במיוחד הדבר נכון כאשר ההכרעה בהליך שבבית המשפט לתביעות קטנות הייתה לא לאור היתרשמות מעדים, אלא בשל אי התייצבות של אחד הצדדים, או אי זמונו של עד רלוואנטי.
בעיניין זה אני מצטרפת בכל הכבוד לעמדתה של כב' השופטת מיכל ברק נבו, שהדברים שכתבה יפים למקרה שבפני ממש כאילו נכתבו עבורו:
"האם בעל דין שהפסיד בתביעתו משתיק אף את חליפו: ניתן לדמיין מצבים רבים בהם, לכאורה, תיצור ההלכה שנקבעה בענין וינשטיין תוצאות קשות. ניקח לדוגמא אדם, שיכלי רכבו היה מעורב בתאונת דרכים בה היה אשם נהג ברכב אחר (להלן בפיסקה זו - המזיק). כלי הרכב היה מבוטח והאדם (להלן בפיסקה זו - המבוטח) קיבל פיצוי בגין עיקר נזקיו (הישירים) ממבטחתו. נגרם לו נזק עקיף (ההישתתפות העצמית שנידרש לשלם למבטחת), המסתכם במאות שקלים בודדות. הוא מגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות נגד המזיק בגין הנזק העקיף, אך מנהל תביעתו ברשלנות, או אינו מביא ראיות שיש לרשותו, או אינו מתייצב לדיון. כתוצאה מכך, בית המשפט לתביעות קטנות דוחה את התביעה. לכאורה, נוצר השתק פלוגתא בשאלת אחריותו של המזיק לניזקי המבוטח (ר' פסקה 28 לפסק הדין בענין וינשטיין). מאחורי אותו מבוטח עומדת, כאמור, חברת הביטוח, ששילמה למבוטח בגין נזקיו הישירים עשרות או מאות אלפי שקלים. בהתאם לסעיף 62 לחוק חוזה הביטוח, באה המבטחת בנעלי המבוטח וזכאית להגיש תביעת תיחלוף כנגד המזיק, שהיה הנתבע בתביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. האם תהא חברת הביטוח מושתקת מתביעתה כלפי אותו מזיק, בשל כך שדחיית תביעת המבוטח יצרה השתק פלוגתא, לפיו הוכרע כי המזיק אינו אחראי לניזקי המבוטח?
...
אכן, תוצאה זו יש בה קושי מסוים, ואולם אין בה כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי.
התוצאה היא, כפי שנקבע בתל אביב, שהנתבעים אחראים לנזק שנגרם לחלק הקדמי של הרכב שאותו ביטחה התובעת.
לכן, אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובעת את הסך של 8,490 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה.