מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת חישוב צריכת מים בעיריית בני ברק

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לגרסת העותר, בפברואר 2012 הוא קיבל לראשונה, במסירה ביד במשרדי הערייה, דרישת תשלום בגין חוב ארנונה ומים, בסך 155,090 ₪ , לתקופה שעד יולי 2007, העותר מתגורר ברח' יהודה הנשיא 41/1 בבני ברק (להלן: "דירת המגורים") שלטענתו הוא הבעלים של כ– 50% ממנה.
הערייה עצמה טענה שהיא גם הגישה בעבר מספר תביעות אזרחיות כספיות ותיקי הוצל"פ לבצוע כנגד העותר בגין חובות ארנונה ומים עבור הנכס.
הערייה לא הראתה כיצד בתקופה כה קצרה יחסית של כ – 3 וחצי שנים הצטברו סכומים כה גדולים של כ – 415,000 ₪, רק בגין ארנונה ומים בעסק שאינו מבוסס על צריכת מים.
על חישוב הערייה לפתוח בנקודת מוצא כי יתרת החוב של העותר נכון ליום 24.5.2005 הוא "0". סיכום לאור כל האמור לעיל, במצטבר, אני מקבלת את העתירה בחלקה.
...
לא ניתן להבין מהטבלה בגין איזה תקופת חוב בוצעו כל העיקולים האלו, ומה מתוך חובות אלה בסופו של דבר נמחק, או צריך היה להמחק בעקבות ההפטר.
על חישוב העירייה לפתוח בנקודת מוצא כי יתרת החוב של העותר נכון ליום 24.5.2005 הוא "0". סיכום לאור כל האמור לעיל, במצטבר, אני מקבלת את העתירה בחלקה.
מחד אני קובעת שקיים חוב, בהעדר הודעת חדילת חזקה מצד העותר לעירייה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

הערייה היתנגדה להרחבת חזית בסיכומי כרדוש, כמו למשל בכל הנוגע לטענה החלופית, והוסיפה כי בכל מקרה, הכספים הועברו לתאגיד המים, ולפיכך, ככל שבית המשפט יורה על השבתם, יש לחייב את התאגיד לעשות כן. התאגיד מצידו טען כי התביעה איננה מעוררת כל עילה כנגדו.
לטענת המשיבה, משהמחלוקת בין הצדדים נסבה על היחס בין תשלום הוצאות הפיתוח, כתנאי לקבלת המלצה לחכירת המיגרש, לבין תשלום היטלי הפיתוח כתנאי לקבלת היתר בנייה, היה על הערייה עצמה, אשר בידיה מצויים התחשיבים והנתונים אודות הפיתוח, להוכיח את טענתה כי היטלי הפיתוח חושבו תוך החרגה של איזור התעשייה.
אלא, שכפי שנקבע בפסק הדין (סעיף 48), לא הוכחה זהות כזו ואף ניתן לקבוע כי באיזור התעשייה בוצעו על ידי הגורם המפתח עבודות נרחבות, שכללו גם סלילת כבישים וכיו"צב. העברת נטל הראייה בית המשפט קמא קבע כי על אף שהנטל להוכיח כי קיים חיוב כפול מוטל על המשיבה, הנטל להביא את הראיות בעיניין זה הועבר אל המערערות והתאגיד, וזאת משום שהנתונים הרלוואנטיים אמורים להיות בידי המערערות והתאגיד, ולא בידי האזרח עליו הושת התשלום, ומכאן שנטל הראיה הראשוני, במקרה שכזה, אשר בו המשיבה הייתה צריכה לעמוד, אינו כבד, ומשעמדה בו המשיבה, הנטל עבר אל המערערות והתאגיד.
נטל הבאת הראיות הועבר לפיכך, אל שכמי המערערות והתאגיד, ועליהם היה לעורר ספק בלב בית המשפט באשר לקיומו או לאי קיומו של הדבר המצוי בתחום ידיעתו (ע"א 73/86 שטרנברג נ' עריית בני ברק, פ"ד מג(3) 343).
...
על כל פנים, נימוק זה, כשלעצמו, איננו מוכיח כי המסקנה אליה הגיע בית המשפט קמא הינה שגויה.
נוכח המפורט לעיל, אני סבורה כי יש לדחות את הערעורים, למעט בעניין סיוג החיוב לגבי התאגיד כך שלא יחול על הסכום שנגבה עבור התיעול.
סוף דבר לסיכום, אציע לחברי להורות על דחיית הערעורים, למעט ערעור התאגיד, כך שיקבע כי על המערערים לשלם למשיבה, יחד ולחוד, סך של 209,838 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים ת"צ 60418-06-18 העמותה לאיחוד והתיעלות בשלטון המקומי ואח' נ' מי אביבים 2010 בע"מ ואח' לפני כבוד השופטת אסתר נחליאלי חיאט מבקשים 1.העמותה לאיחוד והתייעלות בשלטון המקומי 2.אלון צרפתי ע"י ב"כ עו"ד עמית גנס ואח' משיבים 1.מי אביבים 2010 בע"מ ע"י ב"כ עו"ד עופר שפיר ו/או מתן מונק ואח' 2.מי הרצליה בע"מ ע"י ב"כ עו"ד בועז נוה ואח' 3.מי בת-ים תאגיד מים וביוב בע"מ 8. מי ברק תאגיד המים והביוב של בני ברק בע"מ 16. תאגיד מים וביוב מי שיקמה בע"מ שלושתם ע"י ב"כ עו"ד עמיחי ויינברגר ו/או רועי לנדאו ואח' 4.מי כרמל בע"מ 7.יובלים אשדוד בע"מ 9.מי שמש בע"מ 10.פלגי מוצקין בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אליעד כהן ו/או איתם לוי ואח' 5.מניב ראשון בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אחיקם שוסטר ו/או יורי לוין ואח' 6.פלג הגליל החברה האזורית למים וביוב בע"מ ע"י ב"כ עו"ד שלום זינגר ו/או נטע ארביב בן גל ואח' 11.אל עין בע"מ ע"י ב"כ עו"ד ברקאת סאמי ואח' 12.מי נעם תאגיד מים וביוב איזורי בע"מ 13.מי נתניה (2003) בע"מ 14.מי הגליל - תאגיד המים והביוב האיזורי בע"מ 15.מי עכו בע"מ 17. מי התנור בע"מ 21.מעיינות אתא בע"מ 22.מעינות העמקים בע"מ 23.עין כרמים תאגיד מים וביוב בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יוסף חי אביעזיז ו/או מירית דובר 18.תאגיד המים והביוב מי אונו בע"מ ע"י ב"כ עו"ד יורם אברהמי 19.פלגי שרון מיסודן של עריית כפר סבא והמועצה המקומית כוכב יאיר צור יגאל בע"מ ע"י ב"כ עו"ד משה זוהרי ו/או אהרון אבוחצירה ואח' 20.מי רעננה בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אלירן מגער ואח' פסק דין
עניינה של הבקשה בתעריפי מים, וליתר דיוק בטענה כי המשיבים גבו מלקוחותיהם, תושבי היישובים להם מספק בהתאמה כל תאגיד מבין המשיבים שירותי מים וביוב, תשלום שגוי עבור כמות המים שצרכו, קרי, חייבו את צרכן הקצה לפי 'תעריף נמוך' ולא לפי הכמות המזכה על פי דין, מאחר שערכו חישוב שגוי לכמות המים ב'תעריף נמוך' לה זכאים הצרכנים.
הטענות שנטענו בבקשות אלה היו בין השאר, כי תאגידי המים הפסיקו לחשב את התעריף לגבייה באופן המוטעה בטרם הגישו המבקשים את בקשת האישור; כי בהיעדר נזק אין למבקשים עילת תביעה נגד תאגידי המים שגבו בחסר; כי בקשת האישור אינה מתיישבת עם פרט 11 לתוספת השניה; כי לא צורף תובע ייצוגי לו עילת תביעה אישית נגד התאגידים שגבו בחסר מלקוחותיהם, וגם כי אין לאשר את העמותה כתובע מייצג לפי סעיף 4(א)(3) לחוק, ועוד טענות.
...
לסיכום בקשת האישור במתכונת שהוגשה נדחית נגד כלל המשיבים, משלא מילאה את הוראות סעיף 3 לחוק תובענות ייצוגיות, ולא עלה בידי המבקשים להראות כי בקשת האישור במתכונתה מתיישבת עם עילת התביעה לפי פרט 11 לתוספת השנייה, פרט שלפיו הוגשה התובענה.
ואולם התשתית העובדתית שהונחה אינה מתיישבת עם עילת תביעה לפי פרט 11 לתוספת, ולכן נדחית בקשת האישור במתכונת שהוגשה גם בעניינו, אך ראיתי לשוב ולהפנות לדברי בסעיף 28 לעיל, ואני מקווה שינהגו לפי המלצתי כדי לייתר הליכים משפטיים חדשים, ככל שיוגשו במתכונת אחרת.
ראיתי על כן לחייב את המבקשים ביחד ולחוד בהוצאות מינימליות שהרי המשיבים כולם טרחו, התייצבו לדיון, הגישו בקשות וסיכומים והבאתי זאת בשיקולי – וכאמור החלטתי לחייב את המבקשים על הצד הנמוך מאוד.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

המבקשת טענה: "אנו לא ישבנו בחיבוק ידיים. לעניין הארנונה, בעלי ...היה בקשר עם בנה של התובעת... ובקש ממנו מספר פעמים לטפל בעיניין העברת רישום הארנונה והמים על שמנו בעריית בני ברק. הדירה לא הייתה ראויה למגורים".(שורות 11-13 ע' 2 לפרוטו').
סך של 3866 ₪ ראה ס' 12 לעיל וכן תשלומים בגין צריכת מים בסך של 4861 ₪ ראה ס' 13 לעיל.
מעיון בתצהיר המבקשת עולה כי נטענה בו טענת קזוז אם כי לא בצורה מפורשת, ראה סעיף 7 לתצהיר בו צוטט ס' 9 ב להסכם השכירות כאשר בסיפא שלו מוזכרת הזכות: "לקזז את ההוצאה מדמי השכירות " וכן ס' 16 לתצהיר בו נטען "בנסיבות אלו, דמי השכירות לא צריכים להיות משולמים כלל, ובכלל מגיע לי החזר כספים". דא עקא, לא ניתן לטעון טענת קזוז באופן סתמי בלי הנמקה לסכום הקזוז ולאופן חישובו.
כדברי השופט ברנזון: "הדיון בבקשה לרשות להיתגונן אינו משפט ואף לא קדם-משפט, כל כולו אינו אלא בחינה ראשונית מוקדמת של הענין. אם התצהיר על פניו יחד עם חקירת המצהיר מגלים לכאורה עילה חוקית בעלת משמעות וממשות כל-שהם, אשר אם תוכח במשפט תוכל לשמש תריס ומגן בפני התביעה, יש לתת רשות להיתגונן." (ע"א 153/66 בית וגן בהרצליה בע"מ נ' בנק הפועל המזרחי בע"מ", פ"ד כ (3) 515 518).
...
אינני מקבל את טענות המבקשת לכך שבהעדר שיתוף פעולה עם המשיבה או ילדיה לא ניתן היה להעביר את תשלומי הארנונה והמים של הדירה על שמה.
סיכום ותוצאה מכל הטעמים שעליהם עמדתי, עולה המסקנה כי טענות ההגנה של המבקשת אינן מעלות ולו לכאורה הגנה כלשהיא כנגד התביעה ולפיכך דין בקשת ההתנגדות להידחות.

בהליך תובענה מנהלית (ת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטעמה של המשיבה, הואיל ובעניינינו היא גוף סטאטוטורי הכפוף להוראות הדין, לא היה חשש שפנייה מוקדמת תסכל את הגשת התובענה הייצוגית בדרך של טפול פרטני, והדרך היעילה והמהירה לפיתרון התקלה, היתה צריכה להיות באמצעות פנייה מוקדמת.
ב"כ המשיבה מפנה לפסיקה לפיה הגמול ושכר הטירחה המקובלים בהליכים שהסתיימו בהודעת החדילה נופלים בשיעורם מכל סכום שעתיד היה להיפסק במסגרת הליך משפטי המאשר את התובענה ומעניק לתובעים המייצגים את מבוקשם במסגרת פסק הדין (עיינו: ת"מ (מחוזי ת"א) 111/07 שבלת לרינמן נ' עריית בני ברק (לא פורסם, 17.1.2009)).
עוד סבור ב"כ המשיבה, שיש להביא בחשבון מקרים בהם יחול שינוי במצב המשפטי (למשל, שינוי חקיקה) לאחר הכרעה בגמול ובשכר טירחת עו"ד, שינוי אשר יכול ויהא בו כדי להשפיע על חישוב התועלת לציבור, מה גם שהרשות הממשלתית למים ולביוב מפרסמת לעתים קרובות כללים חדשים או משנה כללים קיימים (כדוגמת שינוי שיעור הריבית בגין הסדר תשלומים שפורסם באפריל 2012) הנוגעת לפעילותם השוטפת של תאגידי המים והביוב.
...
נוכח הודעת החדילה אני דוחה את התובענה ואת הבקשה לאישורה כייצוגית.
המשיבה תשלם למבקש גמול בסכום של 8,000 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסכום של 40,000 ₪ (כולל מע"מ) לב"כ המבקש (כנגד המצאת חשבונית כדין למשיבה).
כמו כן, תשלם המשיבה למבקש את החזר הוצאות חוות דעתו של רואה החשבון מר שלמה רייטר בסכום של 4,640 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מתאריך החשבונית (31.7.12) עד היום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו