רקע עובדתי
התובעת (להלן גם דריה), עורכת דין בהכשרתה, הגישה תביעה כספית, על סך 350,000 ₪, כנגד הנתבע (להלן גם אריה) בגין ארבעה פרסומים המהוים, לדבריה, עוולות לשון הרע והפרת הגנת הפרטיות.
המחלוקת מושא התביעה שבפני נסובה סביב פרסומים שנעשו על ידי אריה בחודשים נובמבר – דצמבר 2018; שני פרסומים בערוץ יוטיוב של אריה (להלן הפרסומים הראשון והשני), פניה בכתב ללישכת עורכי הדין לצורך היתנגדות לקבלת דריה כחברה בלישכה (להלן הפירסום השלישי), ופניה באמצעות הדואר האלקטרוני למאמן והמעסיק של דריה באותה העת, עו"ד ארז אבוהב, לו צורפה הפניה ללישכת עורכי הדין וקישור לפירסום ביוטיוב (להלן הפירסום הרביעי).
בכותרת המשנה נכתב בין היתר כי בית המשפט בכפר סבא "קבע כי בעל הדירה אשר עקב אחרי הדיירת במצלמות אבטחה הפר חוזה, הטריד מינית והוציא לשון הרע, וחייב אותו לשלם לשוכרת כ-50 אלף שקלים". בגוף הכתבה, צוינו פרטיהם של הצדדים, לרבות שמם ומקום מגוריהם, תמצית טענות הצדדים בהליך, וקביעות בית המשפט בפסק הדין, לרבות הסעדים שנפסקו.
בעניינינו, טען הנתבע בסיכומיו כי מדובר בפירסום מוגן מכח סעיף 13(9) לחוק, וכן טען לתחולתן של מספר הגנות "תום הלב" המנויות בסעיף 15 לחוק; סעיף 15(2), סעיף 15(3), סעיף 15(4) סעיף 15(5) וסעיף 15(10).
גם ההגנה מכח סעיף 15(3), הגנה על עניין אישי כשר, אינה חלה על הפירסום השלישי, מכתב ההיתנגדות ללישכת עורכי הדין, וכך גם אין ממש בטענה לתחולת ההגנה מכח סעיף 15(10) שכן ברי כי מטרת הפירסום המופנה ללישכת עורכי הדין אינה כדי לגנות או להכחיש לשון הרע שפורסמה קודם לכן.
...
דריה טענה, מנגד, כי בית המשפט קמא צדק, כי אין להתערב בקביעותיו ודין הערעור להידחות.
לאור האמור, אני סבורה כי הוכחה עוולה בהתאם לחוק איסור לשון הרע ולא הוכחה כי מי מההגנות הנטענות עומדת לנתבע.
מנגד, הבאתי בחשבון כי עסקינן בפניה לרשות מוסמכת המורגלת בקבלת תלונות, ושיש בידה הכלים לבחון תלונות או התנגדויות המוגשות לה, כי לא מדובר בפרסום בתפוצה רחבה אלא באופן ממוקד, וכי בסופו של דבר לא חל עיכוב בקבלתה של דירה ללשכה.
לאור כל האמור לעיל, ובמכלול השיקולים הרלבנטיים, מצאתי לחייב את הנתבע לשלם לתובעת פיצוי בסך של 15,000 ₪.