לגישתו, לא רובצת לפתחו כל אחריות או רשלנות בגין האירועים הנטענים בכתב התביעה, והוא מילא אחר כל מחויבות וחובה כלפי התובע, ככל שהיו קיימות כאלה.
הטיפול היה מקצועי, מיומן, זהיר, סביר, אחראי, בהתאם לסטאנדארטים הרפואיים וללא כל דופי.
במקרה הנידון התובע היה מבוטח בהראל, והמבטחת גובה הישתתפות עצמית על כל טפול וטפול (ראו: עמ' 38 בתמליל ש' 5-8 וש' 25-26).
על כן, לא אבחן סוגיה זו. מה עוד, שהפרקטיקה בעיניין הענות לתכתיב מצד המבטחת בדבר הטיפול בחולה, יכולה להוות קנה מידה למדידת היתנהגות הרופא בתביעות רשלנות רפואית [ראו והשוו: ספרם של ד"ר עדי אזר וד"ר אילנה נירנברג – רשלנות רפואית, מהדורה שנייה, פרק 7, עמ' 382-383 (להלן: אזר ונירנברג) והפניותיהם לפסיקת בתי המשפט)].
כך היתייחס פרופ' אמנון כרמי לאותה שבועה: "שבועת הרופא הייתה מקובלת במקצוע הרפואה מאז ומתמיד. שבועות הרופא למיניהן כוללות מחויבויות לא רק כלפי המטופלים, אלא גם כלפי החברה מכאן וכלפי החברים למקצוע מכאן. כך, לדוגמה, נוסח בג'נבה בשנת 1949 קוד האתיקה הרפואית של האירגון הרפואי העולמי: "אני נשבע חגיגית להקדיש את חיי לשירות האנושות... בריאותו של החולה שלי תהיה ראש מעייני... לא אתיר לשיקולים של דת, לאום, גזע, מפלגה מדינית או מעמד חברתי לחצוץ בין חובתי לבין החולה שלי... לא אשתמש בידע הרפואי שלי נגד חוקי ההומניות. כל אלה נשבעתי בחגיגיות, מרצוני החופשי ובכבודי.". הינה כי כן, מחויבות הרופא בשבועתו היא גם לאנושות וגם לחולה המטופל ספציפית על – ידיו.
כעולה מעדותו של מנהל הנתבעת, החוב נוצר לאור הצעת המרפאה לעשות שידרוג לטיפולים שאושרו דרך חברת הביטוח שמאשרת "בדרך כלל את הרף הנמוך של טפולי שיניים שמאושרים על ידי משרד הבריאות" (ראו: התמליל עמ' 50 ש' 16-27 ).
...
מהמקובץ לעיל, דומה כי בטרם יחליט רופא על הפסקת טיפול לאור אי סילוק חובו הכספי של המטופל, ועל מנת שלא יימצא מפר את שבועות, או הוראות חוק זכויות החולה והוראות הפקודה עליו להתחשב, בין היתר, בפרמטרים הבאים:
מידת הסכנה הצפויה לחיי המטופל כתוצאה מאי מתן הטיפול; מידת הסכנה לגרימת נזק חמור למטופל.
דרישת התובע להשבת עלויות הטיפול ששולמו לנתבעת, דינה להידחות ממספר נימוקים: הראשון - הטיפול שבוצע עד לשלב ההדבקה הזמנית היה טיפול נכון ולא הוכח כי דבקה בו התרשלות כלשהי; השני - המבטחת של התובע היא שנשאה במרבית עלויות הטיפול בעוד שנזקו של התובע הצטמצם לתשלום ההשתתפות העצמית; השלישי - הסכום שנפסק בגין עלויות הטיפול הנדרש כיום, ממילא מכיל בחובו תיקון מצבו הקודם של התובע שאינו קשור להתרשלות שהייתה בשלב האחרון בטיפול.
לסיכום
אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובע פיצויים בסך של 72,000 ₪, בצירוף 23.4% בגין שכ"ט עו"ד ובצירוף סך של 8,000 ₪ בגין הוצאות משפט.