לפני תביעת שבוב בגין ניזקי רכב-רכוש שנגרמו לרכב המבוטח אצל התובעת על רקע תאונת דרכים שארעה ביום 16.11.2021.
על כן, מר חמו לא נקט באמצעים הדרושים על מנת למנוע את הפגיעה ברכב השני שנסע לפניו, והוא אחראי לנזקים שנגרמו עקב התרשלותו.
כאשר נישאל מר טל על הכיתוב בטופס ההודעה של מר חמו, שם צוין כי פנס בלימה אחד מתוך שלושה ברכב השני פעל בצורה מאוד חלשה, השיב מר טל: "היה לו בגג מן נורה שלא ראו אותה בכלל, היחידה שבערה כפי הנראה. לא היה סיכוי לעצור לשלישי. לא אורות דרך, לא אורות ברקס, כלום" (עמ' 6).
אשר להקף הנזקים, הנתבעים חלקו אמנם בכתב ההגנה על הקף הנזקים שנגרמו לתובעת ואולם, הם לא עשו את מה שמוטל עליהם מבחינה ראייתית, קרי לתקוף את חוות הדעת השמאי צורפה לתביעה, בין אם באמצעות חקירת השמאי ובין אם באמצעות שומה נגדית.
...
בתקנה 342 לתקנות התעבורה נקבע כי "(א) ברכב .. יותקנו שני פנסי בלימה בשני צדי הרכב שאורם אדום והם ייראו .. ובזמן תאורה במזג אוויר נאה ממרחק של 150 מטרים לפחות; .. (ב) מותר שפנס אחורי ישמש גם כפנס בלימה, ובלבד שיהיו בו שני אורות נפרדים ושהאור המראה על בלימה יהיה בעל עצמה חזקה יותר וניתן להבחנה ברורה מן האור האחר".
כאמור, על יסוד העדויות והמוצגים שנשמעו והובאו לפניי, אני קובעת כממצא עובדתי כי עובר לקרות התאונה הפנסים האחוריים ברכב השני לא היו תקינים.
לסיכום, הגעתי לכלל מסקנה כי האחריות לקרות התאונה נחלקת בין הנהגים המעורבים.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, בהתאם לשיעור האחריות היחסי.