לאחר פטירתו, הוגשה מצד הגב' גלינה פדורובסקי - מי שטוענת להיותה הידועה בציבור שלו (להלן: "התובעת") ומצד הגב' יוליה שוארץ - בתו מנישואיו הקודמים (להלן: "הנתבעת"), תביעות לקבלת הכספים שנצברו לזכות המנוח בקרן הפנסיה.
בתגובת התובעת בעיניין זה, שהוגשה בתאריך 09.02.17, ציינה, כי בבית המשפט לעינייני מישפחה אכן מיתנהל הליך משפטי בתביעה שהגישה הנתבעת נגדה ונגד בתה, מיחסיה עם המנוח, הגב' ליאורה פדורובסקי (להלן: " הבת ליאורה") אך, לטענתה, ההליך שם אינו קשור לתיק נשוא התביעה דנן ואינו דן בשאלת היותה הידועה בציבור של המנוח, משכך ומשאין הליך מקביל אחר ומשההליך הנוסף אינו משליך על התביעה כאן אין להתלות את ההליכים.
...
באשר לטענת התובעת לניהול משק בית משותף- התובעת מבקשת להרים הנטל המוטל עליה ביחס למגוריה עם המנוח וניהול משק בית משותף איתו באמצעות תצהיריה ועדויות עדים המקורבים אליה ואשר לא הותירו עלינו רושם מהימן ומבלי שצרפה ולו בדל ראיה אובייקטיבית למגורים במשותף ושיתוף כלכלי ולכן לא מצאנו אותה כמי שהרימה את הנטל הנדרש;
ונפרט:
למנוח ולתובעת לא היה חשבון בנק משותף (עמ' 66 שורות 22-24 לפרוטוקול) ולטענתה באשר לאופן בו התנהל משק הבית המשותף ומי שילם מה ואיך חולקו ההוצאות: "למנוח היה ישראכרט, לדוגמא משכנתא וכל היתר בתשלומים היה משולם באמצעות כרטיס האשראי שלו, כשהגעתי אליו החלטנו שנאסוף כסף בצד לחופש, אני שילמתי ארנונה, מים, וגם מזון. יש לי גם הוכחות שאפילו עבור 2 דירות שילמתי בו זמני - ארנונה ומים" ביחס לחשבונות הארנונה ומים, העידה התובעת, כי שילמה במזומן כי אין לה כרטיס אשראי (עמ' 64 שורות 5-14 לפרוטוקול).
משלא עשתה כן ניתן אפוא לקבוע כי לא קיימים מסמכים התומכים בגרסתה.
לסיכום-
לנוכח כל האמור לעיל ובשים לב לטעם הרב שמצאנו בסיכומי הקרן, הרינו מורים על דחיית תביעת התובעת להכיר בה כ"ידועה בציבור" של המנוח.
בכל הקשור לתביעת הנתבעת (ק"ג 43179-04-17) שאוחדה עם תביעת התובעת, ראוי לשים לב כי במסגרת סיכומי הנתבעת היא לא חזרה על הסעד של "לחייב את הנתבעת (הכוונה "הקרן" א"י) לשלם לתובעת (הכוונה לנתבעת - א"י) את הכספים המגיעים לה כמוטבת המנוח ו/או כיורשת עפ"י צוואה" אלא ביקשה, במסגרת סעיף 80 לסיכומיה כי יקבע "לנוכח כל המקובץ לעיל ושעה שלא עלה בידי התובעת להוכיח כי קיימה משק בית משותף המבוסס על שיתוף כלכלי עם המנוח, אף לא עלה בידיה להוכיח כי נתקיימה ביניהם זוגיות אמיתית לרבות, קיום יחסים אינטימיים כבעל ואישה לכל דבר וענין הרי שיש לדחות את התובענה לאלתר".
לפיכך ולמען הסר ספק יובהר כי אין בעובדה שדחינו את תביעת התובעת כדי לקבוע, אוטומטית, את זכאותה של הנתבעת לפנסיית שאירים או לזכויות אחרות מקרן הפנסיה, כאשר ברור כי זכאותה זו ו/או זכויותיה הנ"ל תיבחן/תיבחנה עפ"י התנאים והדרישות שבתקנות הקרן ועפ"י ההסדר התחיקתי הרלוונטי, לגביו לא טענו הצדדים.