפקת החברה, לפי שווי חברה של מעל ל-150 מליון ₪), פגיעה במוניטין המבקשת ובעסקיה, פגיעה ביכולתה לגייס הון ממשקיעים ומשכך לא יכולה החברה להקטין את נזקיה או לממן ציוד חומרה, פגיעה בהמשך צמיחת החברה, הוצאות ההנפקה אשר הוצאו לשווא.
לאור האמור אני קובעת כי יש מקום להורות על הטלת עיקול על מניות המשיב עד לגובה הסכום של 900,000 ₪.
בהינתן התוצאה אני סבורה כי אין מקום להורות על צו להוצאות.
למען הסר ספק החלטתי ניתנת בכובעי כרשמת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המשיבה, חברה העוסקת בתחום הבנייה באיזור הדרום, הגישה את התביעה שלפניי (ביום 1.10.2020), כנגד המבקשת, עורכת דין שייצגה בעבר חברה שהתקשרה יחד עם המשיבה בהסכם שעניינו בניית בתי אחווה לשיכון סטודנטים במושב שובה.
מהות התביעה היא לשון הרע, פגיעה במוניטין ונזיקין, וסכומה הועמד על 6,280,000 ₪.
המקרה השני, כאשר מנהלת המבקשת קבוצת "ווטספ" לשם פירסום והפצת לשון הרע.
על פי הוראות החוק, בתביעה שהגישה חברה אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, אלא אם כן סבר כי נסיבות העניין אינן מצדיקות את חיוב החברה בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין.
...
המשיבה סבורה כי יש לדחות את הבקשה.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי בדבר, באתי לכלל מסקנה כי יש לחייב את המשיבה בהפקדת ערובה להוצאות, בשל היותה חברה בערבון מוגבל.
סוף דבר – הבקשה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנתבע הנו בעל מניות ומנהל בחב' "חנית ניהול קניון כרמיאל" (להלן: "חנית") ובחב' האחזקה - "החברה לאחזקת קניון כרמיאל בע"מ" (להלן: "חברת הניהול").
ייחוס חשדות למעשים של זיוף ייפוי כוח מצד עורך דין, והגשת תביעות מצד עורך הדין לכאורה בשם לקוחותיו ללא ידיעתם כלל, תוך מימון עלותן מכיסו הפרטי של עורך הדין, וזאת, לפי הטענה, כחלק "ממסע ציד" שמנהל אותו עורך דין כנגד מי מחברותיו של המתלונן, הנם חשדות חמורים לבצוע עבירות פליליות ו/או עבירות אתיות מצד עורך הדין אשר עלולות היו להטיל דופי ברמת מקצועיותו ובתחום עסוקו, ולפגוע בשמו הטוב ובכלל זה באמינותו ויושרו, במשרתו ובמקצועו, ואף להביא להעמדתו לדין משמעתי ע"י לישכת עורכי הדין (על כל המשתמע מכך).
לאמור לעיל יש להוסיף ולציין כי גם אם נניח שמניע הנתבע בעצם הגשת התלונה נגד התובע ללישכת עורכי הדין היה פסול (לכאורה על מנת להביא להפסקת המשך ייצוגם המשפטי של הנציגות ו/או בעלי הדירות בקניון ע"י התובע בהליכים משפטיים נגד המשיבות (דבר שלא הוכח)), עדיין ההגנה הקבועה בסעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע, תעמוד לו, ובילבד שהנתבע האמין באמיתות תלונתו, והיותה מבוסבסת על חשד סביר (דבר שהוכח).
...
מכל האמור לעיל, שוכנעתי כי, בזמן אמת, היה בסיס לכאורי לחשדם של הנתבע ובאי כוחו כי הגשת הבר"ע ו/או הליכים נוספים בשם מי מהמבקשים ע"י עוה"ד מועלם ורפאלי נעשתה, לכאורה, ללא הרשאה כדין.
לאור התוצאה אליה הגעתי כאמור, מתייתר הצורך לדון ולהכריע "בהגנת אמת הפרסום' (ס' 14 לחוק) שהעלה הנתבע, כטענת הגנה חלופית, ודין התביעה להידחות בשלב זה, ללא צורת להידרש לסוגית הפיצוי.
סוף דבר אשר על כן - אני מחליט לדחות את התביעה, ומחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות בסך 3,000 ₪ תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התביעה התובע 1 הוא מנהלה ובעל מניותיה היחיד של התובעת 2, חברה פרטית העוסקת בתחום הביוטכנולוגיה בירושלים.
בסמוך לאחר קבלת הפיטורין בפקס, נטען שהתפשטו השמועות בדבר טענות העובדת כנגד התובעת "כאש בשדה קוצים בקרב עובדי החברה" (להלן: "הפירסום הראשון").
סוף דבר עורך דין השולח מכתב התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים זכאי לחיסיון מוחלט מפני תביעת לשון הרע, כל עוד עשה זאת בתנאים שנקבעו בפסיקה, וכאשר לא שלח המכתב לנמענים שאינם צד למשפט.
...
די אפוא בעדות לוי - אשר העידה שהיא ועובדים אחרים נחשפו לפרסום, כדי להוביל למסקנה שהפרסום הראשון הגיע לידיעת אנשים אחרים, אשר אינם הנפגע וכי התקיימה דרישת הפרסום.
סוף דבר עורך דין השולח מכתב התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים זכאי לחיסיון מוחלט מפני תביעת לשון הרע, כל עוד עשה זאת בתנאים שנקבעו בפסיקה, וכאשר לא שלח המכתב לנמענים שאינם צד למשפט.
הטענות לפגיעה במוניטין וברווחים לא הוכחו והתביעה בעניינן נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו