כן נמחקו בקדם המשפט התביעה כנגד נתבעים 3-6, ובכללם נמחקה התביעה כנגד השמאי מר דוד דדון שהגיש לראש ההוצל"פ שומה בשתי עיסקאות המכר של המקרקעין שהיו בבעלות המשיבים, בטרם אושר המכר ע"י ראש ההוצל"פ.
כונס הנכסים, עו"ד יריב פלג, שמונה ע"י ראש ההוצל"פ לצורך מכר זכויות המשיבים במקרקעין, במסגרת גביית חוב מס רכוש, הגיש בקשה לפי תקנה 41(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, לסילוק התביעה נגדו על הסף בהיעדר עילת תביעה.
עוד מצוין בבקשה לאישור המכר שהוגשה ע"י הכונס [עמ' 42-43 לצרופות לכתב ההגנה], שהתקבלו 3 הצעות של מציעים חצוניים, כאשר ההצעה הגבוהה ביותר עמדה ע"ס 1,190,000 ₪; כונס הנכסים שוחח עם ב"כ המשיבים, הזמין אותם לתת הצעה לרכישה; המשיבים הפנו מציע חצוני נוסף שהציע 1,250,000 ₪, ובהתמחרות שנערכה זכה מציע בסך 1,251,000 ₪ - סכום הגבוה ב- 301,000 ₪ מהשמאות של שמאי ההוצל"פ.
בעיניין זה קבעה ראש ההוצל"פ [כב' הרשמת נעמה פרס] בהחלטתה מ-23.1.12 [עמ' 52 לצרופות ההגנה]: "... פנה אל כונס הנכסים עו"ד יגאל קדרון אשר לדבריו הופנה לכונס הנכסים ע"י ב"כ החייב. הלה הציע הצעה לרכישת הנכס בשם לקוחו... בשים לב שהצעת המציע מר ז'קי גבאי גבוהה ב-50% מהשומה נראה לי כי יש מקום עקרונית לאשר את הסכם המכר שנכרת עימו. עם זאת, אני מאפשרת לחייב לממש את זכותו לפדות את הנכס... לא יעשה כן החייב אורה על אישור הסכם המכר... בהעדר צו שפוטי המורה על עיכוב הליך המכר ימשכו הליכי המכר כסדרם".
רביעית, המשיבים צירפו את פרוטוקול הדיון בפני ראש ההוצל"פ מ-24.1.11 [עמ' 46 לצרופות לכתב התביעה המתוקן].
בשולי ההחלטה, ב"כ הכונס הסביר בעמ' 23 לפרוטוקול שורות 26-27, שהתביעה בסך כ-25 מיליון ₪ שהוגשה כנגד הכונס ללא עילה מהוה "פגיעה משמעותית בכונס – פגיעה בפרמיה של הביטוח, וביכולתו להישתתף במכרזים".
סוף דבר
להורות על סילוק התביעה כנגד כונס הנכסים בדרך מחיקה – בהעדר עילת תביעה.
...
כך למשל, בהחלטת ראש ההוצל"פ [כב' הרשמת נעמה פרס] מ-10.2.11 נאמר: "... אני סבורה כי קיומו של הליך ערעור המס אינו עילה לבטל את מינוי כונס הנכסים בתיק... אני סבורה כי על החייב היה להגיש בקשה במסגרת הליך הערעור, לעיכוב הליכי ההוצל"פ. משלא עשה כן, וניתנה לו שהות מספקת לעשות כן, אין לו להלין אלא על עצמו. רשם ההוצל"פ מצווה לממש שעבוד שנרשם כדין על נכס באורח מהיר ויעיל" [עמ' 45 לצרופות לכתב ההגנה].
עוד מצוין בבקשה לאישור המכר שהוגשה ע"י הכונס [עמ' 42-43 לצרופות לכתב ההגנה], שהתקבלו 3 הצעות של מציעים חיצוניים, כאשר ההצעה הגבוהה ביותר עמדה ע"ס 1,190,000 ₪; כונס הנכסים שוחח עם ב"כ המשיבים, הזמין אותם לתת הצעה לרכישה; המשיבים הפנו מציע חיצוני נוסף שהציע 1,250,000 ₪, ובהתמחרות שנערכה זכה מציע בסך 1,251,000 ₪ - סכום הגבוה ב- 301,000 ₪ מהשמאות של שמאי ההוצל"פ.
בעניין זה קבעה ראש ההוצל"פ [כב' הרשמת נעמה פרס] בהחלטתה מ-23.1.12 [עמ' 52 לצרופות ההגנה]: "... פנה אל כונס הנכסים עו"ד יגאל קדרון אשר לדבריו הופנה לכונס הנכסים ע"י ב"כ החייב. הלה הציע הצעה לרכישת הנכס בשם לקוחו... בשים לב שהצעת המציע מר ז'קי גבאי גבוהה ב-50% מהשומה נראה לי כי יש מקום עקרונית לאשר את הסכם המכר שנכרת עימו. עם זאת, אני מאפשרת לחייב לממש את זכותו לפדות את הנכס... לא יעשה כן החייב אורה על אישור הסכם המכר... בהיעדר צו שיפוטי המורה על עיכוב הליך המכר ימשכו הליכי המכר כסדרם".
רביעית, המשיבים צרפו את פרוטוקול הדיון בפני ראש ההוצל"פ מ-24.1.11 [עמ' 46 לצרופות לכתב התביעה המתוקן].
בשולי ההחלטה, ב"כ הכונס הסביר בעמ' 23 לפרוטוקול שורות 26-27, שהתביעה בסך כ-25 מיליון ₪ שהוגשה כנגד הכונס ללא עילה מהווה "פגיעה משמעותית בכונס – פגיעה בפרמיה של הביטוח, וביכולתו להשתתף במכרזים".
סוף דבר
להורות על סילוק התביעה כנגד כונס הנכסים בדרך מחיקה – בהיעדר עילת תביעה.