מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע של עובד נגד מעסיק

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 24 (א) לחוק בית הדין לעובדה תשכ"ט – 1969 (להלן – החוק) הדן בסמכות בית הדין איזורי, מגדיר בסעיף (1ד') נושא משרה לצורך סמכות בית הדין לידון בתביעה לפי חוק איסור לשון הרע תשכ"ה – 1995 של עובד נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, כך: "נושא משרה – מנהל פעיל בתאגיד שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים". לא הוכח כי מר כהן עונה על הגדרה זו. שנית, התובעת שכנגד לא הפניתה למקור סמכותנו לידון בתביעה לאיומים של נושא משרה לפי סעיף 24 (א) (3) לחוק הדן בתובענות של חברים או חליפהם או של מעסיקים או חליפהם נגד קופות גמל.
...
אשר לתביעה שכנגד נגד מגדל, הגם שתביעה זו נדחתה, הרי שלאור הפגמים בהתנהלות מגדל כפי שפורטו לעיל, לא מצאנו להטיל על הנתבעת הוצאות משפט.
מסקנתנו שונה בכל הקשור לתביעה שכנגד שהוגשה כנגד מר כהן אשר דינה להידחות מחוסר סמכות (הגם שטענה זו לא נטענה) ומחוסר עילה.
מדובר בתביעה שכנגד שלא היה מקום להגישה ולפיכך, אנו מחייבים את דרורי לשלם בגינה למר כהן הוצאות ושכ"ט בסך כולל של 3,000 ₪.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 11.8.20 הגישה המבקשת את תביעתה נגד המשיב (להלן - התביעה), ובה עתרה, בין היתר, לחייבו לשלם לה פיצוי כספי מכוח חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן - חוק איסור לשון הרע או החוק).
בית הדין ראה בכך בקשה חדשה לאיסור פירסום פרטי ההליך, הנסמכת זו הפעם על סעיף 21 לחוק איסור לשון הרע, שזו לשונו: "במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע רשאי בית המשפט מיזמתו או לבקשת בעל דין, לאסור או לעכב זמנית, מנימוקים שיירשמו, פירסום ברבים של הליכי בית המשפט - לרבות כתבי טענות, כתבי בי-דין אחרים, כתב אישום ודבר הגשתם של אלה ולרבות פסק דין כל עוד אינו חלוט - במידה שראה צורך בכך לשם הגנה על שמו של אדם הנוגע במשפט ואולם לא יאסור בית משפט ולא יעכב זמנית את פירסום דבר פתיחתו של הליך משפטי, או את הפירסום של כתב אישום, תביעה או פסק דין, אם היתנגד לכך הנפגע; העובר על האיסור לפי סעיף זה, דינו - מאסר ששה חדשים או קנס 5000 לירות." (הדגשה הוספה - א.א.) לפיכך הורה בית הדין האיזורי על סגירת הדלתיים עד להכרעה בבקשה וקצב מועדים לתשובה ולתגובה.
...
] "ככלל, יודע הציבור הישראלי להבחין בין פרסום טענות חד-צדדיות שבכתבי בית-דין לבין קביעות שיפוטיות, ואין חשש ממשי שיראה בפרסומים של טענות צד אחד בכתב-טענות שהגיש, משום אמת צרופה." על רקע האמור, גם אם צודקת המבקשת בטענתה כי יש הבדל בין פרסום המכתב לנמענים ספורים ובין פרסום ההליך לכולי עלמא, הרי שההבדל הוא כמותי בלבד ולא איכותי.
בשים לב לכל האמור ולאיזון בין מכלול השיקולים, ומשלא מצא בית הדין האזורי כל יסוד לטענות המבקשת לנזק כתוצאה מפרסום פרטי ההליך, ודאי לא "סיכון מוחשי לפגיעה קשה ובלתי מוצדקת" בשמה של המבקשת, כנדרש בפסיקה לשם מתן צו איסור הפרסום מכוח סעיף 21 לחוק - בדין לא ראה לנכון לצמצם את הפרסום בין באמצעות דחייתו ובין באמצעות איסור פרסום שמה של המבקשת[footnoteRef:14].
סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, או של מעסיק או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג ארגון עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; לעניין זה, "נושא משרה" – מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים;"
...
לטענת המשיב, דין הבקשה להידחות משמדובר בבקשה שניה של המבקשת לסילוק עילות תביעה על הסף, עת בבקשתה הראשונה לא כללה או התייחסה המבקשת לעילות התביעה בגין "לשון הרע", הגם שעילת תביעה זו נתבעה בכתב התביעה המקורי של המשיב וכן הוזכרה בכתב ההגנה של המבקשת אשר הוגש בחודש אוגוסט 2019.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים הגענו לכלל מסקנה כי אין מקום, בשלב מקדמי זה של ההליך, לסילוק התביעה על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית.
משכך, לא ניתן לקבל את טענות המבקשת להיעדר סמכות עניינית ומצאנו שיש מקום לקיים דיון לגופם של הדברים.
לאור האמור לעיל, בקשת המבקשת לסילוק על הסף של רכיבי התביעה שעניינם פיצוי לפי חוק איסור לשון הרע, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע לא טוען כי היה עובד של הנתבעת, והנתבעת לא טוענת כי היא מעסיקתו של התובע (ס' 10 לתשובתה מיום 19.12.22).
סעיף 62 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: הפקודה) עוסק בגרם הפרת חוזה שלא כדין, וקובע כי " מי שביודעין ובלי צידוק מספיק גורם לאדם שיפר חוזה מחייב כדין שבינו לבין אדם שלישי, הריהו עושה עוולה כלפי אותו אדם שלישי, אולם האדם השלישי לא יוכל להפרע פיצויים בעד עוולה זו אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון." אחת מעילות התביעה בהליך דנן הוא טענה להפרת סעיף זה לפקודה ומכאן, ככל שימצא כי טענת התובע היא בקשר לסכסוך עבודה, הרי שהסמכות לידון ברכיב זה של התביעה, מסור לבית הדין לעבודה (במאמר מוסגר יצוין כי לא הועלתה טענה בנוגע לרכיב תביעת לשון הרע ובצדק, שכן סעיף 24(א)(1ד) קובע כי סמכות בית הדין האיזורי לעבודה לידון בתביעת לשון הרע היא רק בין עובד, או נציג ארגון עובדים, נגד מעסיק או נושא משרה אצלו ולהפך ובקשר ליחסי עבודה).
...
התובע טוען כי בהתאם לפסיקה שאליה הוא מפנה, הרי שכאשר מדובר בתביעת נזיקין הסמכות לדון בה תהיה נתונה לבית משפט השלום; בין התובע לבין הנתבעת אין ולא היו יחסי עבודה ולכן הסמכות לדון בתביעה מסורה לבית משפט זה. לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני קובעת כי הסמכות העניינית לדון בתביעה מסורה לבית משפט זה ואנמק.
מאחר והבקשה התקבלה באופן חלקי אני מורה כי שאלת ההוצאות תידון במסגרת ההליך העיקרי.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(1ד) "בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעביד או נושא משרה אצלו, או של מעביד או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה – 1965..." סעיף 24(א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה קובע שלושה יסודות מצטברים לשם כינונה של סמכות עניינית יחודית לבית דין איזורי לעבודה בתביעת לשון הרע: מבחן זהות הצדדים – בעלי הדין הם עובד ומעסיק (ובמקרים המתאימים נציג ארגון עובדים או מעבידים); מבחן העילה – האם עילתה של התביעה היא אכן עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע; מבחן הקשר הסיבתי – האם עילת התביעה היא בקשר ליחסי עבודה.
...
נביא את הודעת הדוא"ל במלואו: "אני מאשרת כי המורה אורלי אמיתי עבדה בבית הספר כמחנכת וקיבלה תפקיד נוסף זמני כרכזת תכנית מובילי פדגוגיה לצערי אורלי חרגה מסמכותה ונתפסה על ידי בזיוף חתימתי ולקחה שעות של רכזת אחרת לכיסה בשל כך היא הועברה מביהס לבית ספר אחר מפקח ביהס גבי אמסלם יודע על מעלליה וכן ממונים נוספים. בברכה עליזה בטש מנהלת בית הספר". טענות הנתבעת - המבקשת אין לבית הדין סמכות עניינית לדון בתביעה.
סוף דבר: בית הדין לעבודה הוא בעל הסמכות העניינית והמקומית לדון בתובענה בעילת לשון הרע בגין הודעת הדוא"ל ששלחה הנתבעת לגרוש של התובעת ביום 15.12.21.
טענת הנתבעת להעדר עילה תביעה נדחית גם היא.
חרף דחיית הבקשה אנו קובעים ששאלת ההוצאות תלקח בחשבון בתום ההליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו