בהקשר זה, יפים הדברים שנאמרו בת"א (חי') 44666-04-13 עמיהוד רוטשילד רמות נ' בנימין מכבי (פורסם בנבו, 23.7.2015) שצוטטו בסיכומי התביעה העיקרית:
"נראה כי בהעתרות לתביעה יהיה משום פגיעה קשה בפרטיותם של אנשים שמשוחחים שיחות פרטיות בחופשיות עם קרוביהם שיהיו צפויים לתביעות בשל התבטאות מעליבה והבעת דיעה על אדם אחר שעה שאותו אדם מסיבותיו ילך למושא האמרות ויספר לו את שנאמר בחדרי חדרים בדיסקרטיות וללא כוונת פירסום. הדבר יביא לא רק להצפת בתי המשפט בתביעות סרק אלא יפגע במירקם היחסים והאמון שאנשים יכולים לתת זה בזה והפיכת שיחותיהם הפרטיות לנחלת הכלל בנגוד לרצונם. כך למשל, בנקל אפשר לשוות לנגד עיננו שיחות אינטימיות בין בני זוג בהן נאמרים דברים אישיים עולבים ביחס לאנשים כאלה ואחרים. האפשרות כי בני הזוג יסתכסכו ומי מהם שהקליט את בן זוגו, יעביר את החומר למושמץ שיוכל בתורו להגיש תביעה בגין לשון הרע, נראית כאפשרות מטרידה במיוחד. האינטימיות בין אנשים קרובים, וניצולה לרעה, בדיעבד וללא הסכמה, היא בדיוק מה שארע בעניננו ולטעמי, המקרה דנן אינו המקרה אליו התכוון המחוקק כשקבע פיצוי בגין לשון הרע ללא הוכחת נזק."
ראו גם ת"א (ראשל"צ) 10568-01-11 יאיר שמואל רוזן נ' סולמון אוקונוב (פורסם בנבו, 22.7.2012), שם נפסק:
"סברתי כי אין ענייננו בזכות שיש להגן עליה מהבחינה החברתית וכי ענייננו במקרה קלסי של זוטות, אשר אין המשפט מגן עליהן. הדיבה נושא הגנת החוק, אינה דברי רכיל בין שכנים המתנים צרותיהם וחששותיהם מפני שכן עימו הם בסכסוך, זה בפני זה, בשיח סתם."
משכך, לא מצאתי כי יש באותן אמירות משום לשון הרע כמובנה בחוק.
אלא שגם אז מההתכתבות מאותו היום (1.9.18) בין אורי למישאל בה אורי כותב: "האמת? אני רועד", "הגביר מוזיקה" וסרטוני הארוע שהתרחש באותו היום בין הצדדים נראה כי כוונתו הסובייקטיבית של אורי לא היתה פסולה, אלא להפסיק את המיטרד.
...
מקובלת עליי עמדת התובע בעניין זה כי גילוי המעקב גרם לו לשנות את מסלול נסיעתו; לבחון אם המעקב אחריו נמשך; ובאופן כללי, הוציאה אותו משלוותו באופן שניתן לומר שהוא הוטרד ונפגע כתוצאה מהחדירה לפרטיותו.
הנתבעים לא מופיעים בתמונות שצולמו (למעט התמונות בהן מופיעה קרן שלכך אתייחס בנפרד להלן) ולא שוכנעתי כי מדובר בפעולות "ריגול" אחריהם אשר היו עלולים להטרידם.
לנוכח כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעות ההדדיות.