שאלת שקריות הכתבה אינה נבחנת בשלב זה. "בחוק המצוי אין התובע נידרש להוכיח את שקריות הפירסום לצורך זכייה בתביעתו. אם הנתבע חפץ להישען על אמת הפירסום כרכיב בהגנתו, מוטל עליו הנטל להוכיח את אמתות הפירסום" (ראו: חאלד גנאים, מרדכי קרמניצר, בועז שנור "דיני לשון הרע, הדין המצוי והדין הרצוי", המכון הישראלי לדמוקרטיה, מהדורה שנייה מורחבת, התש"ף – 2019, בעמ' 212).
הנתבעים ניסו לטעון ולשכנע שכתבת טוקר מציירת רק שינוי מבני/אירגוני בעתון מעריב, במסגרת "צעדי התייעלות", כלשון כתבת ההמשך מיום 28.5.2019 שפירסם הנתבע 1 באתר האנטרנט "The Marker" בעקבות מכתב התראה ששלחה התובעת לנתבעים (ראו מוצג 6 בתיק המוצגים מטעם הנתבעים שהוגש ביום 8.8.2021) (להלן – "כתבת ההמשך של טוקר").
וכך סיכם כב' הנשיא אשר גרוניס את דעתו, שהנה דעת הרוב בפסה"ד ושאל עיקריה הצטרפו רוב חברי ההרכב שם:
" 81. סיכומו של דבר, סבור אני כי ראוי להכיר, באופן עיקרוני, בקיומה של חובה לפרסם פרסומים בעלי אופי עתונאי. חובה זו היא אחת מן החובות עליהן חל סעיף 15(2) לחוק ואשר מילויין בתום לב עשוי להקים הגנה מפני אחריות בגין לשון הרע. התנאי המרכזי לקיומה של חובה כאמור הוא כי קיים עניין צבורי משמעותי בפירסום. דרישה זו עשויה להתמלא אף מקום שהפירסום נעשה בידי מי שאינו עתונאי במקצועו ומכאן שאין מדובר בחובה המיוחדת רק לעיתונאים. האדן השני עליו בנויה ההגנה הנדונה הוא דרישת תום הלב, על היבטיה הסובייקטיביים והאובייקטיביים. משמעויותיה של דרישה זו הן כי הפירסום ייעשה בשל אותה חובה וללא כוונת זדון, וכי חובת הפירסום מולאה בהתאם לסטאנדארט של עתונאות אחראית, זהירה והוגנת. יש לקוות כי בדרך זו ניתן יהיה לשמר את חופש הביטוי ואת פועלה של העיתונות החופשית, תוך המנעות מחיזוק יתר של כוחה של האחרונה וניצולה לרעה של ההגנה. הגבלת תחולתה של ההגנה רק למקרים שיעמדו בסייגים האמורים נחוצה הן מטעמים של טובת הפרט הן מטעמים של טובת הציבור. תכליתה של ההגנה אינה להעניק חסינות לעיתונות חובבנית, פזיזה ושלוחת רסן. הדברים נכונים במיוחד כיום, עם התפתחותה של עיתונות מסוגים חדשים באמצעות האנטרנט. מטרתה של ההגנה היא לאפשר את מרחב הפעולה הדרוש לשם הגשמת העקרונות שביסוד חופש העיתונות והבטחת שיח צבורי פתוח בנושאים בעלי חשיבות."
יישום הדינים וההלכות הנ"ל על ענייננו מביאני למסקנה לפיה לא עומדת לנתבעים הגנת תום לב, בשל אלה:
כמפורט מעלה, עה/3 כתב בכתבת טוקר, באופן מודע ומכוון, מידע מהותי קשה, חמור ובלתי נכון, המתייחס כולו לפי לשון הכתבה לעיתון מעריב בלבד, בשעה שעה/3 ידע היטב בזמן אמת שמידע זה לא נוגע רק לעיתון מעריב אלא לקבוצת ג'רוזלם פוסט כולה.
...
התובעת ועדיה כולם הצהירו כי כתבת טוקר פורסמה, הן באתר האינטרנט והן בעיתון המודפס, אך הוברר היטב (ואף עדי התובעת נאלצו להודות בכך) כי הכתבה פורסמה רק באינטרנט, ולכן המסקנה היא שמצהירי התובעת לא הצהירו אמת בעניין זה (כולם יחדיו), וכן כי, מן הסצם, הדבר מצמצם גם את היקף הנזק שהכתבה גרמה או עלולה הייתה לגרום.
סיכום
התביעה מתקבלת, באון חלקי ביותר.
הנתבעים ישלמו לתובעת פיצוי כספי בגין לשון הרע בסך של 10,000 ₪ בלבד.