רקע
לפני תביעה לפצוי כספי בסך 350,000 ₪, בשל שלושה פירסומי לשון הרע, ובהם יוחסה לתובע היתנהגות אלימה במערכות יחסים זוגיות.
טענות הצדדים
על פי התביעה, במהלך הריאיון ששודר בשידור חי, פירסמה עדי לשון הרע נגד התובע, בכך שתיארה אותו כבן זוג אלים, שהפעיל נגדה אלימות בדרכים שונות, עד כדי חשש לחייה, תוך שהיא משווה את הקשר הזוגי ביניהם לנסיבות רצח ענת אלימלך ז"ל. אין חולק, שעדי לא הזכירה את שמו של התובע, אך לגישתו מסרה פרטים מזהים אודותיו.
כלומר, אמירה אשר אין בה כשלעצמה מובן שלילי או פוגעני, עשויה להחשב כזו, על רקע ההקשר בו נאמרו או נכתבו הדברים.
בת.א (ת"א) 3053/99 בן ציון מורדוב נ' ידיעות בע"מ כתבה כב' השופטת דרורה פלפל: "לפי סעיף 3 לחוק, אין דרישה כי לשון הרע תעלה במישרין מהכתוב, ודי בעיניין זה שמשתמעת מהדברים לשון הרע. סעיף 3 לחוק מבחין בין שתי דרכים שבהן עשויה להשתמע לשון הרע מפירסום: הדרך הראשונה נוגעת למקרים שבהם לשון הרע עשויה להשתמע מהפרסום עצמו. במקרים אלה המסקנה הפוגעת עולה מבין השורות של הפירסום. הדרך השנייה נוגעת למקרים שבהם הפירסום נראה על פניו תמים לחלוטין, אולם קיימות נסיבות חיצוניות המקנות לו את אופיו הפוגע".
במקרה שלפני מדובר, כאמור, בריאיון שהתקיים בנושא אלימות בין בני זוג ועל כך אין מחלוקת.
במילים פשוטות, הגדרתו של אדם כבן זוג אלים, קנאי, שתלטן, אובססיבי היא לשון הרע, משום שהיא עלולה לבזותו בשל מעשים, היתנהגות או תכונות המיוחסים לו, כהגדרת סע' 1(2) הנ"ל.
אין די לתובע בכך שהפירסום מהוה לשון הרע.
אני סבורה, כי מי שיכול היה לזהות את עדי ויש לו הכרות עימה, יכול היה לחבר את הפרטים ביחס לבני זוגה לשעבר, ולקשר אותם לתובע, שהוא בן הזוג "שעבד במערכת" וגרוש פעמיים, מה גם שפרסום הריאיון נעשה כחודשיים לאחר פרידתה מהתובע, להבדיל מתקופות של שנים רבות מאז גירושיה השונים (עמ' 35 שו' 17-22 לפרוט'), ולכן הוא נתפס כבן זוגה האחרון.
...
על פי הנאמר לעיל, באתי לכלל מסקנה כי הנתבעות הוכיחו ברף הנדרש כי הדברים שיוחסו לתובע בעת הריאיון הם דברי אמת, הן בכל הקשור לקשריו עם עדי והן בנוגע לצביה ולליאור.
ראשית, בעניין המסרון הראשון, כבר הגעתי למסקנה כי הנאמר בריאיון אודות יחסו של התובע לעדי ליאור וצביה, והאלימות הסמויה שנהג בה במערכות יחסיו עימן, הוא אמת.
סיכומם של דברים, התביעה נדחית.