מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע של מורה נגד עמיתתו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

תביעת לשון הרע שעניינה תלונות שהגישה הנתבעת כנגד התובע במשטרת ישראל ובלשכת עורכי הדין בטענה לבצוע מעשים מגונים שביצע בה התובע.
דיון: עיקר המחלוקת בין הצדדים נוגעת להגנה שיש לנתבעת מפני תביעת התובע, בהתאם להוראת סעיף 15 (8) לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה -1965 (להלן:- "החוק"), המורה: "במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה אם הנאשם או הנתבע עשה את הפירסום בתום לב באחת הנסיבות האלו:...
בע"א 7426/14 ציין כב' השופט עמית, כי על תלונת השוא להמצא כמובהקת על מנת שיחוב בה אדם בלשון הרע וכלשונו: "הנגע החברתי עימו אנו מתמודדים הוא עבירות מין, ובמישור המשפטי, התרופה לכך צריכה להיות חשיפת העבירות ומיצוי הדין עם העבריינים. יחד עם זאת, לאחר שהוכח כי תלונה מסויימת היא תולדה של עלילת שוא מובהקת, יש להתייחס אליה באופן שייתן ביטוי לסכנה הגלומה בכך עבור חירותו ושמו הטוב של החשוד שנאלץ להיתמודד עם האשמות חסרות בסיס (ראו, לדוגמה פסק דינה של השופטת אושרי פרוסט-פרנקל בת"א (שלום ת"א) 23310/06 פדל נ' ירמיהו [פורסם בנבו] (13.1.2008)). (הדגשת המלה "מובהקת" במקור- ס.כ.).
...
דווקא תיאור העובדות במשטרת ישראל מלמד, כי הנתבעת נזהרה בדבריה וידעה לומר, כי המעשים נתונים לפרשנות, הן באשר לדחיפתה בפלג הגוף העליון והן באשר לנגיעה בה ברכב, כאשר מעשים אלו אינם בהכרח בעלי פן מיני ועובדה היא, כי בסופו של דבר, גם משטרת ישראל וגם לשכת עורכי הדין בחרו שלא להגיש כתב אישום בגין אותם מעשים.
פועל יוצא של מסקנתי, כי קמה לנתבעת ההגנה הקבועה בסעיף 15(8) לחוק ומשכך דין התביעה להידחות.
אני מורה לפיכך על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בראשון לציון תא"מ 4432-11-15 מיבל השקעות בע"מ נ' עמית חלפון רואי חשבון תיק חצוני: בפני כבוד השופטת רבקה ארד תובעת מיבל השקעות בע"מ נתבעת עמית חלפון רואי חשבון פסק דין
ביום 14.6.15 ניתנה החלטת כב' רשמת ההוצל"פ יעל טימנס: "... אני מורה על סגירת תיק ההוצל"פ ובטול כל ההליכים בו. אני מחייבת את הזוכה בהוצאות החייבת בגין הגשת הבקשה בטענת פרעתי, בסך של 1,500 ₪ ...". עיקר טענות התובעת היתנהלות הנתבעת, אשר פתחה תיק הוצל"פ בגין חוב ששולם הרבה טרם פתיחתו, מקימה לה עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע ומהוה רשלנות שהובילה לאבוד זמן.
מקום שהתובעת, אשר כבר במסגרת ההליך בהוצל"פ נטען שהטעות הנה של ב"כ הנתבעת, בחרה שלא להגיש תביעה כנגד הגורם שמאשר כי טעה, אין לה אלא להלין על עצמה.
...
ביום 14.6.15 ניתנה החלטת כב' רשמת ההוצל"פ יעל טימנס: "... אני מורה על סגירת תיק ההוצל"פ וביטול כל ההליכים בו. אני מחייבת את הזוכה בהוצאות החייבת בגין הגשת הבקשה בטענת פרעתי, בסך של 1,500 ₪ ...". עיקר טענות התובעת התנהלות הנתבעת, אשר פתחה תיק הוצל"פ בגין חוב ששולם הרבה טרם פתיחתו, מקימה לה עילת תביעה לפי חוק איסור לשון הרע ומהווה רשלנות שהובילה לאיבוד זמן.
מעדות חלפון עולה כי הבדיקות התמצו בבדיקה פנימית אצל הנתבעת כי לא התקבל תשלום וכן בדיקה מול משרד עו"ד גורניצקי אשר לא הובילה למסקנה כי החוב נפרע ולכן נפתח תיק ההוצל"פ (ר' עדות חלפון ע' 13 ש' 9-31).
הבדיקות שבוצעו, ככל שבוצעו, לא הובילו למסקנה כי החוב שולם.
מהמקובץ עולה כי דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, כדי להוסיף "נופך חמור" למעשה הסחיטה, הוסיף הנתבע והוציא את דיבתו רעה, בשני מקרים בהם שוחח עם בא כוחו כאשר באותן שיחות ייחס הנתבע לתובע פעולות חמורות של איום ברצח, גרימת חבלה גופנית חמורה, "פעילות בשיטות אלפרון" ועוד.
בסיום פסק הדין קבע בית המשפט המחוזי כך: "אני מורה על התניית תביעה כלשהיא נגד מי מהם (=ארבעת הנתבעים, בהם המבקש – י.ר), בקשר עם הפרשה נושא התביעה, בתשלום הוצאות, בהתייחס לאותו נתבע שביחס אליו תוגש תביעה כאמור" (נספח א לבקשה).
על פסק דין זה הוגש ערעור לבית המשפט העליון, במסגרתו הגיעו הצדדים להסכמה דלקמן: "אנו מקבלים את הצעת בית המשפט לפיה פסק דינו של בית המשפט קמא ישאר על כנו באופן שסכום ההוצאות שנפסק לחובת המערער יעמוד על כנו. עם זאת, תבוטל ההתניה לפיה לא תוגש תביעה חדשה טרם שולמו ההוצאות. מנגד, מובן כי ככל שתוגש תביעה חדשה אזי המשיבים (הנתבעים הפוטנציאליים בתביעה החדשה שתוגש אם תוגש), יהיו רשאים לטעון במסגרת בקשה שתוגש על ידם לפי תקנה 519 כי נוכח המצב הייחודי בתיק ונוכח ההוצאות שהושתו על המערער, יש להשית עליו ערובה משמעותית להבטחת הוצאותיהם במסגרת תקנה 519". הסכמת הצדדים קיבלה תוקף של פסק דין (פסק דינו של כב' השופט עמית, צורף להודעת המבקש מיום 08.09.15).
ואכן, בכתב התביעה מתאר התובע באריכות יתרה את אותה עסקה ואת חלקו הנטען של הנתבע בה. בפתיח לכתב התביעה, לאחר שהתובע מתאר את הסיכסוך הכספי בין השותפים, את פניית אחד השותפים לנתבע, את ניסיונו של הנתבע לאיים עליו, הוא כותב כך: "על מנת לקדם ולשכנע האמור לעיל, הוציא הנתבע לשון הרע נגד התובע כפי שיפורט להלן" (סעיף 1 סיפא).
...
בנסיבות אלו, שעה שהתובע אינו משלם את ההוצאות הנפסקות לחובתו, ונוכח הסכמת הצדדים, יש להיעתר לבקשה.
במכלול נסיבות העניין ובהתחשב בסכום התביעה ומהותה, אני מחליטה להעמיד את סכום הערובה על 15,000 ₪.
התוצאה היא שאני מחייבת את המשיב להפקיד ערובה לתשלום הוצאות המבקש בסכום של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 25360-11-11 סנדקו ואח' נ' דסה ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופטת רונית פינצ'וק אלט תובע טגבה סנדקו ע"י ב"כ עו"ד עמית דולב נתבעים 1. גנטו עודד דסה 2. טדלה דבורה דסה ע"י ב"כ עו"ד ערן שמעוני 3. חברת החדשות הישראלית בע"מ 4. יגאל מוסקו ע"י ב"כ עו"ד ישגב נקדימון 5. קרן ידע לעיתונאים ברשות השידור בע"מ 6. צגה פנטהון ע"י ב"כ עו"ד יורם מושקט 7. IETV תיקשורת בע"מ 8. פאסיל לגסה ע"י ב"כ עו"ד איתן צפריר החלטה
בשל הטענות הקשות שפורסמו נגד התובע, נושא תביעת לשון הרע, זכותו של התובע להתייחס, לשם טיהור שמו, לכל מידע שהוא שהיה בידי הנתבעים, היכול או יכול היה להוביל לאיתורה של בתם.
לאחר עיון בטענות הצדדים בעיניין השאלון, אני מורה לנתבעים 3 ו-4 להוסיף ולהשיב לשאלות שלהלן: שאלות 18 ו- 23(ב) - מדובר בשאלות רלוואנטיות לתובענה, ואין מקום להפנות את התובע למסמכים שגולו כתשובה לשאלה במסגרת תצהיר גילוי מסמכים.
...
בהיעדר תגובה – מתקבלת הבקשה ביחס לנתבעים 7 ו-8.
ביחס לבקשה להוסיף ולהשיב על השאלות, אני קובעת כדלקמן: שאלה 18 – על התובע לפרט את שמות מורי הדרך שהוא זוכר, ולציין אם בדעתו לזמנם לעדות, אם לאו.
באשר לבקשה לעיון במסמכים, אני קובעת כדלקמן: עיון במסמכים מתוך תיק הטרדה מאיימת שהגיש התובע כנגד הנתבע 1 ובתו – הנתבעים 3 ו-4 טוענים כי מסמכים אלה נכללו במסגרת תצהיר גילוי מסמכים מטעם התובע, אולם הוא לא נענה לדרישת העיון בהם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 1995 בעליון נפסק כדקלמן:

. .מורה הדרך לפרשנותה של שתיקה בחוק החירות היא בתפיסות החוקתיות וביסודות המשפט" (ב"ש 298/86, 368 הנ"ל, בעמ' 354-355).
ביודעם כי ממצאי בדיקתם עלולים להחשף ולשמש בתביעת רשלנות מקצועית כנגד עמיתיהם, ו/או כנגד בית החולים שהינו מעבידם, או לשמש כראיה בהליכים משמעתיים".
כמו כן עלולים חברי ועדות הבדיקה לחשוש כי "ייחשפו לתביעות לשון הרע מצד עמיתים שנפגעו כתוצאה מהדו"חות שנערכו" (עמ' 21 לסיכומי המערערת).
...
כשלעצמי, נראה לי כי ועדות פנימיות לבדיקה עצמית בבתי-חולים תתקיימנה אף בלי חיסיון, שכן הדבר מתבקש ממהות מיקצוע הרפואה ומהמחויבות האתית והמשפטית שאדם נוטל על עצמו בהיותו רופא.
במצב דברים זה-ועל רקע המשקל הכבד שיש להעניק לשיקולים של גילוי האמת וזכות החולה לדעת-אין מנוס מהמסקנה כי ידה של הכף הגורסת גילוי על העליונה.
מטעמים אלה אנו דוחים את העירעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו