בדיון בבקשה הנ"ל, שהתקיים ביום 15.6.14 בפני כב' השופט אבי שליו, הגיעו הצדדים להסכמה, אשר קיבלה תוקף של פסק דין, כדלקמן: "אנו מוכנים שהצו שהוסכם בהחלטת כב' השופט צימרמן מיום 21.11.12 יוארך למשך שנה מהיום. בהתאם לצוו שניתן מבלי להודות בטענות מי מהצדדים, ולמען הסר ספק, נאסר על מי מהצדדים באופן הדדי לעקוב אחר אחר (הכפילות במקור – י"ד) רעהו, ליצור כל קשר האחד עם רעהו, לרבות באופן ישיר או באמצעות מכשיר סלולארי או בדואר אלקטרוני או בפקס ולאיים על מי מרעהו, לפגוע בפרטיותו או להטרידו בכל דרך בין אם בביתו או במקום עבודתו. מבלי להודות בטענות, המשיב מתחייב שאינו מתחזה למי מהמבקשים, לא ברשת האנטרנט לרבות בפייסבוק, ביוטיוב או ברשת חברתית אחרת והצדדים מסכימים כי ככל שיוכח מעתה והלאה כי המשיב יתחזה למי מהם, הם רשאים לתבוע אותו בגין כך והצדדים מסכימים על פיצוי מוסכם בגין כל הפרה בסך של 100,000 ₪. מוסכם כי ככל שקיימים פרסומים על שם מי מהמבקשים בתיק זה, המבקשים מודיעים לכל גוף שפירסם כי הם מבקשים להסיר אותם ואין למשיב כל היתנגדות להסרת הפרסומים האמורים...".
כמו כן, בעקבות תלונתו של התובע למישטרה בגין תקיפה כאמור לעיל, הוחלט במהלך חודש אוגוסט לשנת 2014, על הגשת כתב אישום כנגד הנתבע ועניינו נדון במסגרת ת"פ 16835-08-14 (להלן: "התיק הפלילי").
לטענת התובע, בעקבות פסק דינו של בית המשפט בתיק הפלילי, החל הנתבע לפרסם פרסומים שונים בגנותו, העולים כדי לשון הרע ובהם פירסום של חלקים מפרוטוקול הדיון בתיק הפלילי, לצד כותרות משמיצות ובהן אמירות פוגעניות בדבר הישגיו הלימודיים של התובע, באתר Youtube (יוטיוב), בקבוצות שונות ברשת החברתית פייסבוק הקשורות למכללה שבה למד התובע ובעמוד הפייסבוק האישי של הנתבע.
באשר לייחוס לתובע את הפסוק מספר תהילים: "בקרב עלי מרעים לאכל את בשרי צרי ואיבי לי המה כשלו ונפלו", אשר משמעותו: כל פעם שאנשים רעים באים לתקוף אותו, הם נכשלים - אמנם, יש בדברים אלה משום דברי לשון הרע, שהרי כינויו של אדם כאדם רע, אינו דבר חיובי, אלא דבר שעשוי להשפיל ולבזות, כמפורט בסעיף 1 לחוק המגדיר לשון הרע כך: "לשון הרע היא דבר שפרסומו עלול – (1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם; (2) לבזות אדם בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעיסקו, במשלח ידו או במקצועו; (4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, גילו, מינו, נטייתו המינית או מוגבלותו;".
עם זאת, לדידי, בהקשר שבו הדברים נאמרו, היינו בעקבות הגשת התלונה של התובע כנגד הנתבע וזיכוי הנתבע בתיק הפלילי, אפשר, גם אם בדוחק, לראות את ייחוס הפסוק הנ"ל לתובע כמי שחוסה תחת הגנת האמת בפירסום שכן, בנסיבות, אפשר לראות את הגשת התלונה והזיכוי במשפט, גם במבט אובייקטיבי, כמעשה רע שניסו לעשות לנתבע ואשר כשל.
בסעיף 27 לסיכומיו, עותר התובע להגדיל את הפצוי בגין פירסום דברי לשון הרע לכפל הפצוי הקבוע בסעיף 7א(ג) לחוק איסור לשון הרע, וזאת בשל הפגיעה והנזק לחייו של התובע כיום ובעתיד, לטענתו ואולם, משעה שטענה זו עלתה רק במסגרת הסיכומים (ולא בכתב התביעה), אין מקום לקבלה.
...
בדיון שהתקיים ביום 21.11.12 בפני כב' השופט אריאל צימרמן, הגיעו הצדדים להסכמה, אשר קיבלה תוקף של פסק דין, כדלקמן: "...לאחר ששמענו את הצעת בית המשפט, הגענו להסכמה שלפיה ינתן צו חדש האוסר על כל אחד מבעלי הדין ליצור קשר כלשהו עם הצד האחר, לאיים עליו, להתחקות אחריו, לפגוע בפרטיותו, או להטרידו בכל דרך, בין אם בביתו, בין אם במקום עבודתו ובין אם בכל מקום אחר".
ברם, לטענת התובע, בתום אותו דיון ובצאתם של הצדדים משערי בית המשפט, תקף אותו הנתבע פיזית.
לאור כל האמור לעיל, נחה דעתי כי מן הדין ומן הצדק לחייב את הנתבע לשלם לתובע פיצוי ללא הוכחת נזק לפי סעיף 7א(ב) לחוק איסור לשון הרע ולאחר שקלול כל הנסיבות, החלטתי להעמיד את סכומי הפיצוי על הסכומים שיפורטו להלן וכאשר אני מוצא מקום להדגיש שוב, את מה שכבר עולה מהדברים שציינתי לעיל בפרק זה של פסק הדין ולפיהם - ביחס לכל אחד מהפרסומים ישנו שוני, לעיתים מהותי, בין כל אחד ואחד מהמשתנים אשר משפיעים על גובה הפיצוי, היינו בהיקף החשיפה שלו זכה הפרסום, בחומר הדברים שפורסמו, בקהל היעד שנחשף לפרסום ובמשך הפרסום וכיוצ"ב. לפיכך, יתכן ושני פרסומים שונים, ששונים במהותם בחומרת הדברים שפורסמו, יזכו לפיצוי זהה או דומה וזאת משום, למשל, שהחשיפה לפרסום הייתה שונה מאוד או קהל היעד היה שונה וכו'.
15,000 ₪ עבור הפרסום בקבוצת הפייסבוק של תלמידי המרכז הבינתחומי ששמה "לוח הטרמפים הרשמי של המרכז הבינתחומי" - "פרוטוקול עוז ימין הסטודנט הנרפה למשפטים עם אביו השטינקער של המשטרררע".
סוף דבר
אשר על כן, הנתבע ישלם לתובע סכום כספי כולל בסך של 70,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום מתן פסק הדין ועד לתשלום בפועל וכן את אגרות תביעה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום תשלום האגרות לגזברות ועד התשלום בפועל לתובע.
כמו כן, בנסיבות בכללותן, ישלם הנתבע לתובע שכר טרחת עו"ד ריאלי וסביר בסך של 15,000 ₪.