יש גם לקוסמטיקאיות פרטיות כאן יש קנדלה וסופרנו, אבל המערכות הטכנולוגיה שמוטמעות על המכשיר הם לא לייזר, הם אי פי אל ואינפרה אדום.
קיצורו של דבר, שפרסום המתייחס למתחרה עסקי; העלול להשפילו, לבזותו או לפגוע בעיסקו או במשלח ידו; בין אם הוא אדם ובין אם הוא תאגיד – ניכנס, ככלל, תחת הגדרת "לשון הרע"; ובהיעדר תחולה לאחת מההגנות הקבועות בחוק איסור לשון הרע, עשוי המפרסם למצוא עצמו נושא באחריות בשל כך"
בפיסקה 37 לפסק דינו עמד כב' השופט עמית על הזיקה שבין חוק איסור לשון הרע לבין העוולה של תאור כוזב:
"במבט-על, ניתן לומר כי חוק איסור לשון הרע הוא מעין 'חוק כללי' בתחום הוצאת הדיבה (הגם שכאמור הוא פורשׂ חסותו במישרין על דיבה מסחרית – סעיף 1(3) לחוק). לעומת זאת, העוולות של תאור כוזב ושקר במפגיע הן עוולות ספציפיות העוסקות בפירסום הודעות כוזבות בזיקה לעולם התחרות העסקית. אכן, חרף ההבדלים בין שלוש העוולות, ניכר כי קיימת ביניהן זיקה מושגית של ממש ואף חפיפה בלתי מבוטלת. אף ייתכנו מצבים בהם מעשיו של אדם יביאו להתגבשותן של שלוש העוולות גם יחד. כך, מקום בו יעלה בידי תובע להוכיח כי עוסק פלוני פעל במזיד בכך שפירסם נגדו הודעה כוזבת שיש בה כדי לפגוע בעיסקו, הרי שנתמלאו היסודות של כל שלוש העוולות, ואין מניעה שהתביעה תהא מבוססת על שלושתן בגין מעשה אחד."
כב' השופט מאזוז מבהיר בפסק דין אי.די.איי, כי הוא סבור כי חוק איסור לשון הרע אינו האכסניה הטבעית לבחינת 'לשון הרע מסחרי' ובכך חולק על דברי הש' עמית כדלקמן:
ראשית, אעיר כי איני סבור כי "הטריטוריה הטבעית" או "האכסניה הטבעית" (כלשון חברי בפסקות 16 ו- 74) של הסיכסוך מושא ערעורים אלה הוא חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: החוק או חוק איסור לשון הרע).
ודוק, אף שבדרך-כלל פרשנות הקטע הנטען להיות לשון הרע תיעשה על רקע שאר חלקיו של הפירסום, הרי עילת התובע תישאר מוגבלת לאותם קטעים בפירסום שבגינם בחר לתבוע בגין לשון הרע, אלא אם תבע בגין הפירסום כולו (ראו: ד"נ 9/77 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' הוצאת עיתון "הארץ" בע"מ (להלן – ד"נ חברת החשמל לישראל בע"מ [4]), בעמ' 354; ע"א 809/89 משיעור נ' חביבי [5], בעמ' 11).
...
בתא"מ (הרצ') 23882-08-09 יהודית יקותיאל נ' יעל כוכבי, נפסק ע"י כב' הש' חנה קלוגמן (13.11.13) כך:
"... לו הייתה התובעת מזמנת לעדות לקוחות פוטנציאליים, או אותם לקוחות של התובעת אשר מסרו לה על אותן השמצות ומוכיחה כי קיימת שיטה אצל הנתבעת להשמיץ את התובעת ולהבריח את הלקוחות לחנויות אחרות, הרי שהיה בידה להוכיח את תביעתה. אלא שבמקרה הנדון העדות היחידה שהצליחה התובעת להביא היא של אותו חוקר מדובב. גם החוקר לו רצה היה יכול לעמוד בחוץ ולצלם את כל אותם לקוחות פוטנציאליים, אשר הנתבעת השמיצה באוזנם את התובעת והבריחה אותם מחנות התובעת. החוקר לא הציג דוח המתייחס לקונים פוטנציאליים מזדמנים, אלא צירף תמלול שיחה שלו עצמו עם הנתבעת, בה ניסה להוביל את הנתבעת לומר את הדברים שאמרה ואינני יכולה לראות בכך הוצאת דיבה או פגיעה בתובעת בהתאם לחוק עוולות מסחריות."
בסע"ש (ת"א) 12511-04-14, שי בלייברג נ' יעקב קירמאיר ואח', נקבע על-ידי כב' הש' שמואל טננבוים (8.6.17) כך:
"ראשית נציין כי לטעמנו ספק רב אם האמירות המיוחסות לנתבעים במסגרת שיחות אלה נכנסות תחת ההגדרה של "פרסום" על פי החוק, משום שהשיחות המוקלטות עם החוקר הן שיחות מגמתיות ביותר, נעשו ביוזמת התובע וכל מטרתן היא להוביל את הנתבעים לומר את הדברים שהתובע מצפה לשמוע ובדיעבד מסתבר שגם כדי להניע הליך משפטי כנגדם.
אנו סבורים כי שיחות שכאלה בהן התובע או מי מטעמו מובילן כך שיהפוך ל"קורבן", רחוקות מהמשמעות של פרסום "רגיל" בו אדם מרצונו וביוזמתו אומר או כותב את הדברים.
הואיל ומדובר בהלכה מנחה, ולא מצאתי כי מתקיימות נסיבות לחרוג ממנה, אני קובעת כי דברי הנתבעת לחוקרים מהווים פרסום כמצוות החוק.