התובעת , הגב' רחל גל הגישה תביעה להכיר בזכאותה לגימלת שאירים, כידועה בציבור של המנוח מר רוסו ז"ל , זאת נוכח דחיית הנתבע את תביעתה .
"
(ר' דב"ע 37-6/97 , ד"ר אליציה פוגל נ' מבטחים מוסד לביטוח סוצאלי בע"מ, פד"ע לב 372).
יפים לעניינו דבריו של בית הדין הארצי בעב"ל 497/03 שושנה גריידי נ' המוסד לביטוח לאומי מיום 16.1.05 שם נקבע :
"דבר היותה של אשה ידועה בציבור הוא עניין שבעובדה שיש להוכיחו ולא יהיה די בראיות שהיחסים נמשכו תקופה ניכרת אלא שיש צורך בראיות כי האישה אכן ידועה בציבור של האדם בו מדובר ושהציבור ראה בשניים בעל ואישתו וכך התייחסו אליהם, ואף השניים עצמם מתייחסים כך זה לזה" (דיון ל/19-0 המוסד לביטוח לאומי – מנו, פד"ע ב' עמוד 72).נ..
מעבר לאמור, ביום 28.10.21 הגישה התובעת הודעה התומכת בגירסתה בדבר מגורים משותפים שלה ושל המנוח ברחוב מדינת היהודים 14 הרצליה, כמצוטט:
"התובעת קיבלה לידה פלט דוח איכון. 2. לשישה חודשים מידגמיים נימצאו מעל 6,000 רשומות איכון מתוכן 2,523 רשומות בבית המערערת שם טוענת כי התגוררה עם המנוח. מצ"ב דוח איכון על גבי דיסק. 2. על גבי דוח האיכון מסומנות בצהוב 3 אנטנות שנמצאות בסמוך לבית בו התגורר ברחוב מדינת היהודית בהרצליה..." עיון
ערים אנו לכך כי גם התובעת וגם המנוח לא הצהירו בדבר היותם ידועים בציבור במסמכים שהגישו לביטוח לאומי בכל הנוגע לגימלת אזרח ותיק והשלמת הכנסה, וכן ערים אנו לכך כי התובעת ציינה בתביעתה ובמסמכים שהגישה כי היא מתגוררת עם חברים כי היא מחפשת חדר להשכרה.
...
מנגד טוען הנתבע, כי דין התביעה להידחות, הואיל והתובעת לא היתה ידועה בציבור של המנוח בעת פטירתו ואף לא קודם לכן ומשכך אינה זכאית לגימלה.
במצב דברים זה שוכנענו כי אכן התובעת הרימה את הנטל להוכיח כי פטירת המנוח עימו קיימה משק בית משותף, הובילה לכך שעליה היה לשאת ממועד פטירתו בכל הוצאות הבית ועלויות המחיה שעד לפטירתו של המנוח האמור, התחלק בין שניהם.
לאור המפורט לעיל, שוכנענו כי עלה בידי התובעת להוכיח כי מערכת היחסים בינה לבין המנוח כללה קשר זוגי וניהול משק בית משותף ומגורים יחדיו לרבות במועד סמוך לפטירתו המנוח.
התביעה מתקבלת.