כמובן, וכאמור לעיל, השיקול המנחה את בית המשפט בתפקידו כ"מעין מפקח" הנו שמירה על קופת הפרוק הקיימת, באופן העושה צדק ושויון גם עם הצדדים שבעבר זכו כדין בהליך נגד החברה בפרוק, או אלה הטוענים שעל פי דין ובכפוף לבירור המשפטי, החברה חייבת להם כספים.
זאת ועוד, עיון בדברי ההסבר להצעת חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי מעלה כי הראציונלים לשמירה על עקרון זה נועדו למנוע את פגיעה בעקרון השויון שבין הנושים, שמא אחד הנושים ינסה להקדים פרעון חובו במהירות ועל חשבון יתר נושי התאגיד, שמירה על אפשרות שקום התאגיד, ניהול כלל התביעות בעיניינה של החברה תחת הליך אחד באופן יעיל ומהיר, וכן חסכון במשאבים שפוטיים (ראו: דברי הסבר להצעת חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ו-2016, ה"ח הממשלה 1027, 627-626).
זאת כדי לאפשר לבחון את מצבו הכלכלי של החייב ולנהל את ההליכים באופן מאוחד, המתייחס לכלל חובותיו של החייב.
בשים לב להגדרה הרחבה שהעניק המחוקק למונח חוב ולשינוי הנזכר בכל הנוגע להכרעה בתביעות חוב על-ידי הנאמן, מורה סעיף 213 לחוק כי: "היה חוב עבר חוב שאינו קצוב, ישום אותו הנאמן".
ואולם, ככל שבידי הנושה חוב בר תביעה בהליך, אין בכך כדי למנוע ממנו לעתור בבקשה למתן היתר להמשך ניהול הליכי תביעה פרטניים בהם נקט נגד חדל הפרעון.
רביעית, ספק בעיניי אם ניתן לראות בחוב הנטען על-ידי המבקשת כחוב בלתי קצוב.
...
שנית, ולגופו של עניין, לא מצאתי כי הבקשה נמנית על אותם מקרים חריגים בגינם יש להיעתר לבקשה למתן היתר להמשך ניהול הליכי תביעה פרטניים כנגד חדל הפירעון.
חמישית, לא שוכנעתי כי דחיית הבקשה עלולה לגרום למבקשת עינוי דין כטענתה, קל וחומר שעה שהגישה הודעות לצד ג' גם כנגד חברת שחר תמיר ניהול פרויקטים בע"מ לגביה נטען כי ערבה אישית לעמידת החברות בהתחייבויותיהן על פי ההסכם.
סוף דבר
לאור האמור לעיל, דין הבקשה להידחות.