הפרסומים
הכתבה בעתון - ביום 1.12.2011 פורסמה בעתון "ערב ערב" כתבה מושא תביעה זו, שכותרתה: "הורים זועמים: מנהלת אגף החינוך בערייה פעלה על מה להוציא את בנה ל'מסע ישראלי'".
לשונה של כותרת המשנה: "מנהלת אגף החינוך בעריית אילת, מירי קפיטו, לא אהבה בלשון המעטה, את החלטת הנהלת בית הספר "בגין" שלא להוציא את בנה מסיבות פדגוגיות למסע ישראלי.
גם אמירתו של הנתבע 3 "באילתית קוראים לזה שכונה", בהקשר בו נאמרה, כתגובה לכתבה ביום פירסומה ועל ידי אומרה הוא מנכ"ל העתון המפרסם, כשמהות הדברים מכוונת למי שעשתה מעשה שאינו ראוי והולם תוך שניצלה סמכויותיה (ראו הסבר הנתבע את אמירתו הנ"ל ולפיו "להתנהל בצורה של "שכונה", משמעו להתנהל שלא על פי הנוהל או על פי המקובל או הראוי או בצורה שאינה הולמת" (ר' נספח ה' לתצהיר התובעת המפנה למכתב הנתבע 03 מיום 26.12.2011) נופל בגדר של לשון הרע.
מתצהירו של ד"ר גניאל ועדותו עלה, כי יום לפני פירסום הכתבה הוא שוחח עם עורך העתון ופירט בפניו את מלוא העובדות והשתלשלות העניינים תוך שציין כי היתנהלות ביה"ס הייתה שגויה ועל רקע זה נדרשה היתערבות שלו ושל המפקחת.
במהלך שמיעת העדויות, ולאחר עיון בתמלילי השיחות אותם הגישו הנתבעים, התגלתה תמונה עגומה ובעיקר מטרידה מאוד, לפיה מנהלת בית הספר בשיחה טלפונית מסרה לכתבת העתון פרטים אישיים על בנה של התובעת, תלמיד בבית ספרה על חינוכו ושלומו היא אחראית.
אשר לנזק עצמו טענו כי לא נגרם לתובעת נזק משמעותי, וטענה זו סמכו על כך שלכתבה באתר האנטרנט ניכנסו מיום הפירסום ועד מועד כתיבת הסיכומים סך של 973 אנשים כך שאין המדובר בציבור רחב שנחשף לפירסום.
...
מכל המקובץ, לא מצאתי כי לנתבעים עומדת הגנת תום הלב על אחת מחלופותיה ועל כן טענת הגנה זו נדחית.
בהידרשו ליחס בין סעיף 7א לחוק לבין פיצוי בגין נזק לא ממוני? בפרשת שרנסקי קבע בית המשפט "יש הסבורים, כי אף שאין בסעיף 7א לחוק דבר המגביל פסיקת פיצוי ממשי בגין נזקים לא ממוניים, יש בו כדי להבהיר קיומה של חובה על תובע להוכיח את הפגיעה בשמו הטוב בראיות ממשיות גם כאשר מדובר בנזק כללי, אם מבקש הוא לחרוג מרף הפיצוי הסטטוטורי המקסימלי שבהוראת החוק. בענין זה נראה, כי אין הכרח בהצגת ראיות ישירות לנזק כללי, אלא די אם הוכחו בפני בית המשפט נסיבות מטריאליות, המבססות קיומו של נזק כזה, והמניחות תשתית להערכת הנזק שנגרם." משכך טענת הנתבעים לפיה הנזק הלא ממוני מוגבל לסכום של עד 50,000 ₪ מכוח סעיף 7א נדחית ויש מקום לבחון את טענות התובעת בנפרד.
פיצוי ללא הוכחת נזק
משקבעתי כי הפרסומים מהווים לשון הרע ולנתבעים לא עומדות אחת מההגנות אני קובעת כי לתובעת מגיע פיצוי ללא הוכחת נזק וזאת מכוח סעיף 7א(ב) לחוק לשון הרע ובסכום של 50,000 ₪.