ביחס לשיחות נציגת הנתבעת עם חברת "מטבחי אלונים" טענה התובעת את הטענות שלהלן:
נציגת הנתבעת אמרה לנציג הלקוחה שהיא "לא רואה שהיה קידום לאתר באופן תדיר מינואר 2014, למעט עליה מסוימת במיקום, בשני מועדים בספטמבר 2017, ופעם נוספת בחודש מרץ".
הנציגה הטעיתה את נציג הלקוחה, בכך שטענה באוזניו שבעת חפוש בגוגל, באמצעות מילות החיפוש "חידוש מטבחים" ו"חידוש מטבחים מחיר", נמצא האתר בשורה 19 בעמוד השני לתוצאות בלבד.
לדידי, בנסיבות שבהן הפירסום עניינו בטיב המוצרים והשירות המסופק בידי עסק, כמו במקרה דנן, ולא בטענות אישיות כנגד בעליו או מנהליו, הרי שהמטרייה המשפטית הטבעית של הדיון צריכה להיות חוק העוולות המסחריות ולא חוק איסור לשון הרע, הגם שכמובן כי אין מניעה מהגשת תביעה בעילה של הוצאת לשון הרע.
התבטא בעיניין זה, כב' השופט מזוז, בפסק דינו שניתן ב - ע"א 3322/16 איי די איי חברה לביטוח בע"מ נ. לישכת סוכני הביטוח בישראל (פורסם בנבו) (להלן – "עניין איי.די.איי"), כדלקמן:
"ראשית, אעיר כי איני סבור כי "הטריטוריה הטבעית" או "האכסניה הטבעית" (כלשון חברי בפסקות 16 ו- 74) של הסיכסוך מושא ערעורים אלה הוא חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: החוק או חוק איסור לשון הרע).
...
מטבע הדברים, החשיפה המצומצמת של הפרסום, מובילה למסקנה שגם הנזק שעלול היה להיגרם לתובעת כתוצאה ממנו, הוא מינורי, אם בכלל קיים.
לסיכומם של דברים:
שוכנעתי, כי לא עלה בידי התובעת להוכיח שהנתונים שמסרה הנתבעת ללקוחותיה הם שגויים, שקריים ומטעים.
לאור האמור, התביעה נדחית.