מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת זכויות יוצרים: אדריכל וצלם נגד חברת בנייה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעה כספית לפי חוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007 (להלן: החוק או חוק זכות יוצרים), על סך 80,000 ש"ח, בטענה כי הנתבעים הפרו את זכות היוצרים של התובע בצלום שיצר בעיר קינשאסה שבקונגו, בשנת 2006, המציג מחזור תפילה ושופר עתיק אשר על-פי הנטען "עבר בקהילה היהודית המקומית במשך דורות" – צלום אשר מכונה על-ידי התובע "סליחות באפריקה" (להלן: הצלום או: היצירה).
אף אם קיימות זכויות יוצרים ביחס לצילום, הרי שמחומר הראיות שהגיש התובע-עצמו עולה לטענתם כי בעלת זכות היוצרים הנה חברה בשם "ברדוגו גרופ בע"מ" ולא התובע באופן אישי.
בנוסף לכך טוענים הנתבעים כי גם אם יימצא שהתובע הנו בעל זכות היוצרים בצלום, הרי שהתובע פעל במעשה או במחדל כמי שהעמיד לרשות הציבור את הצלום ולא נקט פעולה כלשהיא כנגד מי שעשה כן (הנתבעים הפנו לשורה של אתרי אינטרנט שונים נוספים, הקשורים לחב"ד, שבהם התפרסם הצלום).
עוד אציין, כי התובע הציג בישיבת ההוכחות לוח שנה שהופק בלוקסמבורג שבו נחזית להופיע היצירה ושבו נחזה להופיע שמו כצלם היצירה (תמליל, עמ' 10, 38-22).
טענת הנתבעת כי מוקנית לה הגנה זו בעניינינו, הועלתה באופן לאקוני, ואינה מתיישבת בשום אופן עם נתוניו העובדתיים של הפירסום שנעשה בעניינינו, שבו הצלום שיצר התובע הוא הוא הפירסום שהעלתה הנתבעת לדף הפייסבוק שלה, היינו יצירתו לא הופיעה "ברקע הדברים" או באופן "אקראי" במסגרת אותו פירסום (ראו והשוו, ת"א (מחוזי ת"א) 53689-10-17 ברדוגו נ' ד.איתן / ר. להב-ריג אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ, פיסקה 55-50 (16.8.2020) (להלן: עניין ד.איתן)).
משכך ובהתאם להוראת סעיף 56א(א)(3)(א) לחוק, אין הנתבעת יכולה להיבנות מכך שהתובע העמיד לטענתה לרשות הציבור ברשת האנטרנט יצירה שהועמדה קודם לכן לרשות הציבור, כבסיס לשלילת זכותו לעתור לסעד ללא הוכחת נזק (ראו והשוו, ת"א (שלום חד') 29517-09-20 צרפתי נ' אורות 2000 עיצובים בע"מ, פיסקה 32 (10.9.2022)).
...
אך בהקשר זה מקובלת עליי טענת הנתבעת שלפיה לא ניתן להסתמך על עמוד של תוצאות חיפוש זה כראיה לכך שהתמונה לא הוסרה מיד לאחר פניית התובע ואכן ייתכן בהחלט שעמוד תוצאות החיפוש הציג את שהציג משום שהאתר נשמר עדיין ב"מטמון" (cache) של מנוע החיפוש.
אשר לנזק הממשי שנגרם לתובע והרווח שצמח לנתבעת עקב ההפרה כפי הערכת בית המשפט – אני סבור כי יש לבחון בהקשר זה גם את חומר הראיות הנוגע למחיר שאותו נוהג התובע לגבות בעבור הצילום (לרבות העלות הנקובה באתר האינטרנט שבו הועמד הצילום למכירה, וכן העלות בפועל ששולמה בגינו על יסוד חומר הראיות שהציג התובע).
על כן, נוסף לסכום הפיצוי תשלם הנתבעת 1 לתובע שכר טרחת עורך דין בסך 5,000 ש"ח (כולל מע"מ) והוצאות משפט בסך 2,500 ש"ח. כל הסכומים ישולמו בתוך 14 ימים מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבאר שבע ת"א 67011-11-16 טורי ואח' נ' בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת רחלי טיקטין עדולם תובע גמעה טורי ת.ז. 028180156 ע"י ב"כ עו"ד רפי בוקר נתבעת ושולחת ההודעה לצדדי ג' צדדי ג' אקסטרה בטון בע"מ ח.פ. 511974891 ע"י ב"כ עו"ד נטע רוסמן נגד אנרמית בע"מ ח.פ. 511913444 כלל חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אלעד לוי פסק דין
אשר על כן, זכאי התובע, לכאורה, לעתור לסעד של אכיפת ההסכם, במטרה להעמידו במצב בו היה אילמלא הכשל בבטון, זאת על ידי הריסת המבנה ובנייתו מחדש עם בטון טוב ועל פי התכנית האדריכלית המקורית.
בחוות דעתו של השמאי סידאי שהנה מצורפת לכתב התביעה ולפיכך מהוה חלק ממנו ישנה גם כן היתייחסות לחוסר ההנאה מנכס אחר מזה שבקש התובע לבנות: הובא בחשבון כי לאור הפגיעה בנכס, בעלי הזכויות בנכס מוצאים את עצמם "תקועים" עם נכס לקוי באופן שאין להקיא ולא ליבלוע שכן מצד אחד מצד אחד, אין אפשרות לתיקון מלא של הנכס ומצד אחר, יכולת המימוש וההנאה ממנו הצטמצמה בעליל.
...
סוף דבר התביעה התקבלה, בחלקה.
אני מורה על השבת אגרה בהודעה לצד שלישי לב"כ הנתבעת בהתאם לתקנות.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים שלהלן, בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק דין זה לידיה: · 15,000 ₪ בגין ירידת ערך לממ"דים בשני הבתים במבנה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מאז חוות דעת המומחה ועד התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

האדריכל הגיש תביעה בת"ק 21488-09-13, והצלם הגיש אף הוא תביעה בת"ק 4219-11-13, כנגד חברת הבניה (להלן: "החברה") ומנהלה.
הצלם טען כי במצב הנוכחי אין הגנה לזכויות יוצרים, וכי "תמונות שלי מידי יום נגנבות מהפייסבוק ומהאינטרנט וגם ממגזינים ואני סבור שבית המשפט צריך להגן על זכויותיי." מנהל החברה טען כי הפסיק את חלוקת הפלאיירים באופן מיידי כאשר הובא לידיעתו "שנעשתה טעות בבית הדפוס" וכי "מדובר בימים ספורים של חלוקת הפלאיירים". דיון והכרעה 7.
...
אני מקבלת את הטענה כי בטכנולוגיה הקיימת, קשה למנוע הפרות דומות של זכות יוצרים, ויש מקום ליצור הרתעה מסוימת, וכי לא ניתן לשלוח את האפשרות כי הפרה כזו תגרום לנזק כלשהו.
סוף דבר התביעות כנגד החברה מתקבלות בחלקן.
על כן, התביעה כנגדו נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

כן נדרשו השניים להתחייב לשלם לורדי פיצוי מוסכם ללא הוכחת נזק בגין כל הפרה של התחייבות זו – גוטסמן בסך 500 אלף דולר, והצלם בסך 50 אלף דולר (להלן: כתב ההיתחייבות).
לאחר שהתברר לורדי כי ההדמיות הממוחשבות מצאו את דרכן לאתר האנטרנט, הוא הגיש לבית משפט השלום בתל-אביב תביעה נגד גוטסמן ומשרדו, שבמסגרתה עתר לצוו מניעה קבוע שיאסור עליהם לעשות כל שימוש בתצלומים או בהדמיות המציגים את ביתו.
לאדריכל, כך ורדי, אין זכות יוצרים בבית שניבנה, אלא לכל היותר בתוכניות הדו-ממדיות של הבית – אשר גם אותן, על-פי הטענה, אין לו זכות לפרסם ברבים ללא הסכמת הלקוח.
לפני שנים אחדות דנתי בתביעתם של איש ואישתו אשר בנו בחזית ביתם קיר מעוגל בעיצוב יחודי עשוי מאבני בזלת מתוצרתה של חברת אבני רביד.
...
סיכום סוף דבר: מצאנו כי פרסום ההדמיות המציגות את חזית ביתו של ורדי אינו מקים פגיעה בפרטיות, וממילא לא פגיעה ש"יש בה ממש" כהגדרת סעיף 6 לחוק.
לעומת זאת, הגענו לכלל מסקנה כי ההדמיות המציגות את פנים ביתו של ורדי פוגעות ב"צנעת חייו האישיים", וכי חרף פרסומן האנונימי – ניתן לקשור בינן לבין ורדי.
משום שהפגיעה בפרטיותו של ורדי נעשתה ללא הסכמתו לפרסום, אין מנוס מן הקביעה כי לא ניתן להתיר את פרסומן של הדמיות פנים ביתו באתר האינטרנט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הממכר הוגדר בהואיל הראשון של הסכם המכר, כ: "נכס מקרקעין שעליו בנוי בין היתר מבנה מסחרי, צמוד קרקע הידוע כגוש 10850 חלקה 179,143,144,173, תת חלקה (01+06 ישן) 01 חדש שכתובתו רח' הירמוך 4, חיפה" וזאת - "בהתאם לאישור זכויות מטעם חברת עמידר מיום 07.07.2003". הסכם המכר נחתם, מצד אחד - על ידי עו"ד משה זלצר, אשר מונה, בהליכי הוצאה לפועל שניפתחו נגד הבעלים הקודם, ככונס נכסים למכירת חלק הנכס שהיה שייך לבעלים הקודם (להלן: "הכונס") ומצד שני - על ידי התובעת (הקונה).
בישיבה מקדמית שהתנהלה בתיק זה, ביום 24.9.20, הודיעו הצדדים כי, לפנים משורת הדין ובכפוף לאישור ועדת הפשרות של רמ"י, הם הגיעו להסדר לפיו, בתוך 90 יום, עמידר תוציא שומות לתתי חלקות 2 ו- 3, לצורך רכישת זכויות בעלות על ידי תובעת ולגבי יחידה 4 תוצא שומה על ידי הנתבעת, לצורך קביעת החלק המגיע לעמידר בדמי מפתח, לשם רכישת זכויות דיירות מוגנת ביחידה זו וכי ככל שלא תהיה מחלוקת לגבי השומה, תשלם התובעת את סכום השומה ותרכוש ביחידה 4 זכויות דיירות מוגנת.
לפי דבריה של האדריכלית גב' בלומנפלד (שנתנה חוות דעת, עבור עמידר, בדבר זכויות הבנייה במקרקעין) חלקה 1 לא נהרסה ונבנתה מחדש.
כאמור, חתימת החוזים, כמו גם תשלום דמי מפתח (לגבי יחידות 2 ו- 3 ומקדמה לגבי יחידה 4) ותשלום דמי שכירות שוטפים, במשך שנים, על פי החוזים (גם אם דמי השכירות לא שולמו במלואם) יוצרים מניעות של התובעת מלטעון, כיום, כי היא רכשה את היחידות לגביהן נכרתו חוזים אלה, במסגרת עסקת המכר.
...
אני דוחה את טענות התובעת לפיהן היא הוכרחה לחתום על החוזים, או כי חתמה עליהם בשל טעות או הטעייה (טענות שממילא סותרות זו את זו).
התוצאה היא שאני דוחה את תביעת התובעת וקובעת שהיא רכשה, במסגרת הסכם המכר רק את יחידות 1+6 (לפי התשריט הישן) שהן יחידה 1 לפי התשריט לרישום.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ההליך, כדלקמן: שכר טרחת עורך דין בסך 80,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק דין זה ועד לתשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו