מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת לשון הרע בעקבות משלוח מייל מכפיש לממונים על עובד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

טענות הצדדים טענות התובעת לטענת התובעת, ביום 4.11.2016 הנתבעת פירסמה דברי לשון הרע על התובעת, זאת באמצעות הודעות דואר אלקטרוני שנשלחו על-ידה למנכ"ל משרד המדע באותה עת, מר פרץ וזן (להלן: "מנכ"ל משרד המדע" או "מר וזן"), למדען הראשי במשרד, פרופ' אלכסנדר בליי (להלן: "המדען הראשי" או "פרופ' בליי"), לסמנכ"ל הבכיר למשאבי אנוש של המשרד באותה עת ומנכ"ל המשרד כעת, מר רן בר (להלן: "סמנכ"ל משאבי אנוש" או "מר בר"), ולתובעת עצמה.
לפיכך, נטען כי על בית-הדין לדחות את התביעה משיקולים של מדיניות משפטית ראויה, ולקבוע כי סכסוכים לבר משפטיים הקשורים ביחסי עבודה אישיים בין עובד וממונה יש ליפתור במקום העבודה ולא בפני בית-הדין בעילה של פירסום לשון הרע.
הנתבעת אמנם התייחסה בתצהירה לנסיבות שקדמו למשלוח מכתבה ושהביאו אותה לכתוב את הדברים.
...
כפי שהובהר לעיל, באיזון בין כלל השיקולים במקרה דנן לא זו בלבד שאנו סבורים שלא היה מקום לשלול את זכות גישתה של התובעת לערכאות על הסף, אף ראינו לקבל את תביעתה.
אנו תקווה כי פסיקתנו זו תהווה סמן אשר לנורמות ההתנהגות הראויות במקום העבודה ואף תוביל את המדינה כמעסיק לשוב ולבחון עמדתה לעניין זה. סוף דבר נוכח מכלול הטעמים שפורטו לעיל אנו רואים לקבל את תביעת התובעת וקובעים, כאמור, כי הפרסום שפרסמה הנתבעת בהודעת הדואר האלקטרוני מהווה לשון הרע.
לפיכך, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 40,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

" במכתב השני מיום 19.11.06 אשר מוען לד"ר רון פרימר נרשם: "בהמשך למייל הקודם, אודה לך על העברת מייל זה ליועמ"ש מקרפ"ר על מנת לקבל היתייחסות לסוגייה זו לבקשת ארז." התובעת הגישה תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע, במסגרתה ביקשה מבית הדין לחייב את הנתבע לשלם לה פיצוי בסך 100,000 ₪ בגין כל פירסום של לשון הרע כנגדה על ידי הנתבע.
אולם, לטענת הנתבע, סעיף 13(9) לחוק איסור לשון הרע מעניק לו חסינות מפני תביעות לשון הרע בגין שליחת מכתבים אלה, היות וזאת עשה מתוקף תפקידו כממונה הישיר על התובעת, שכן, לטענתו, על פי דין היה חייב לדיווח על היתנהגות התובעת לגורמים האחראים עליו ועל התובעת, ולכן המכתבים אינם באים בגדר לשון הרע, ויש לסלק את התביעה על הסף.
לכן, העברת האינפורמציה על ידי הנתבע לממונים עליו ועל התובעת הייתה רלוואנטית באותם זמנים, ובנסיבות העניין אף היה מחויב בדווח זה. ניכר שאופן נסוחן של הודעות הדוא"ל, לא היה במטרה להשמיץ את התובעת או להוציא דיבתה רעה, אלא מתוקף היותו של הנתבע ראש מדור בריאות תעסוקתית בחיל הים, כאשר התובעת הייתה כפופה לו משמעתית ופיקודית, היה רשאי לברר מהם הכלים העומדים לרשותו בטרם יחליט באיזה סנקציה הוא רשאי לנקוט בנסיבות העניין, ואף ביקש להעביר את מכתביו ליועץ המשפטי, מתוך מטרה להפעיל את סמכותו כדין.
אמנם, ניתן לטעון כי עצם משלוח הדואר האלקטרוני עם פרטי הארוע, יש בהם משום פגיעה בשמה הטוב של התובעת.
...
לטענת הנתבע, בשל העדר עילה, דין התביעה להיות מסולקת על הסף.
לא מצאנו לנכון להתייחס לכל טענות התובעת, לאחר שהגענו למסקנה, כי הנתבע חוסה בצלו של סעיף 13(9) לחוק איסור לשון הרע.
נוכח כל האמור לעיל במצטבר, שוכנענו כי תכתובת הדואר האלקטרוני אשר נשלחה על ידי הנתבע בנסיבות המקרה שלפנינו, נכנסת לגדרי סעיף 13(9) לחוק איסור לשון הרע, ולפיכך מסקנתנו היא כי דין התביעה כנגד הנתבע להידחות על הסף.
לפיכך, התובעת תשלם לנתבע הוצאות משפט בסך של 5,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק, החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע טוען ביחס לכל הפרסומים כי אין בהם משום לשון הרע, וכי התובע לא פירט את המילים המדויקות של לשון הרע הנטענת, דבר השופט את היסוד לתביעה.
בתצהיר טוען הנתבע הוא לא זוכר שלח את הודעת הדוא"ל והוא מכחיש משלוח שלה עם זאת הוא מוסיף "אולי שלחתי אותו בשעת כעס או יאוש מחוסר הטיפול בתלונתי. בכל אופן הוא לא קיים אצלי במחשב אבל כשאני קורא אותו, אני אומר שהוא דיווח נכון שלי לממונים על התובע על כך שהתובע חיבל באפשרות הבירור בכך שהכחיש קיומה של העובדת... בעוד שברור שיעבדה במועדון". בעדותו בחקירתו הנגדית הודה הנתבע ששלח את המכתב לזליקוביץ (עמ' 52 ש' 5 – 13 , ובעמ' 54 לפרוטוקול).
לבסוף, נקודת המוצא של החוק היא כי כאשר נעשה פירסום לשון הרע מכפיש, מן הסתם שניגרם נזק לשמו של אדם ולכבודו.
...
למרות הכל לא ראיתי לנכון לחייב את הנתבע בכפל פיצוי, שכן לא שוכנעתי כי מדובר בכוונת זדון מעבר לזו הבאה לידי ביטוי בפרסום לשון הרע, והגם שברף הגבוה (ראה החלטה ברע"א 5022/13 הרב אמנון יצחק נ' דנון תקשורת בע"מ ואח' (8.9.13) מפי כב' השופט צ' זילברטל).
לאור כל האמור לעיל, בהתחשב בכך שתקרת הפיצוי ללא הוכחת נזק עומדת על סך העולה על 70,000 ₪, אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע פיצוי בסך של 40,000 ₪ בגין כל אחד מהפרסומים, ובסה"כ 120,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף ישלם הנתבע לתובע הוצאות משפט, לרבות הוצאות אגרה יחסיות (כיחס בין סכום פסק הדין לסכום התביעה), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התשלום על ידי התובע ועד למועד התשלום על ידי הנתבע, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 15% מסכום פסק הדין (ללא הוצאות משפט), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

התובעת, מעוף, הגישה נגד הנתבעים, שגיא ואון טופ, את התביעה דנן בסכום של 280,000 ₪, וזאת בגין נזקים שלטענתה גרמו לה בכך ששלחו ללקוחותיה במהלך שנת 2016 שתי הודעות אימייל המהוות פירסום לשון הרע, כמשמעו בחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה – 1965.
טענות הצדדים המחלוקת הראשונה עניינה בשאלה, אם הפרסומים מהוים "לשון הרע"? התובעת טענה, כי שתי ההודעות כללו דברי "לשון הרע", משום שמדובר בפרסומים משמיצים, מהחמורים ביותר, שנועדו לפגוע בלב פעילותה העסקית של התובעת.
עוד הוסיף שגיא, כי לא מיהר לייחס למעוף אחריות למקרי הגניבה, אולם לאור רצף המקרים ושיחות שניהל עם עובדיה של מעוף, חשדו גבר, ומכאן משלוח הודעות האימייל.
האם עלה בידי הנתבעים להראות כי הפירסום היה בהגשת תלונה על התובעת בענין שבו מקבלי ההודעות היו ממונים על התובעת, כהוראת סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע? גם על כך התשובה היא בשלילה.
...
סוף דבר הנה כי כן, הנתבעים, שגיא ואון טופ, פרסמו שתי הודעות אימייל ובהם דברי לשון הרע נגד התובעת, מעוף.
הנתבעים ישלמו לתובעת, יחד ולחוד, סכום של 150,000 ₪, שכר טרחת עורך דין כולל מע"מ בסכום של 18,000 ₪ ואת הוצאותיה של התובעת.
את ההתנצלות ישלחו הנתבעים בהודעת אימייל לכל נמעני הודעות האימייל מושא תביעה זו, לא יאוחר מיום 1.6.18, בכותרת "התנצלות בפני חברת מעוף", והיא תכלול את הדברים הבאים: "חברת און טופ – פתרונות לעבודה בגובה בע"מ מבקשת לחזור בה מהדברים שפרסמה בהודעות קודמות מיום 21.3.16 ומיום 31.5.16, המייחסים לחברת א.ד. מעוף פיגומים בע"מ תרבות ארגונית של גניבות, מספר מעשי גניבה באתר לגון וחבלה. חברת און טופ מתנצלת על הפגיעה במעוף בעקבות דברים אלו". אם לא יעמדו הנתבעים בחובה לפרסם הפרסום, כאמור, ישלמו הנתבעים לתובעת סכום נוסף של 50,000 ₪, לא יאוחר מיום 1.7.18.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי במכתב נכתבו דברים מכפישים נגדה וכי הנתבע יזם ועמד מאחורי המסמך, והזין את החותמים עליו במידע שקרי, ואילו הנתבע טוען כי מה שנאמר במכתב הנו אמת וכי המכתב מוען לגורמים רלוואנטיים וכי מדובר במסמך שהוצא ונחתם על ידי כל חברי הוועד המנהל ולא על ידו בלבד, ואף כלל לא ביוזמתו.
נרשם כי הנתבע מבקש להוציא מכתב התראה לתובעת על סמך המצ"ב. התובעת מציינת בכתב התביעה כי קיבלה מייל זה ממר ירון קדוש (המייל צורף כנספח 4 לכתב התביעה בנוסח קטוע, וצורף בהמשך בנוסח מלא, כנספח ל"הודעת התובעת בדבר השלמת שאלון ומסמכים").
במהות התביעה נרשם: "נזיקית, לשון הרע, רשלנות, גרם הפרת חוזה". טענות הצדדים בתמצית התובעת טוענת כי הנתבע, מסיבות שאינן ברורות לה, החל במסע היתנכלות אישי וישיר כלפיה וכלפי משפחתה, שכלל טענות בדויות על שימוש במשרתה שלא כדין במועצה האזורית הר חברון, כאשר בסופו של דבר פגע במשרתה וגרם לפיטוריה מעבודתה במועצה האזורית.
גם אם הנתבע הוא זה שהיה שולח את המכתב למועצה, הוא היה מוגן מפני לשון הרע שכן מדובר בתלונה לגיטימית שמובאת בפני הממונה על התובעת.
הנתבע העיד כי המייל נשלח על ידו לחברי הועד עקב היתנהלות התובעת כלפי חברי האגודה ועובדי האגודה, שאופיינה בעקיפת הגורמים המוסמכים, ובמשלוח תלונות באופן רציף כנגד חברי האגודה ועובדי האגודה, היתנהלות אשר כאמור הוכחה לפניי בהליך זה. מקובלת עלי עדות הנתבע בעיניין זה לפיה חשב שהדרך לטפל בהתנהלות התובעת אשר הפריעה לניהול הישוב, היה בדרכים חוקיות הקבועות בתקנון, ולא בדרכים של לירוק למדרכה שהיא הולכת עליה או משהו דומה, כפי שעשה מר ירוק קדוש.
...
לסיכום לצערי, תוך כדי ניהול תיק זה, נחשפתי למערכת יחסים עכורה בין חברים ביישוב קטן.
לאור כל המפורט לעיל לפיו לא עלה בידי התובעת להוכיח את תביעתה, הן התביעה בעילת לשון הרע והן התביעה בעילות הנזיקיות ולפיכך אני דוחה את התביעה.
  התובעת תשלם את ההוצאות תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו