מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת חברת החשמל בגין נזק לכבל חשמלי עקב מעבר משאית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע מוסיף כי המשאית נשאה עליה מטען שהיה גבוה ובמהלך נסיעתה בכביש ובשלב מסוים המטען של המשאית נתקע בכבל חשמל וכתוצאה מכך הוא משך את העמודים עליהם היו תלויים כבלי החשמל ובעקבות זאת מספר כבלי חשמל ותקשורת נקרעו ונפלו על רכבים שחנו בסמוך, לרבות על רכבו של התובע (עמ' 1, שורות 15-12 לפרוטוקול).
קצין הבטיחות העיד כי נהג המשאית נסע על פי חוק והוא לא צפה ולא יכול היה לצפות כי כבל אחד, לאחר שהמשאית עברה מספר כבלים המצויים למעלה, יהיה נמוך יותר במספר סנטימטרים מהתקן.
ב"כ הנתבעת 1 מבסס טענה זו על האמור בזכרון הדברים שנחתם בין התובע לקונה הרכב ובו צוין כי "צד א יידע את צד ב לגביי תביעה שיש למוכר כנגד חברת הביטוח בגין פגיעת כבל חשמל ברכב וגרימת נזק...". לטענת ב"כ הנתבעת 1 הפשיטא של המשפט הזה מתוך ההסכם שבין התובע לקונה הוא שכל סכום כסף שבית המשפט יפסוק במסגרת התביעה דנן אמור להיות מועבר לידי הקונה (עמ' 31, שורות 6-1 לפרוטוקול).
...
לכן, מסיבה זו, אני סבור כי הנתבעת 1 לא שילמה לתובע את הסכום שאינו שנוי במחלוקת.
סוף דבר הנתבעת 1 או לחילופין הנתבעות 3 ו-4, באמצעות הנתבעת 4 (בהתאם לסעיפים 10.44 ו- 10.45 לעיל), תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: 11.1.
הנתבעות 1 ו-4 תישאנה , בחלוקה שווה ,בתשלום הוצאותיה של הנתבעת 2 ,אשר התביעה נגדה נדחית ,סכום הוצאות שהתובע מחויב לשלמו לנתבעת 2 , בסך כולל של 6,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התיכנון המיטבי של התובעת במקרקעין, לדבריה, הוא הקמת המבנה סמוך מאוד לגבול החלקה ולכביש שייסלל למעבר המשאיות.
ביום 8.6.14 היתקיים דיון בהישתתפות נציג התובעת ונציגי חח"י, סיכום הפגישה חתום על ידי התובעת מלמד כי סוכם שרשת החשמל העילית תומר ברשת תת קרקעית, הנחת הכבל התת קרקעי והתקנת ארון מתכת עבור מערכת מניה (שהיה קודם בתוך חדר בנוי) יבוצעו על ידי חח"י,  כשהתובעת תישא בתשלום "בהתאם לאמות המידה" (הכוונה לאמות המידה שקבעה רשות החשמל במובחן מחברת החשמל, ובהתאם לסעיף 30 ב' לחוק משק החשמל, תשנ"ו-1996).
מהות התביעה התובעת טוענת כי על חברת החשמל להשיב לה את שני הסכומים שגבתה ממנה שלא כדין, בתוספת "עלויות תקורה בסך של 17%" כמקובל לטענתה בשוק הקבלני, ובנוסף היא דורשת לחייב את חב' החשמל בדמי שימוש ראויים בגין חדר המניה מיום 1.5.11 מועד קבלת החזקה של התובעת במקרקעין, ועד להגשת התביעה, לפי 1,500 ₪ לחודש, וכן דרשה דמי שימוש ראויים בסך 1,000 ₪ לחודש, בגין אותה תקופה, עבור שני  עמודי חשמל עיליים (מס' A255/ K ו- 30/AT) שנותרו לטענתה בשטחה.
כן הבהירה כי אין צורך להוציא היתר בניה להצבת עמודי חשמל ולכן את הטענה שהעמודים המקוריים הוצבו שלא כדין יש לדחות.
בכל מקרה, אין לנתבעת, על פי הדין החל בסוגיה, עילה לסילוק ידה של חח"י,  וכדי לזכות בפצוי, היה עליה להוכיח את ההפרעה שיש לעמודים אלו על פעילותה ואת הנזק שניגרם לה עקב כך. דיני עשיית עושר שלא במשפט אינם חלים, כאשר דין ספציפי חל על מערכת היחסים בין בעל הזכות במקרקעין לבין חב' החשמל.
...
בסופו של דבר ביצעה חח"י את הריסת המבנה בחודש ינואר 2017, חודשיים לאחר הגשת התביעה שלפניי.
נוכח האמור לעיל, מסקנתי היא שבדין חויבה התובעת לשאת בהוצאות העתקת התשתית, וזאת בין אם העמודים כולם או חלקם ממוקמים בשטחה ובין אם הם מצויים על גבול המקרקעין ומחוצה לו. הצורך בהעתקת העמודים, גם אם היו מוצבים בשטח ציבורי הגובל עם החלקה נבע מקרבה מסוכנת של המבנה לאותם עמודי מתח גבוה.
אשר על כן התביעה להשבת הסכום ששולם על ידי התובעת לנתבעת נדחית.
לסיכום מכל האמור לעיל, אני מוצאת לנכון לדחות את תביעת התובעת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

התובע טען כי החל את עבודתו עם ציוד כבד ומשאית בנכס אולם, מאוחר יותר התברר כי לנתבע לא היו ההיתרים הנדרשים לבצוע העבודה ובנוסף המשך העבודה בשטח הפך להיות בעייתי ומסוכן בעקבות מפולת אותה הנתבע לא לקח בחשבון בעת התיכנון.
הנתבע טען כי על התובע להשיב לא את הסכום שקבל בסך 4000 ₪ ומע"מ, לשלם לו את הסכום של 7020 ₪ ששילם לחברה לבצוע חפירות שהתובע סרב לבצע , לשלם לו סכום של 2000 ₪ בגין נזק שהתובע גרם לכבל חשמל וכבל חברת הוט ונזק למבנה וכן, לשלם לו סכום של 5000 ₪ ומע"מ בגין ביצוע תכניות אדריכליות לפיתרון גישה לסלון התובע בביתו הפרטי.
בנוסף הנתבע מבקש לחייב את התובע בהוצאות משפט, ביטול זמן והכנת כתב ההגנה בסך 5500 ₪ בצרוף מע"מ. הנתבע הגיש נגד התובע תביעה שכנגד ובה תבע את הסכומים לעיל (השבת הסכום של 4000 ₪ ומע"מ, הסכום של 7020 ₪, הסכום של 2000 ₪) וכן, עוגמת נפש בסך 5000 ₪ וסכום נוסף של 16000 ₪ ומע"מ ובסה"כ 18,720 ₪ בגין ההפרש בין הסכום לבצוע העבודות עפ"י ההסכם בין הצדדים לבין הסכום לבצוע העבודות ע"י הקבלן אלקבץ הכוללת תיקון נזקים שהתובע/הנתבע שכנגד גרם.
התובע העיד כי לא סוכם כי עליו לבצע חפירה ליסוד, כי היה עליו לחפור את העומק שסוכם לפי התוכנית ולא מעבר לכך וכי במקום בו הוצאו הסלעים (שסומן בעיגול בתמונה נ/1) התגלה כי מאחורי הסלעים יש מפולת וכבלים וכי המקום מסוכן.
...
לאור כל האמור לעיל אני מורה על דחיית התביעה שכנגד.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה .
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

באשר להודעה לצד ג' בתאמ 3404-12-18 הרי יש לידון באחריות חברת החשמל ו/או גלעד הובלות לקריסת תשתית החשמל ופגיעתה ברכב חברת דיר חנא, אחריות החלה הן בתביעת חברת החשמל בתאמ 44174-03-19 והן בהודעה לצד שלישי בתביעת דיר חנא נגד חברת המשאיות.
הנתבעים הגישו חוו"ד שמאי מטעמם אשר כאמור לא חלקה על הנזק אך נטען כי האחריות הנה לחברת החשמל מאחר וגובה המשאית כפי שמדדו כשנה לאחר המקרה היה 3.9 מ' ואילו גובה הכבל לפי התקנות לא יכול לפחות מ – 5.5 מ' מפני הקרקע.
טענת הנתבעים אף אינה סבירה בנסיבות מאחר ולשיטת הנתבעים, מדובר בסטיה מהותית בגובה הכבל ביחס לתקנות, שכן אם הגובה לא יפחת מ – 5.5 מ' מעל פני הקרקע לפי התקנות וגובה המשאית לפי הנטען 3.9 מ', מדובר בהפרש של 1.6 מ' לפחות, הפרש גובה אשר לו היה קיים, סביר כי משאית הנתבעות היתה פוגעת בו בכניסתה לפריקת הסחורה ולא ביציאתה, כמו גם רכבים אחרים, אף גבוהים מהמשאית הנדונה אשר לא היו יכולים לעבור מבלי לפגוע בתשתית החשמל, טענה זו, כפי שיפורט, איננה סבירה והיא אף לא הוכחה.
...
דיון ומסקנות לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי את העדים והתרשמתי ישירות מהעדויות, עיינתי בתמונות, מוצגים וסיכומי ב"כ הצדדים, לרבות הפסיקה, באתי לכלל מסקנה לפיה יש להטיל על נהג המשאית האחריות לפגיעה בתשתית החשמל ומכאן הנזקים לתשתית ולרכב חברת דיר חנא.
אמנם המומחה לא זומן לעדות אך אני סבורה כי יש לקבל טענות התובעת חברת החשמל ביחס לחווה"ד, כמפורט, לאור הריחוק ממועד המקרה וכן סבירותה ביחס לתנאי הדרך והעובדה כי המשאית הינה היחידה אשר פגעה בכבל והיא פגעה בו ביציאתה ולא בכניסתה למקום.
לסיכום, מהעדויות, הראיות וטענות ב"כ הצדדים, באתי למסקנה כי יש להטיל את האחריות לפגיעה בתשתית החשמל על נהג המשאית.
לסיכום, ההודעה לצד ג' בתאמ 3404-12-18 נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תא"מ 37544-10-20 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' היתם קידוחים 2016 בע"מ תיק חצוני: בפני כבוד השופט זיו אריאלי תובעת חברת החשמל לישראל בע"מ נתבעת היתם קידוחים 2016 בע"מ פסק דין
טענות הצדדים ומהלך הדיון: על פי כתב התביעה, ביום 16.7.18 התקבלה קריאה אצל התובעת כי נגרם נזק לאספקת החשמל בכפר ג'ת, ליד רחוב 18.
· העד מסר כי צילם את המשאית עם מכונת הקדוח עליה – מתחת לכבל החשמל, וכי הראה את התמונה לסוכנת הביטוח ולבעלים של הנתבעת (ע' 9 ש' 1 לפרוטוקול).
· העד לא מסר תשובה עקבית בשאלה אם הבחין בכבל החשמל לפני שפגע בו או לא. תחילה מסר כי לא זיהה כלל את הכבל, בהמשך מסר כי ראה אותו, אך חשב כי יצליח לעבור מתחתיו.
...
טענה זו אינה נתמכת בכל ראיה שהיא, ונוכח מידת המהימנות הנמוכה שמצאתי להעניק לעדות נהג הנתבעת, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בנושא זה. מעבר לכך אוסיף – מהתמונות המתעדות את מקום הפגיעה עולה, כי מדובר ברחוב בו עוברים כלי רכב, ומתגוררים אנשים.
אני מקבל לפיכך את גרסת התובעת באשר לאופן התרחשות התאונה, ודוחה את טענות ההגנה בהקשר זה. לקביעתי, התובעת הרימה את הנטל המוטל עליה, והוכיחה כי בעת התאונה כבל החשמל היה מתוח בגובה תקני.
אינני מקבל את טענת הנתבעת, לפיה התובעת על התובעת היה להוכיח את עלות תיקון הנזק באמצעות חוות דעת שמאי מטעמה.
סוף דבר – אני מקבל את התביעה במלואה, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 14,611 ₪.
עוד תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 3,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו