מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת חוב כספי בגין אחסון סחורה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לסיכום נטען בכתב התביעה שהנתבעת הפרה את ההסכם שנחתם בינה לבין התובעת בכך שלא פרעה את החוב עבור איחסון הסחורה .כן נטען להפרה צפויה בגין התקופה שמיום הגשת התביעה ועד למועד שבו תאסוף הנתבעת את הסחורה ממחסני התובעת.
סגנית הנשיא כבוד השופטת אביגייל כהן הבהירה חד משמעית : "אינני קובעת אם הטענות העובדתיות של מר טרבלסי בתצהיר וטענותיו ביחס לדברים שנאמרו לו על ידי מר בן רובי נכונות אם לאו. אלא שאין מקום לערוך בחינה של טענות עובדתיות אלו במסגרת הדיון בעירעור" הנימוק העקרי להחזרת הדיון לבית משפטי השלום נוסח בהאי לישנא: "משהתברר כי על סמך הקביעות העובדתיות שנקבעו בתיק קמא, המערערת נדרשה לשלם כספים גם לתקופה שבין ינואר 2020 ועד אוגוסט 2020 (תקופה רלוואנטית בהחלט ביחס לטענות המערערת כיום בבקשה לצרוף ראיות) ואף ניתן היה להבין מדברי ב"כ קרגו כי הוגשה או תוגש תביעה נוספת בגין תקופה נוספת, הרי שייגרם עוות דין למערערת לו ימנע ממנה להוכיח את גירסתה העובדתית ולפיה הציוד בגינו נדרשים דמי אחסון אינו בנמצא ו/או מחודש ספטמבר 2019 הציוד איננו נמצא במקום המצוי בשליטת קרגו ו/או בחזקתה. " המערערת אמנם לא תמכה בקשתה במסמכים למעט דו"ח BDI וטענות לשיחה בעל פה עם פקידת חברת א. יוניברס בע"מ ועם מר בן רובי, אך מדובר בטענות עובדתיות הטעונות בחינה, ודאי כאשר כבר ידוע, כי על סמך פסק הדין בתיק קמא, כבר ניתן פסק דין בתביעה השניה ואין זה סוף פסוק".
בפועל מלבד לנקוב בשמות לקוחות מתעניינים – גירסה שלא הוכחה כהוא זה , טען כי ביקש "לראות" את הציוד המאוחסן" בביקור מפתיע ולא מתואם – אלא שנימנע ממנו על רקע חובות הנתבעת בגין איחסנה מהם מצא לנכון להיתעלם כליל! ע 36 לפרטיכל.
...
אשר לעורך הרשימה – מסתבר כי את הרשימה ערך – לגירסת קסמי -אחד אלכס קוגן – אלא שעד אפשרי זה לא זומן לעדות! אשר על כן מסקנתי היא כי אין ב"רשימה" ולו ראשית ראיה להגנה נטענת של הנתבעת כי פרטי הציוד הנטענים הועברו לאחסון אצל התובעת ושמא ניזוקו.
. לסיכום: לאחר שחזרתי ועיינתי בכתבי בי דין , תצהירי הצדדים החלטת ערכאת הערעור שהחזירה הדיון אל המותב דנן לצורך בירור העובדות החדשות , עדויות העדים מטעם הצדדים וסיכומי באי כח הצדדים הסתבר כי עסקינן ב"שמועות" או לכל הפחות " סברות " .
הדעת נותנת כי הבינה כי עדותו תסתור את גירסתה עמדתה ותזיק לה. התוצאה היא שמסקנתי , ואין אלא לומר, מסקנתי המצערת היא ,שהנתבעת עשתה שימוש לרעה בהליכי בית המשפט בהעלאת "העובדות החדשות" המרעישות לכאורה שהביאו להחזרת התיק לדיון במפני המותב דנן לצורך בירורן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית על סך 3,973,750 ₪ לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת שוויים של מכשירי חשמל שאוחסנו במחסניה ושייכים, כך נטען, לתובעת.
למכתב זה השיבה הנתבעת באמצעות בא כוחה (ביום 16.4.2015) בדברים הבאים: "כידוע למרשתך היטב, חברת דורי מעיין גנים סחר והשקעות בע"מ (להלן – דורי מעיין) היא אשר הייתה הגורם שאחסן את הסחורה והבעלים שלה, המסמך אשר הוכן נעשה לבקשת דורי מעיין לצורך מיסמך פנימי שלה כפי שהוסבר למרשתי, כאשר לדוגמא דורי מעיין היא אשר פרעה את חובות האיחסון בגין אחסנת סחורה בעבר.
לחלופין ולמען הזהירות טוענת הנתבעת כי ככל שתחויב בתביעה, אזי לדורי מעיין קיים חוב בסך 15,627 ₪ כלפי הנתבעת, בגין אחסנת המוצרים, והנתבעת זכאית לנכות את הסכום מכל סכום שיוטל עליה לשלם.
...
ההודעה לצד ג' נגד נוריאל דורי נדחית איפוא.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 20,000 ₪.
ההודעה לצד ג' נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעת ,הנתבעת בתשובותיה להצעה זו הציבה תנאי לבדיקת הסחורה בטרם יבוצע איסוף הסחורה .כמו כן היתעלמה מקיומו של חוב בגין האיחסון ואף העלתה כנגד התובעת טענות למכירת הציוד לצד ג'.
עוד העלתה התובעת בכתב התביעה טענות באשר להתדרדרות במצבה הכלכלי של הנתבעת אשר עקב כך היא אינה ממלאת אחר התחייבויותיה הכספיות.
לסיכום נטען בכתב התביעה שהנתבעת הפרה את ההסכם שנחתם בינה לבין התובעת בכך שלא פרעה את החוב עבור איחסון הסחורה .כן נטען להפרה צפויה בגין התקופה שמיום הגשת התביעה ועד למועד שבו תאסוף הנתבעת את הסחורה ממחסני התובעת.
...
לסיכום נטען בכתב התביעה שהנתבעת הפרה את ההסכם שנחתם בינה לבין התובעת בכך שלא פרעה את החוב עבור אחסון הסחורה .כן נטען להפרה צפויה בגין התקופה שמיום הגשת התביעה ועד למועד שבו תאסוף הנתבעת את הסחורה ממחסני התובעת.
אשר על כן דין הטענות בנוגע לעיכוב הציוד על ידי התובעת בשל החוב, להידחות.
אלא שלא נוכחתי כי התחייבות זו של התובעת עמדה בבסיס ההסכם שבין הצדדים .זאת מאחר שאין בפניי הסכם למעט חלופת הודעות דואר אלקטרוני בשלב המו"מ. גם אם אכן מדובר בחלק מהשירות שסיפקה התובעת או הייתה אמורה לספק ,אזי שלא שוכנעתי כי ניתן לראות בעצם העובדה שלא נשלח דיווח חודשי, משום הפרת חוזה שניתן לייחס לתובעת בהתייחס להסכם בין הצדדים, הפרה שמזכה את הנתבעת לעשות דין לעצמה ולא להעביר לתובעת את התשלומים שהתחייבה לשלם תמורת השירותים שסיפקה לה התובעת ובתוך כך שירות אחסון ציוד הנתבעת במחסניה.
אשר על כן אני דוחה את הטענה בדבר הפרת ההסכם בשל אי הגשת דיווח חודשי על ידי התובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

עוד, טען התובע במכתבו כי מאחר שהנתבע ביקש להשתמש במקלט לצורך איחסון סחורה למשך מספר חודשים בתחילת השכירות, וסוכם כי בנתיים יניח התובע מכולה שתשמש כמחסן, אך המצב הזמני הזה הפך לקבוע מה שגרם לו לנזקים בסך 300,000 ₪.
מאז מינוי האפוטרופוס, התובע טען כי שילם 1,800 ₪ בנכוי מע"מ, אך לא קיבל קבלות עבור התשלום, מה שגרם לו להפסד כספי בהיתחשבנות עם רשויות המס.
באשר לחוב מחודש 11/2017 עד יום מתן פסק הדין: דמי השכירות מיום פקיעת ההסכם ועד ליום זה מגולמים ברכיב דמי השמוש ומכאן, שאין מקום להעתר לסעד זה בתביעה מפאת כפל תשלומים וכפל סעדים.
...
סיכומו של דבר: התובע יפנה את המושכר עד לתאריך 30.12.22.
התובע ישלם לנתבעים את הסכומים הבאים: סך של 41,400 ₪ עבור 23 החודשים מחודש 12/2014 ועד לחודש 10/2016, בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למתן פסק הדין, בסך 47,097 ₪.
התובע ישלם את הסכום לחשבון הנאמנות המשותף של כלל הנתבעים תוך 30 ימים, ולא הסכום יישא ריבית והצמדה מיום מתן פסק הדין ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

הנתבע אף לא הפקיד את חובו בגין דמי השכירות עם הגשת כתב ההגנה, ורק בסמוך לדיון ההוכחות הפקיד על חשבון החוב סך של 12,000 ש"ח. הנתבע אפשר לאחרים לעשות שימוש במושכר לצורך איחסון סחורה ומחומר הראיות שהגישו עולה, כי עסקינן בשימוש יומיומי לאורך תקופה של שנים ארוכות, תוך ניצול העובדה שאביהם המנוח חלה ולא היה בידו להשגיח על הנעשה במושכר.
העובדה שהנתבע לא חדל מלאפשר לצדדים שלישיים לאחסן סחורה במושכר גם לאחר מתן פסק הדין הראשון, בו איסור זה צוין במפורש, תוך נטילת סיכון שייתבע לפנות את המושכר בשל כך, מעידה אף היא על כך שצמח לו ריווח כספי ממתן זכות זו. בנסיבות אלו, ושעה שעסקינן בתביעה שניה, כשכבר ניתן בתביעה הראשונה סעד מן הצדק, ושעה שהנתבע הפר את הוראות פסק הדין, אין להעניק לנתבע "סעד מן הצדק הפוך". לכך יש להוסיף, כך נטען, כי עסקינן בפנוי מבית עסק ולא מבית מגורים ובנסיבות אלו הפסיקה קבעה ש"סעד מן הצדק" יינתן , אם בכלל, באופן מצומצם.
...
הזיקה, הרופפת שנותרה בין הנתבע לבין המושכר (עובר להסכמתו לפנותו), והסיכוי, אשר אני סבור כי הוא נמוך מאד, שהנתבע ישוב לעסוק בפעילות בה עסק במושכר בעתיד, מטים את הכף לאי פסיקת פיצוי בנסיבות מקרה זה, ולמצער פסיקת פיצוי על הצד הנמוך.
בנסיבות אלו, לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל, מצאתי בכל זאת לפסוק לטובת הנתבע פיצוי מסוים (גם אם נמוך מאד) שאינו נגזר משווי הנכס, שווי זכותו בנכס או סכום דמי המפתח ששילם.
לאור כל האמור מצאתי להעמיד את גובה הפיצוי על סך של 25,000 ש"ח. סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ומשדחיתי את מרבית טענות הנתבע, מצאתי לחייב את התובעים לשלם לנתבע פיצוי בסך של 25,000 ש"ח. הסכום האמור ישולם בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו