בית משפט לתביעות קטנות בקריות
ת"ק 15720-11-21 קדוש נ' אורגד עו"ד
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופט מוטי כהן
תובעים
חנניה קדוש
נתבעים
שחר אורגד עו"ד
פסק דין
בהתאם להוראות סעיף 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות, תשל"ז – 1976, יהא פסק הדין מנומק באופן תמציתי.
לטענת הנתבע, מכאן החלה מסכת הכפשות ופרסומים פוגעניים ברשת הפייסבוק, אשר בעטיה הוגשה תביעת לשון הרע מצד הנתבע נגד התובע – תאד"מ 65787-10-21 (שלום ראשל"צ).
ב-ע"א 136/92 בייניש-עדיאל-עורכי דין נ' דניה סיבוב חברה לבניין בע"מ, פ"ד מז(5)114 (להלן: "עניין בייניש"), בעמ' 124 נקבע כך :
" בהתקשרות שבין עורך דין ללקוח, ככל שמדובר בשכרו של עורך הדין, אם לא הוסכם במפורש אחרת, יש לקרוא תנאי מכללא, ולפיו רשאי הלקוח לנתק את הקשר עם עורך הדין ולחדול מלהזקק לשירותיו בכל עת, אפילו טרם הושלמה העיסקה שבקשר אליה נתבקשו שירותיו של עורך הדין, ובתנאי שיובטח שכר ראוי עבור השרות שכבר ניתן. בכך יש כדי ליצור את האיזון הראוי שבין זכות הלקוח לייצוג תוך שמירה על יחסי אמון מלאים בינו לבין פרקליטו, לבין זכותו הלגיטימית של עורך הדין לקבל שכר בגין טירחתו".
ובעמ' 125 לפס"ד בינייש הנ"ל נקבע כך :
"הוראה זו מקורה בדיני עשיית עושר ולא במשפט, והגיונה טמון בעקרון כי אדם זכאי לשכר בגין עמלו, שאם לא כן יימצא מקבל השרות מתעשר שלא כדין (ראה גם ע"א 499/89, 502רמת אביבים בע"מ ואח' נ' מירון, בן-ציון ופריבס עורכי-דין, שותפות רשומה; מירון, בן-ציון ופריבס, עורכי-דין, שותפות רשומה נ' רמת אביבים בע"מ ואח' [3], בעמ' 594).
...
אף בחינה עניינית של השירות שהעניק הנתבע לתובע, הן השיחה והבדיקה הראשונית והן הייעוץ המשפטי הטלפוני כמו גם הזמנים שנדרשו לכך, מובילים למסקנה כי שכר הטרחה בסך 599 ₪ (כולל מע"מ) הינו סביר.
יצוין כי הייעוץ המשפטי שניתן ע"י משרד הנתבע ניתן טלפונית, ואינני רואה בכך פגם, הן בשים לב לצו השעה וההתמודדות עם משבר נגיף הקורונה באותה העת, והן מהטעם שהתובע הבהיר כי הינו עסוק בעבודתו וניכר כי דווקא שירות זה הקל עליו ולא הביא לביטול ימי עבודה לשם כך.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
כמו כן, אני מחייב את התובע בתשלום הוצאות הנתבע בסך 500 ₪.