מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת השבה ושכנגד בגין שכר טרחה של רו"ח

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בעיניין דנ"מ 8626/17 עופר מנירב, רו"ח נ' מדינת ישראל- משרד האוצר-רשות המיסים ( 11.11.2020) נקבע באשר לתקופה שלאחר הגשת התובענה כי: "... סעיף 21 לחוק תובענות ייצוגיות אינו שולל חיוב בהשבה – במסגרת תובענה ייצוגית נגד רשות, בעילה לפי פרט 11 לתוספת השנייה – ביחס לתקופה שלאחר הגשת בקשת האישור. משכך, יחולו לגבי תקופה זו ההוראות הכלליות של חוק תובענות ייצוגיות בנוגע להרחבת הקבוצה, כך שבית המשפט יוכל לכלול בקבוצה, לפי שיקול דעתו, גם בני אדם שעילת התביעה שלהם נולדה לאחר הגשת בקשת האישור – ובנסיבות חריגות, אף לאחר אישור התובענה, בהתאם לסעיף 10 לחוק" (סעיף 44 לחוות דעתו של השופט נ' הנדל).
המשיבה תישא בשכר טירחה לבא כוח המייצגים בסכום של 35,000 ₪ (כולל מע"מ) בחלוקה שווה ביניהם.
...
אשר לטענה כי דין תביעת מבקשת 2 להידחות בהיעדר ראיות ולאור העובדה שתצהירה של גב' עידן נמחק – דין הטענה להידחות.
התקיימות התנאי שבסעיף 8(א)(2) בחוק תובענות ייצוגיות אני סבורה כי בנסיבות העניין כפי שהן מתוארות לעיל, ניהול תובענה ייצוגית היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת.
התקיימות התנאים שבסעיפים 8(א)(3) ו-(4) בחוק תובענות ייצוגיות לא הוכח כי עניינם של חברי הקבוצה לא ייוצג וינוהל בדרך הולמת או בחוסר תום לב. סוף דבר אני מאשרת את הבקשה לאישור תובענה ייצוגית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המומחה, מר גל מור סמו, נתן חוות דעתו ביום 12.3.2021 וכן חוות דעת משלימה ביום 11.9.2021 (בעקבות דנ"מ 8626/17 עופר מנירב, רו"ח נ' מדינת ישראל- משרד האוצר-רשות המיסים (11.11.2020)).
לעניין שכר הטירחה בתביעות ייצוגיות, קבע בית המשפט העליון בין היתר בע"א 2046/10 עיזבון המנוח שמש נ' רייכרט, פ"ד סה(2) 681 (2012) (להלן: "הילכת רייכרט") כך: "אנו סבורים שבתביעות ייצוגיות שעניינן בסעד כספי יש לאמץ את שיטת האחוזים כשיטה המקובלת לקביעת שכר הטירחה של עורך הדין המייצג. שיעור האחוזים שייפסק יושפע הן מנסיבותיו הספציפיות של ההליך, הן מהאופן בו הסתיים ההליך והן מגובה הסכום שנפסק. כמו כן, יחושב שיעור שכר הטירחה מתוך הסכום שנגבה על ידי הקבוצה בפועל. כמו כן, מן הראוי לפסוק את שכר הטירחה בשיעור מדורג, במובן זה שככל שסכום הזכייה גדל, אחוז שכר הטירחה קטן". בעע"מ 9237/12 עריית מודיעין מכבים רעות נ' א.ש ברקאי בע"מ (18.5.14) קבע בית המשפט העליון בהתייחס לתביעת השבה נגד רשות, כי: "הכלל הוא שבהליכים המוגשים לפי חוק תובענות ייצוגיות יש לפסוק, ככל האפשר, שכר טירחה לבא-הכוח המייצג לפי שיטת האחוזים (ראו, ע״א 2046/10 עיזבון המנוח משה שמש נ׳ רייכרט [פורסם בנבו] (23.5.2012)). על פי שיטה זו, יש לחשב את שכר הטירחה כאחוז מסוים מן הסכום שנפסק לקבוצה או שנקבע במסגרת הסדר פשרה. כל זאת, תוך היתחשבות בשיקולים שונים ובהם, בין היתר, נסיבותיו הספציפיות של ההליך, האופן בו הסתיים והתנהלותו הדיונית של התובע המייצג ובא כוחו. לצורך המקרה שלפנינו, ונזכיר כי מדובר בתביעת השבה נגד רשות, הרי ניתן ליישם את שיטת האחוזים מתוך הנחה כי הסכום שהיה נפסק לקבוצה בתום ההליך היה עומד על סכום הגבייה שבמחלוקת. ... מקובל עלינו, כי מן הראוי ליישם את שיטת האחוזים באופן שאינו מחמיר, שעה שמוגשת לבית המשפט בקשת אישור ראויה, בסכום נמוך יחסית, וזו מסתיימת בהודעת חדילה, בפשרה או בדרך אחרת (ובילבד, כמובן, שלא קיימים שיקולים נגדיים המצדיקים את הפחתת שכר הטירחה). עוד נציין, כי מקום בו הוגשה הודעת חדילה והוכח קשר סיבתי בין הגשתה של בקשת האישור לבין הפסקת הגבייה, הרי מן הראוי לזקוף זאת לטובת התובע המייצג ובא כוחו, לצורך פסיקת שכר הטירחה והגמול". (ההדגשות שלי – מ' נ').
...
אשר לסיכון, אני סבורה כי התובע ובאת-כוחו נשאו בסיכון כבכל הליך ייצוגי, שהתובענה תידחה ושהתובע יחויב בהוצאות נוכח אי הוודאות באשר לעילה.
נוכח שיקולי התפוקה התשומה וההכוונה הציבורית שפורטו לעיל ולאחר שהבאתי בחשבון את התנהלות הנתבעת כפי שטענה לה התובעת, אך עם זאת גם את העובדה שהנתבעת הסכימה למינוי מומחה ואף הסכימה להשיב את הכספים ללא ניהול דיון הוכחות, אני מורה כי הגמול לתובע יעמוד על סך של 10,000 ש"ח , ושכר הטרחה לבאת-כוחו יעמוד כמבוקש על 117,000 ₪ (כולל מע"מ).
הגמול ישולם בתוך 14 ימים מיום החלטתי זו. שכר הטרחה ישולם בשלבים, כדלקמן: 50% מסכום שכר הטרחה ישולם לבאת-כוח התובע בתוך 14 ימים מיום החלטתי זו. יתרת הסכום (50%) תשולם בתוך 14 ימים ממועד השלמת החיובים על ידי הנתבעת, על פי פסק הדין, ולאחר שהמומחה או בעל סמכות בנתבעת יצהירו כי מלוא סכום גביית היתר הוחזר לחברי הקבוצה, ולאחר קבלת אישור בית המשפט.

בהליך ער"א (ער"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ער"א 6345/22 לפני: כבוד השופט ד' מינץ המערערים: 1. רו"ח אורי כהן 2. קוגנום ייעוץ כלכלי בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. המשבב אייץ.אמ.טי.אס בע"מ 2. המשבב נכסים בע"מ 3. זאב זלמן שטרנליכט 4. חנוך שטרנליכט 5. יעקב צ'כנוביץ' 6. עידו אנג'ל 7. תומר בוכריס ערעור על החלטת הרשמת ל' משאלי שלומאי בע"א 2714/22 מיום 31.7.2022 בשם המערערים: עו"ד איל רוזובסקי; עו"ד ענבר כהן ][]פסק-דין
פסק הדין גם חושף את המערער לסיכון שתוגש נגדו תביעה להשבת כספים שקבל לצורך הכנת הערכת השווי ובגין נזקים נוספים שלכאורה נגרמו למשיבים.
היתנהלות החברות אף לוקה בהקשר זה בחוסר תום לב, שכן בד בבד עם העלאת הטענה כי פסק הדין לא משפיע על זכות מזכויות המערער, הם ביקשו להתבסס על פסק הדין בדרישתם הכספית להשבת שכר הטירחה שנגבה על ידו.
...
דין הערעור להידחות.
נוכח המסקנה האמורה לא מצאתי לנכון להידרש לשאלה האם סיפקו המערערים טעם לכך שלא ביקשו להצטרף להליך שהתנהל בבית המשפט המחוזי.
הערעור נדחה אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

ביחס לנתבעים מס' 3-5 ו-9, היינו ביג בן, שמואל, לאה ואברהם (וביחד להלן: הנתבעים) – טוענת התובעת בכתב התביעה כי מחוות דעתו של רו"ח בילו בעיניינה של ביג בן (חוות הדעת צורפה כנספח 9 לתצהירו של זוהר, להלן: חוות הדעת מטעם התובעת או חוות הדעת) עולה כי האחרונה חייבת לתובעת סך של 280,152 ₪.
אשר להוצאות משפט: בסיכומיהם, ביקשו הנתבעים מבית המשפט לחייב את התובעת בהוצאות הריאליות שהוציאו הנתבעים, היינו סך של 134,292 ₪ (כולל מע"מ) ששלמו בגין שכר טירחת עו"ד, בהתאם לחשבוניות שצורפו לסיכומים.
במקרה דנן, למרות נטל ההוכחה הכבד במיוחד הרובץ עליה, התובעת לא הביאה כל ראיה של ממש מטעמה, להוכחת טענותיה נגד הנתבעת, למעט חוות דעתו של רו"ח בילו ולפיה (סעיף 2 בעמוד 4 לחוות הדעת, הטעויות במקור – ס.ח'): "מבדיקת המסמכים עולה החשד כי לפחות 2 עובדות במלון עזרו למנכ"ל לבצע את ההונאה, כפי שגם ניתן לראות מתוך ביטולי החשבונות (ADJUSTMENT) והזיכויים שהפיקו עובדות אלו ביחס לשאר פקידות הקבלה שיעבדו במקביל.
לשאלת ב"כ הנתבעת מדוע לא הוגשה תביעה נגד הגב' נגר, השיב זוהר כי האחרונה הגישה תביעה נגד התובעת בבית הדין לעבודה ובהמשך נמחקה התביעה בהסכמה (עמוד 103 שורות 3-28 לפרוטוקול).
...
התובעת תשלם לנתבעים מס' 6-7 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסכום כולל של 11,858 ₪.
דין התביעה נגד הנתבעת מס' 8 (שירן זבטני) – להידחות.
התובעת תשלם לנתבעת מס' 8 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד (כולל מע"מ) בסכום כולל של 50,517 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הודעת החדילה נתמכה בתצהירו של הממונה על הכנסות הערייה רו"ח ניסים חנגל.
על כן, חל בעניינינו סעיף 9(ג) בחוק תובענות ייצוגיות הקובע: "(א) הוגשה בקשה לאישור בתביעה כמפורט בפרט 11 בתוספת השניה (בחוק זה - תביעת השבה נגד רשות), לא ידון בה בית המשפט אלא לאחר שחלפה תקופה של 90 ימים מהמועד שבו הוגשה הבקשה לאישור ובית המשפט רשאי להאריך תקופה זו מטעמים שיירשמו (בסעיף זה – המועד הקובע).
כן ראוי להתייחס בהקשר זה להקף הטירחה, הסיכון, התועלת, והחשיבות הציבורית של התובענה הייצוגית, ולצורך שכר הטירחה גם במורכבות ההליך, והאופן בו הוא נוהל בידי בא כוח המייצג.
...
נוכח האמור עד כאן, אני מקבלת את המלצת הצדדים לעניין שכר הטרחה והגמול נוכח הסכומים המוסכמים.
אני מורה כי שכר הטרחה לב"כ התובע יעמוד על 21,060 ₪ (כולל מע"מ) והגמול יעמוד על 2,000 ₪.
אני מורה על החזר אגרת מחצית ראשונה בהתאם להוראות תקנה 7א(ב)(3) בתקנות בתי המשפט (אגרות), תשס"ז-2007.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו