מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע ופרטיות בגין שימוש בתצלום ללא הסכמה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

על פי הנטען, מהנדס הערייה העביר חלק ממסמכי תלונה שהגיש המערער אל הקבלן (במסגרת בקשתו למידע לפי חוק חופש המידע), על אף הנחייה מפורשת של ב"כ הערייה שלא לעשות כן. לשיטת המערער, הקבלן עשה שימוש במסמכים בתביעת לשון הרע שהגיש נגד המערער בבית משפט השלום בקריית גת ובתלונות שוא שהוגשו למישטרה.
באשר לצילומים בדירה, בית המשפט לא קיבל את טענת המערער לפיה הצילומים בדירה היו שלא בידיעתו ולא בהסכמתו.
(7) הפרה של חובת סודיות שנקבעה בדין לגבי עניניו הפרטיים של אדם; (8) הפרה של חובת סודיות לגבי עניניו הפרטיים של אדם, שנקבעה בהסכם מפורש או משתמע; (9) שימוש בידיעה על עניניו הפרטיים של אדם או מסירתה לאחר, שלא למטרה שלשמה נימסרה".
...
בעניין זה יש שיקול דעת רחב לערכאה המבררת, ולא שוכנעתי כי באי התרת השאלה נפלה שגגה המחייבת שינוי ההחלטה.
סוף דבר- הערעור נדחה.
המערער ישלם לעירייה הוצאות משפט ושכר טרחה בסך כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

אפרים שימש כמפקח בנייה אצל הנתבעת וצילם את דירתו של התובע ביום 31.12.2013 ללא הסכמתו וידיעתו.
עו"ד סומך הורה לחיימוביץ להעביר 186 מסמכים לצדדי ג' ללא ידיעתו והסכמתו של התובע, למרות שלא היה ממונה על חופש המידע אצל הנתבעת, היה ברור לו שהמסמכים האמורים הנם בבחינת חומר חקירה, ולשיטתו חל איסור להעבירם לצדדי ג' טרם החלטת התובע, והחלטתו לגבי העברת המסמכים נעשתה כשנה טרם שהתקבלה החלטתו של התובע; לעו"ד סומך היה אינטרס לפגוע בתובע מכיוון שהציג בפני יחידת הפיקוח הארצי על הבנייה ראיות לכאורה לבצוע עבירות פליליות לרבות על ידי עו"ד סומך עצמו; התובע חשף פעולות שונות שהוכשרו על ידי עו"ד סומך, שלא כדין, כגון השכרת דירה על ידי צדדי ג' לנתבעת ללא אישורים מתאימים, אי דיווח על עבירות בנייה, שימוש חורג באנטנות סלולאריות, הצרת צעדי התובע בהגשת קובלנה פלילית בעיניין האנטנות הסלולאריות בשל הגבלת הגישה למסמכים להיתר בנייה, טופס 4 והבקשה להיתר בלבד; עו"ד סומך לא דיווח על העבירות שהיו ידועות לו בפרויקט; צדדי ג' עשו שימוש במסמכים שקיבלו על פי הנחייתו של עו"ד סומך בתביעת לשון הרע שהגישו כנגד התובע, בכתב התשובה בתביעה לביטול הסכם המכר, ובתלונת שוא שהוגשה למישטרה; המסמכים שהועברו לצדדי ג' היו חסרי ערך עבורם מכיוון שהתמקדו בעיקר בהתנהלות הועדה המקומית ובעלי תפקידים; עו"ד סומך סרב להוציא תעודת עובד ציבור בתביעת לשון הרע ואילץ את התובע לשאת במימון בדיקות מעבדה לגבי מערכות הבניין.
השלישי- העברת הודעת חיוב על ארנונה לתובע ביום 14.4.2015; המסמכים התבקשו על ידי הקבלן ביולי 2013 וככל שהועברו, הועברו בסמיכות למועד זה ומכאן שדין הטענה להדחות מחמת היתיישנות; לחילופין, המדובר בפניות רבות של התובע בכובעו כנציג הבית המשותף וכיו"ר ועד הבית, ומכאן שהתובע פעל כנציג הגופים הנ"ל ולא כאדם פרטי, והיה עליו לצפות שהתלונות יועברו לידיעתו של הקבלן לצורך תגובתו ובירור התלונות; המסמכים לא נשאו גוון או אופי פרטי או אישי ולכן לא נגרמה פגיעה בפרטיותו של התובע, ככל שהמסמכים הועברו; על פי הנחיית עו"ד סומך, שצוינה בסעיף 3 לכתב התביעה, ניתן להעביר חומר הנוגע לקבלן, ורק חומר השייך אישית לתובע לא ניתן להעביר לאחרים, ומכאן שהעברת שני המסמכים ששמשו את צדדי ג' בתביעת לשון הרע כנגד הנתבע נעשתה כדין; המסמכים שהועברו, לטענת התובע, הוגשו לנתבעת כחלק מתלונות ודרישות מנהליות, אזרחיות ופליליות, ולצורך בירור תלונה מנהלית קיימת חובה, ולכל הפחות מוקנה לרשות שיקול דעת לעמת את הנילון עם חומר החקירה; התובע דרש מנציגי הנתבעת לפעול לביטול טופס 4 שניתן לבניין והיה מקום לקבלת עמדת הקבלן; העברת המסמכים נעשתה שלא במהלך חקירה פלילית ומשכך ניתן ואף הייתה חובה להעביר את המסמכים לעיונו של הקבלן; עצם הגשת המסמכים והפצתם על ידי התובע לגורמים רבים ומגוונים, כגון הנתבעת, משרד הפנים, משרד המשפטים, וגורמים נוספים, היא הנותנת שהעברתם לא הייתה נגועה בהפרת הפרטיות; התובע לא סייג את מכתביו לצורך שמירתם אצל נמעניהם בלבד; לנתבעת עומדות הגנות הקבועות בחוק הגנת הפרטיות; צלום דירתו של התובע נעשה במהלך ביקור שנערך לפי בקשתו לצורך בדיקת מצבה של הדירה ובידיעתו של התובע שהבחין באפרים מצלם את הדירה ולא ביקש ממנו להפסיק; התובע לא הציג ראשית ראיה לכך שהודעת החיוב בארנונה הודבקה על דלת דירתו וטענתו בעיניין זה מוכחשת.
...
השלישי- העברת הודעת חיוב על ארנונה לתובע ביום 14.4.2015; המסמכים התבקשו על ידי הקבלן ביולי 2013 וככל שהועברו, הועברו בסמיכות למועד זה ומכאן שדין הטענה להידחות מחמת התיישנות; לחילופין, המדובר בפניות רבות של התובע בכובעו כנציג הבית המשותף וכיו"ר ועד הבית, ומכאן שהתובע פעל כנציג הגופים הנ"ל ולא כאדם פרטי, והיה עליו לצפות שהתלונות יועברו לידיעתו של הקבלן לצורך תגובתו ובירור התלונות; המסמכים לא נשאו גוון או אופי פרטי או אישי ולכן לא נגרמה פגיעה בפרטיותו של התובע, ככל שהמסמכים הועברו; על פי הנחיית עו"ד סומך, שצוינה בסעיף 3 לכתב התביעה, ניתן להעביר חומר הנוגע לקבלן, ורק חומר השייך אישית לתובע לא ניתן להעביר לאחרים, ומכאן שהעברת שני המסמכים ששימשו את צדדי ג' בתביעת לשון הרע כנגד הנתבע נעשתה כדין; המסמכים שהועברו, לטענת התובע, הוגשו לנתבעת כחלק מתלונות ודרישות מנהליות, אזרחיות ופליליות, ולצורך בירור תלונה מנהלית קיימת חובה, ולכל הפחות מוקנה לרשות שיקול דעת לעמת את הנילון עם חומר החקירה; התובע דרש מנציגי הנתבעת לפעול לביטול טופס 4 שניתן לבניין והיה מקום לקבלת עמדת הקבלן; העברת המסמכים נעשתה שלא במהלך חקירה פלילית ומשכך ניתן ואף הייתה חובה להעביר את המסמכים לעיונו של הקבלן; עצם הגשת המסמכים והפצתם על ידי התובע לגורמים רבים ומגוונים, כגון הנתבעת, משרד הפנים, משרד המשפטים, וגורמים נוספים, היא הנותנת שהעברתם לא הייתה נגועה בהפרת הפרטיות; התובע לא סייג את מכתביו לצורך שמירתם אצל נמעניהם בלבד; לנתבעת עומדות הגנות הקבועות בחוק הגנת הפרטיות; צילום דירתו של התובע נעשה במהלך ביקור שנערך לפי בקשתו לצורך בדיקת מצבה של הדירה ובידיעתו של התובע שהבחין באפרים מצלם את הדירה ולא ביקש ממנו להפסיק; התובע לא הציג ראשית ראיה לכך שהודעת החיוב בארנונה הודבקה על דלת דירתו וטענתו בעניין זה מוכחשת.
התובע טען כי הטעם האמיתי להעברת המסמכים לקבלן על ידי חיימוביץ היה רצונו לבוא בחשבון עם התובע שטען לפני יחידת הפיקוח הארצית על הבנייה כי חיימוביץ הציג מצגי שווא על תקינות בדיקות המעבדה, וזאת על מנת שהקבלן יוכל לעשות בהם שימוש בתביעת לשון הרע שהגיש כנגד התובע (הקבלן עשה שימוש בשני מסמכים בתביעת לשון הרע), אלא שסבורני שלא הונחה תשתית ראייתית של ממש לצורך הוכחת הטענה ואין בידי לקבלה.
התובע נסמך בסיכומיו, בין היתר, על פסק הדין שניתן ב-תא"מ (שלום ת"א) 27044-10-11 מרדכי שוורץ נ' אבישי נחום (28.7.2014), אך סבורני שיש מקום לערוך אבחנה בין נסיבות המקרה שנדון שם לבין ענייננו.
התוצאה התוצאה הינה שהתביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

במסגרת זו הודה התובע, בין היתר, שהוא השתמש במחשבי המישטרה (אליהם הייתה לו גישה מכח תפקידו) לצורך איתור נתונים של התובע שכנגד (ר' ע' 69 שו' 11 ושו' 22-23 לפרו' מיום 20/9/18); ביצוע צילומים ללא הסכמה וכל זאת תוך שימוש בקטנוע משטרתי (ר' ע' 71 שו' 30-31 לפרו' 20/9/18); ניסיונות איתור עצמאיים מצד התובע של התובע שכנגד במספר פארקים (ר' ע' 77 שו' 5-8 לפרו' 20/9/18) ועוד.
מבין הסעדים להם עתר התובע שכנגד בכתב תביעתו מצאתי כי היתנהלות התובע בשלושת האירועים הנ"ל כמו גם היתנהלותו של התובע כאמור במסגרת החקירה הפרטית שניהל וההטרדות הנוספות, מגבשים הצדקה להיעתרות חלקית לפצוי שהתבקש לנוכח ההטרדות שסבל התובע שכנגד, פירסום לשון הרע, פיצוי ללא הוכחת נזק מכח סעיף 29א(ב)(1) לחוק הגנת הפרטיות.
...
שקלול מכלול האמור מביא למסקנה כי יהיה נכון להעמיד את הפיצוי הכולל על סך 50,000 ₪.
סוף – דבר: לאור כל האמור, דין תביעת התובע להידחות ביחס לכלל הנתבעים.
התביעה שכנגד מתקבלת באופן חלקי, ובהתאם לאמור לעיל, הנני מחייבת את התובע בתשלום פיצוי בסך 50,000 ₪ לתובע שכנגד וכן מורה כי התובע יישא בהוצאותיו וכן בשכ"ט עו"ד בסך נוסף כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סכום התביעה עומד על סך 200,000 ₪; רקע הדברים, הפירסום ותמצית הטענות התובע 1 (להלן: "התובע") עו"ד ונוטריון הוא בעלים - שותף בתובעת 2 (להלן: "התובעת") אשר רכשה בשנת 2017 יחידת משרדים בקומה השלישית בבניין ברחוב ראול ולנברג 6 בת"א. הנתבע משמש כמנהל בחברת ג.א.ש ש.ב בע"מ, שמשנת 2006 משמשת כחברת הניהול של הבניין (להלן: "חברת הניהול").
התובעים טוענים עוד שהנתבע המאשים אותם "בהשתלטות" על הממ"ק הסמוך למשרדם, פלש בעצמו לפני עשור לממ"ק בקומה הראשונה של הבניין ומיקם בו את משרדו וכי הנתבע מחפה על בעלי נכסים ודיירים אחרים שעושים שימוש פרטי בממ"קים בבניין.
הנתבע טוען עוד שהתובעים משתלטים על הממ"ק בנעילתו ופתיחתו לפי רצונם, כי התובעים התקינו מצלמות פרטיות בשטחי הרכוש המשותף ללא הסכמת בעלי הנכסים והסבו מחסן לחניות מבלי לקבל את הסכמת הרשויות, וכי התובעים הודו בתביעה שהגישו בבית המשפט המחוזי שהם הישתלטו על שטחים משותפים בבניין.
דיון והכרעה תביעה המוגשת מכוח חוק איסור לשון הרע, תשכ"ח-1965 (להלן: "החוק") בהתאם לפסק הדין המנחה שניתן בע"א 751/10 פלוני נ' ד"ר אילנה דיין-אורבך (פורסם בנבו, 8.2.2012) (להלן: "עניין אילנה דיין") נבחנת בארבעה שלבים; בשלב הראשון נבחנת השאלה אם הביטוי מהוה לשון הרע על פי אחת מארבע החלופות בהגדרה שבסעיף 1 לחוק והאם מיתקיים יסוד הפירסום כמשמעותו בסעיף 2 לחוק.
תימוכין לכך יש בסירטון ששלח מר שוורץ לנתבע ביום 13.5.2021 וצורף למייל נושא התביעה שנשלח בתפוצה ובו יש צלום של דלת ממ"ד נעולה ומר שוורץ נשמע אומר "היי עדי. הממ"ד של 'דרך נכסים' של חגי אושרי' סגור. הוא לא פתח במשך יממה". הסירטון מיום 12.5.2015, כפי שהעידו הנתבע ומר שוורץ, נשלח לנתבע ביום 13.5.2015.
...
לגבי תוכן הפרסום, המסד הראייתי מוביל למסקנה כי הנתבע עמד בנטל המוטל עליו להוכחת אמת הפרסום.
במבחן האובייקטיבי הנדרש ועל פי מכלול התשתית הראייתית שבפניי, אני סבורה כי מדובר בפרסום שלא חרג מהסביר המקיים בנסיבות העניין את הפן החיובי של חזקת תום הלב.
סוף דבר מכל האמור, התביעה - נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על פסק דינו של בימ"ש השלום בתל אביב-יפו (כב' השופטת אפרת בוסני) מיום 9.10.23 בת"א 29044-06-22 לפיו נדחתה תביעת לשון הרע שהוגשה ע"י המערערים – התובעים נגד המשיב – הנתבע.
בלאס יצר מצג שוא זדוני על רקע ההליכים המשפטיים שדרך נכסי החצב יזמה בגין סיפוח השטחים בבניין ע"י חלק מבעלי הנכסים בבניין וכן בגין השמוש הפרטי בנגוד לדין שהנתבע וחלק מבעלי הנכסים ודיירי הבניין עושים בממ"קים.
נטען כי התובעים התקינו מצלמות פרטיות בשטחי הרכוש המשותף ללא הסכמת בעלי הנכסים ובנגוד לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א – 1981.
כמו כן, הפן השלילי של חזקת תום הלב לא הוכח, לא נמצא שהפירסום לא היה אמת ושהנתבע לא האמין באמיתותו; המייל שנשלח נסמך על תעוד מצולם ונתונים שסיפק אב הבית אשר התבקש לבדוק את העניין; ונקבע כי אין לומר בנסיבות אלה שהנתבע לא נקט באמצעים סבירים לבדיקת אמתות הפירסום או כי הוא התכוון לפגיעה במידה גדולה יותר מהסביר בפירסום.
...
בשים לב לכך שגם אני סבורה כי לא מתקיים התנאי לפיו "הדבר שפורסם לא היה אמת" הרי שלא מתקיימות שתי החזקות הראשונות מבין החזקות השליליות (סעיפים 16(ב) (1) + (2) לחוק איסור לשון הרע).
(6) לאור האמור לעיל, לא מצאתי מקום להתערב במסקנה של בימ"ש קמא לפיה עומדת הגנת תום הלב למשיב.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו