תביעה שהוגשה בבית משפט לתביעות קטנות, בסכום של 33,900 ₪, לפי חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 שעניינה הודעות ווטספ של הנתבעת ורְשׁוּמָה ("פוסט") שפירסמה ברשת החברתית "פייסבוק".
הצדדים להליך הם הורים לילדים באותו גן ילדים.
לצד זאת, הנגישות והזמינות של המדיה החברתית מאפשרת חשיפה מרבית והפצה רחבה ומהירה של הפירסום הפוגעני והמכפיש ולבצע בקלות אקטים של ביוש (פס"ד שאול לעיל).
בפסיקה הודגש לא פעם הצורך באיזון בין הזכות לשם טוב לבין הזכות לחופש הביטוי וכן בין הזכות לשם טוב לבין זכויות וחירויות נוספות כגון זכות הציבור לדעת וחופש העיתונות (ר' רע"א 4740/00 אמר נ' יוסף, פ"ד נה (5) 510 (2001); ע"א 214/89 אבנרי נ' שפירא, פ"ד מג(3) 840 (1989)).
מחד ניתן לומר כי הפירסום, והכוונה לאותו חלק בפוסט המתייחס ל"אח של המטפלת" שאינו משלם 3 שנים, יכול להוות לשון הרע וזאת מתוך תפיסה ערכית לפיה אנשים שנדרשו לבצע תשלום מסוים ואינם מבצעים אותו הנם מפרי חוק, הסכמים או נורמות מקובלות, ועל אף שמהפוסט לא ברור מהו מקור "החיוב", מתוכנו הכללי ניתן להבין לכאורה כי מדובר בחובה המוטלת על אותו הורה.
...
מכל מקום ומאחר ולא שוכנעתי כי הודעות הנתבעת בקבוצה מהווים לשון הרע, לא מצאתי צורך להכריע בטענה זו של הנתבעת כטענת סף.
ובכן, לשון הרע צריכה להיות כזו שבמבחן אובייקטיבי יהיה בה כדי: "להשפיל את התובע בעיני הבריות, לעשות מטרה לבוז או ללעג מצדם". אורי שנהר בספרו "דיני לשון הרע", בעמ' 131, כתב כדלקמן:
"קללות וגידופים מהווים לצערנו חלק מהחיים החברתיים במדינה, ולפיכך קיים חשש שהכרה שיפוטית גורפת בגידופים כב ' לשון הרע' תביא להצפת בתי-המשפט בתביעות שזו עילתן. זאת ועוד: ככל שהשימוש בגידופים שכיח יותר, כך נעשית פגיעתם לקשה פחות, עד כי אמירת גידופים מסוימים בנסיבות מסוימות לא תגרום עוד לפגיעה ממשית.... נראה כי לצורך הכרעה בשאלה, האם מהווים דברי גידוף "לשון הרע" ישקול ביהמ"ש לא רק את הנורמות החברתיות במקום שבו נאמרו הדברים, אלא גם נימת הדיבור, את הקול, ואת ההקשר שבהם נאמרו הדברים, ואם יתברר שהדברים נאמרו ברוגז בכעס או תוך חלופי עלבונות, ייטה ביהמ"ש שלא לראות בדברים "לשון הרע" המקימה עילת תביעה על פי החוק.
מכאן, אני סבורה כי אין לראות בדברי הנתבעת ובהודעות ששלחה בקבוצת הוואטסאפ בגדר לשון הרע.
סוף דבר
לאור כל האמור, אני מורה על דחיית התביעה.