מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת חוב בגין אספקת פועלי בניין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי שתי תביעות כספיות הדדיות; הראשונה היא תביעתה של חברת א.ג. יסודות בע"מ (להלן "התובעת") נגד חב' אברהם עמרם ובניו בע"מ (להלן "הנתבעת"), לתשלום יתרת חוב בגין ביצוע עבודות בנייה בסכום של 628,550.58 ₪, והשנייה היא תביעתה הנגדית של הנתבעת כנגד התובעת ושני בעלי מניותיה, בגין חוב עבור אספקת חומרי ביניין, בסכום של 94,578 ₪.
מסכום זה זוכתה התובעת בסכום של 171,645 ₪ בכרטסת ספק לקוח המתנהל אצל הנתבעת בגין רכישת ציוד וחומרי ביניין (סעיף 17), ושולם לה סכום של 32,000 ₪ במזומן (סעיף 18), ויש לקזז את הסך של 231,976 ₪ (כולל מע"מ) ששולם למר למש על ידי הנתבעת בגין אספקת פועלים לאתר העבודה (סעיפים 19-20).
...
התובעת העלתה טענות הנוגעות להליך הקודם שהתנהל בין הצדדים בבית משפט השלום בחדרה, וטענה לגביית יתר על ידי הנתבעת במסגרת הליכי הוצאה לפועל, אי ביצוע הפחתות חוב, העדר קיזוז סכומים וכו', אולם ברי הוא כי טענות אלה מקומן אינו במסגרת הליך זה. סוף דבר הנני מקבלת את התביעה העיקרית באופן חלקי, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של 116,446 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף הנני מקבלת את התביעה הנגדית, ומחייבת את הנתבעים שכנגד, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת שכנגד את הסך של 94,578 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום המלא בפועל.
לאור תוצאת ההליך, ובמיוחד לאור התנהלות הצדדים אחד כלפי השני במהלך המשפט, הנני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית לתשלום יתרת חוב בסך 104,399 ₪, בגין אספקת ברזל מצולע לבניה, אשר נטען כי סופק לנתבעת על ידי התובעת.
ראו והשוו לעניין זה: ע"א (מחוזי חי') 34978-10-17 עאסליה למסחר כללי ותובלה בע"מ נ' אחים חנא, חברה קבלנית לבנין וברזל בע"מ (15/3/18), עמ' 7 לפסק הדין: "זאת ועוד, המשיבה נימנעה מלהציג בפני בית משפט קמא את כרטסת הנהלת החשבונות שהתנהלה אצלה על שם המערערת, וזאת ללא כל הסבר המניח את הדעת. ייתכן ולו הוצגה אותה כרטסת, ניתן היה לראות במדויק את כמות הברזל שסופקה בפועל ואפשר שניתן היה לדלות ממנה פרטים שישפכו אור על כמות הברזל שסופקה על ידי המערערת בפועל. מדובר בראיה רלוואנטית, לכל הדיעות, שמצויה בידי המשיבה והמנעותה מלהציג ראיה זו פועלת לחובתה. יפים לעניין זה דברי בית המשפט בע"א 3523/15 ‏מפעלי תרנ"א מלונאות ונופש נ' רשות מקרקעי ישראל [פורסם בנבו] (19.3.2017) שם נקבע:
...
טענות הנתבעת לטענת הנתבעת יש לדחות את התביעה בהיעדר עילה, משהתביעה נסמכת על מסמך הנחזה להיות כרטסת הנהלת חשבונות, על אף שאינו כולל דבר מלבד רישום כללי החסר פירוט חשבונאי כנדרש.
סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל - דין התביעה להתקבל.
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 92,596 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל, וזאת תוך 30 ימים מהיום.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 7,500 ₪, תוך 30 ימים מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

וכדוגמא לאמור אך אזכיר, שבעדותו לעניין זה, גרס למשל, הנאשם, כי - "במהלך חודש יולי – אוגוסט, גם פעם שעברה אמרתי את זה, חזר צ'ק אחד לבנייני האומה בגלל, והיו לנו על זה טענות מול הבנק והגשנו נגדם תביעה" (עמ' 1257 שורות 13 – 14 לפרוטוקול; וראה את נסיונו להסביר זאת, שם גם משורה 19 ואילך).
העדה אישרה כי ככל שהיו חוזרים צ'קים של העמותה או בכל הקשור לחובותיה של העמותה כלפי בנייני האומה, אלכס, הוא האיש שידע לספר על כך (שם, שורה 25) וכי: "כל נושא הכספים או החובות שהיו, לא היו מולי כך שאין לי מושג מה היה, מה הסכומים, כמה. ערבות בנקאית, אין לי מושג מהנושא הזה" (עמוד 1526, שורות 16-15).
ובמילים הפשוטות ביותר: כשיודע בעל עסק ובודאי כשהיה עליו לדעת, שאילמלא נס, קריסת עסקו אינה אלא שאלה של זמן בלבד, הרי עצם העובדה שעד למועד הקריסה הצליח איכשהוא לעמוד בהתחייבויותיו, אין בה כדי לספק לו הגנה כלשהי (מלבד, קונקרטית, ביחס לאירועים שיצאו אל הפועל, ושבהם, לפיכך, אכן קיבלו הלקוחות את הזמנתם והרכיב התוצאתי של פעולת המירמה, לא היתקיים).
בסופו של דבר, בעקבות קריסת העסק, לא נפרע החוב בגין המוצרים שסופקו מחודש יולי 1999 ואילך.
...
ומכאן, המסקנה המתבקשת: בכל הקשור ליציבותה הפיננסית של העמותה, התהווה פער בלתי סביר בין מה שידע הנאשם אודות מצבה הרעוע, לבין הרושם שנטע בלקוחותיו.
על רקע האמור לעיל, אין להוציא מכלל אפשרות כשלים מצד הנאשם גם במישור זה, וככל שמעד עוד, ייהנה הנאשם ממחדליה אלה של המאשימה.
סוף דבר, מורשע בזה הנאשם בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיף 415 סיפא לחוק (עבירות רבות); בשלוש עבירות של הוצאת צ'ק ללא כיסוי, עבירה לפי סעיף 432 לחוק; ויזוכה מארועים 6, 23, 28, 37, על פי מספרם בפרק העובדות של כתב האישום.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8316/22 לפני: כבוד השופט ד' מינץ כבוד השופט ע' גרוסקופף כבוד השופטת ר' רונן המבקשים: 1. אזרא אגא בבא 2. אסתר אגא בבא 3. לידה לובורמירסקי 4. ראיסה גרטשטיין 5. רומן דיאורדיצה 6. אנג'לה דיאורדיצה 7. אלכסנדר גייפמן 8. רעיסה (רעיה) גייפמן 9. סוזט לנדאו 10. יעקב אטאל 11. מירי אטאל 12. מאיר כהן 13. קני אסטינטס 14. עופר חבוב 15. חנה חבוב 16. גריגורי זטקובצקי 17. ליודמילה זטקובצקי 18. **** דריבנסקי 19. לנה דומב 20. איריס קקון 21. תהל קקון 22. שלום עדי 23. יוסף פיגלין 24. לסל קמינסקי 25. סימה קמינסקי 26. צליק גולדשטיין 27. יפית גולדשטיין 28. חנן זנטי 29. יוספה זנטי 30. גנאדי ברטל 31. נינה ברטל 32. סוזנה זהבי 33. מונה אבני 34. שרה עמית נ ג ד המשיבים: 1. מחאמיד תופיק - חברה לבניין ופיצוח בע"מ 2. חסן מחמיד 3. אבראהים מחאמיד 4. מחמוד מחאמיד 5. הממונה על הליכי חידלות פרעון ושקום כלכלי מחוז חיפ 6. עו"ד ארז חבר 7. עו"ד ליאור מזור 8. עו"ד רון חכים 9. בנק הפועלים בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה בחדל"ת 36046-12-21 מיום 14.11.2022 שניתנה על ידי כב' השופטת ב' טאובר בשם המבקשים: עו"ד ביקי מוראד בשם המשיבים 4-1: עו"ד חובב ביטון בשם המשיב 5: עו"ד אסף ברקוביץ' בשם המשיבים 8-6: עו"ד ארז חבר; עו"ד רון חכים; עו"ד ליאור מזור בשם המשיב 9: עו"ד יניב אזרן; עו"ד חן גבאי ][]פסק-דין
כן הוסכם בהצעת ההסדר כי טענותיהם של המבקשים או נציגיהם וכן של ספקים הקשורים לפרויקט, שנטענו במסגרת תביעות החוב בגין איחורים או ליקויים – דינן כנשייה במעמד רגיל שאינה מובטחת בערבות בנקאית או בבטוחה אחרת כלשהיא.
בכל מקרה אחר – מדובר בהחלטה שהערעור עליה הוא ברשות (ראו חמי בן-נון וטל חבקין העירעור האזרחי 102 (מהדורה שלישית, 2012); רע"א 7213/12 שטיחים בסנטר ב.ש. בע"מ נ' אייס אוטודיפו בע"מ (10.12.2012); ע"א 2817/91 מימון נ' שמואלי, פ"ד מז(1) 152, 157 (1993); רע"א 6617/04 לוי נ' אבני מזרחי ביצוע עבודות בניה ואספקת חומרי ביניין בע"מ, פסקה ד (4.8.2004)).
...
נוסף על כל האמור לעיל, יש לציין גם כי ישנה חפיפה חלקית בין החודשים בגינם דורשים המבקשים את תשלום דמי השכירות בבקשה דנן – החל מחודש מרץ 2022 (מועד אישור הסדר הנושים) ועד למסירת החזקה בדירות; לבין החודשים שבגינם הוגשה תביעת החוב על ידי המבקשים (חודשים ינואר 2022 עד יוני 2022).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אין מקום להתערב בהחלטתו של בית משפט קמא.
כמו כן, סעיפים 73(א) ו-78(א) לחוק חדלות פירעון, עליהם ביקשו המבקשים להסתמך, אינם רלוונטיים לעניין הסכם המכר, משאין אנו נמצאים עוד בשלב של "הפעלת התאגיד". משכך, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החייבת טענה כי לא קיימים טעמים מיוחדים להארכת המועד ומשעה שהנושה ישנה על זכויותיה, קבלת בקשתה תיפגע בה. לגוף ההכרעה בתביעת החוב טענה החייבת: א. הנושה אינה גוף סטאטוטורי אלא חברה פרטית אשר פעלה שלא בהתאם לחוק תאגידי מים וביוב, התשס"א-2001 וללא סמכות לספק שירותי מים וביוב.
ראשית אפנה למושכלות ראשונים על פיהם ההלכה הנה כי בעל התפקיד מוחזק כערכאה דיונית ורק במקרים נדירים בהם מדובר בחריגה ובחוסר סבירות קיצונית יתערב בית המשפט בשקול דעתו של בעל התפקיד (ראה ע"א 7753/21 בן דוד נ' כונס הנכסים הרישמי, פסקה 14 [פורסם בנבו] (28.4.2022),ע"א 8373/21 שושני נ' אחד לבנין בע"מ, פסקה 11 [פורסם בנבו] (3.4.2022).
אדגיש כי בכל מקרה, משהחייבת לא הלינה במהלך כל השנים על מעמדה של הנושה, ולא פתחה בהליך כלשהו כנגד ספק המים המקומי –האגודה השיתופית, בגין היתקשרות הספק בהסכם עם הנושה לצורך קבלת השירותים ,הרי שהעלאת הטענה בדיעבד בתגובה לתביעה לחייבה בחובות בגין צריכה, הנה טענה אשר אם הייתה מתקבלת הייתה מביאה לעשיית עושר ולא במשפט.
וראה ע"א 8765/07 פז חברת נפט בע"מ נ' עו"ד אמיר שושני [פורסם בנבו] (2010): "הדעת נותנת כי הבקורת השיפוטית על החלטות נאמן מכל סוג ומהות תופעל במשורה ותוגבל למצבים של חריגה קיצונית מסבירות ותקינות הפעולה, תוך הותרת מתחם שיקול דעת רחב לנושא התפקיד לאור הקף סמכויותיו, מומחיותו וחשיבותם של גורמי היעילות הדיונית הפועלים בעיניין זה. השיקולים לענין זה דומים ביחס לפונקציות השונות שהנאמן ממלא, והכרעות הנאמן בתביעות חוב של נושים בכלל זה". ביה"מ כערכאת ערעור לא אמור לבצע תחשיב ולבדוק את אופן חישוב החיוב, כל עוד לא הוכח כי בעל התפקיד הכריע בחוסר סבירות קצוני או תוך סטייה מהוראות הדין.
...
אני דוחה את טענת החייבת על פיה טעה המנהל המיוחד בדחותו את טענתה כי המדובר בחוב של חברת לאנדורה ולא בחוב של החייבת-בין החייבת לבין החברה נכרת ביום 30.10.11 הסכם: "שימוש ועיבוד וניהול אדמות". במסגרתו הצהירה החייבת כי היא בעלת זכויות חכירה בקרקעות חקלאיות בהיקף של כ-67 דונם (סע' 1).
בניגוד לנטען בסעיפים 69-68 להודעת הערעור, מבחינת הנושה, אספקת המים בוצעה לחייבת עצמה עבור מטעים שבבעלותה כשכל חשבוניות הצריכה הוצאו על שמה וספק אם לנושה הייתה יכולת לבחון איזה שימוש נעשה במים ועל ידי מי. יתר טענות החייבת הנוגעות לאי הנפקת חשבונית מס לחייבת, או אי הזדכות על המע"מ, הן טענות חשבונאיות שאין בכוחן לשנות מן המסקנה כאמור.
לאור כל האמור לעיל, למעט הפחתת הריבית בגין חוב שהתיישן ושינוי תקופת ההתיישנות כך שתיספר אחורה ממועד הגשת תביעה החוב, דין טענות הצדדים להידחות וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו