בתמצית, המדובר בתביעה שהגישה חברה העוסקת, בין היתר בהובלות, - "עינב הובלות וחקלאות" (להלן "החברה") כנגד אחד העובדים שהיה מועסק על ידה כנהג משאית הובלה.
השאלות העומדות להכרעה
השאלות המונחות לפתחנו:
האם החברה הרימה את הנטל והוכיחה כי העובד גנב ממנה דלק בשווי הנקוב, של 193,000 ₪, לאורך כל תקופת עבודתו, והאם עליו לפצות את החברה בשווי הדלק?
האם יש לשלול מהעובד באופן מוחלט או באופן חלקי פצויי פיטורים?
האם על העובד לפצות את החברה בגין הוצאות החקירה הפרטית?
נדון בשאלות אלו לפי סדרן.
ככלל, אי הבאת עד רלוואנטי מעוררת, מדרך הטבע, את החשד כי יש דברים בגו, וכי צד שנימנע מהבאת עד חושש מעדותו ומחשיפתו לחקירה נגדית, כך שנוצרת הנחה לרעת גירסתו של אותו צד (ראו ע"א 641/87 קלוגר נ' החברה הישראלית לטרקטורים וציון בע"מ פד"י 239(1) 245 (1990)).
במהלך דיון ההוכחות החברה צרפה מיסמך ערכי פדיון של "כלל ביטוח" (ת/1), לפיו צבורים לטובת העובד פיצויים בשווי 8,784.99 ₪ וכן תגמולים בשווי 11,562.80 ₪.
במקרה דנן, החברה הגישה תלונה למישטרה בגין שריפת משאית, ועל פניו, מבלי שהוכח אחרת, נקבה בשמו של העובד בתום לב ולא בכוונת היזק, לאור הנסיבות של גניבת הסולר, סיום יחסי העבודה והגשת התביעה כנגדו.
...
לא מצאנו בנסיבות אלו חוסר סבירות קיצוני שעל החברה לפצות את העובד בגינו.
סוף דבר
התובע ישלם לחברה 2,280 ₪ בגין הסולר שנטל ללא רשות.
תביעות העובד לפיצוי בגין "אי מתן הודעה לעובד", "תוספת מקצועית", שעות נוספות ופרמיה, רכיב פנסיה, ופיצוי בגין האשמת שווא – נדחות.
נוכח התוצאה אליה הגענו, ומאחר ששתי התביעות נדחו ברובן, לא מצאנו לנכון לפסוק הוצאות למי מהצדדים.