מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הפרת סימן מסחר מקוון

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טוענת המבקשת, כי רישום המשיבה כחברה בישראל, נדחה תחילה על ידי רשם החברות, בטענה להפרת סימן מסחר של הנתבעת, אולם לאחר הצהרת המשיבה כי הינה חברת בת של הנתבעת, ולאחר קבלת אישור הנתבעת בדבר השמוש שנעשה על ידי המשיבה בשמה, הרישום אושר.
לטענת המשיבה, לא הוכחה אינטנסיביות הקשר בין הנתבעת למשיבה, והמשיבה, העוסקת בתחום שירותי מחשוב ענן, כלל איננה עוסקת בתחום המסחר המקוון במפעילה הנתבעת – בעיניינו הוגשה התביעה דנן.
...
אני קובעת אפוא כי לא מתקיים בענייננו הכלל בדבר זהות העניין הקבוע בתקנה 163 (ג) לתקנות.
סוף דבר הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיבה את הוצאות הבקשה, בסך של 200 ש"ח. הסכום ישולם בתוך 30 ימים, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, למשל, כפי שציינה הפוסקת, מדובר בסימנים קצרים אשר להם אות ראשונה ושלישית זהות, הן באנגלית ( "z" ו"p") והן בעברית ("ז" ו"פ") תוך שקיים הבדל בתנועות המרכיבות את הסימנים; וקיים דמיון בשירותים שבפרטות הסימנים: פלאטפורמה לבצוע רכישות מקוונות באמצעות אתרי אינטרנט בעברית, המיועדת לקהל הלקוחות הישראלי.
במקרה שלפנינו אין מדובר בתביעה של המשיבה כנגד המערערת בגין הפרה נטענת של סימני המסחר, גניבת עין וכיוצ"ב. המשיבה לא יזמה הליך כלפי המערערת: כשהחליטה המערערת לרשום סימני מסחר מלוליים על המשתמע מכך, הציבה המשיבה את עמדתה כפי זכותה.
...
הפוסקת הגיעה למסקנה כי יש לקבל את טענת המשיבה שיהיה ברישום הסימנים כדי לגרום לתחרות בלתי הוגנת.
משמצאה הפוסקת כי מתקיימים המבחנים שנקבעו בפסיקה לקיומו של דמיון מטעה בין הסימנים המבוקשים לבין סימני מסחר שכבר רשומים בפנקס סימני המסחר (סימנים בבעלות המשיבה), ובמסקנה זו אין מקום להתערב, חלה בעניינו הוראת סעיף 11(9) לפקודת סימני המסחר, שהיוותה את אחד הטעמים להתנגדות המשיבה וצוינה בדו"ח בחינה שנשלח למערערת.
בהתייחסו לרכיב "אם יש בסימן המבוקש לרישום כדי להצביע על קשר בין הטובין..." (שבסעיף 11(14)) ציין בית המשפט העליון: "קשר לטעמנו אינו רחוק מאוד מהטעיה, אך אינו זהה לה... רף הקשר נמוך מרף ההטעיה, אך עדיין יש צורך בזיקה שתהא ניכרת בתודעתו של הלקוח" (ע"א 9191/03 V&S Vin Spirt Aktiebolag  נ' אבסולוט שוז בע"מ, פ"ד נח(6) 869 (19.7.2004) (עניין אבסולוט), עמ' 885).
הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

התובעים הנם בעלים של עסק לשיווק מקוון ועיצוב גרפי בעיר אילת.
התובעים עותרים להורות לנתבעים לחדול משימוש ביצירותיהם, ולחייבם בסך של 40,000 ₪, בגין ההפרות, בהתאם לחוק זכות יוצרים, התשס"ח-2007 (להלן: "החוק") מנגד, בכתב ההגנה, מכחישים הנתבעים טענות התובעים וטוענים כי בין היתר, כי התביעה הוגשה בשיהוי, וכי כבר למעלה משנה הנתבעים פירסמו עשרות פוסטים בפייסבוק ואין כל רלבאנטיות "ליצירות". לחילופין, טענו הנתבעים, כי פירסום היצירות נעשו בתום לב. ועל כן, לטענתם, עומדת להם ההגנה עפ"י סעיף 58 לחוק.
בכתב התשובה השיבו התובעים לטענות הנתבעים כי סימן המסחר של רשת "סומבררו" אינו בבעלות הנתבעים ואין בכך כדי להכשיר הפרת זכותם של התובעים ביצירותיהם.
...
משכך, ישלמו הנתבעים, ביחד ולחוד, לתובעים פיצויים בסכום כולל של 8,000 ₪.
כן ישלמו הנתבעים לתובעים אגרת משפט בסך של 1,000 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך 2,500 ₪.
יודגש כי איני נעתרת לסעד בדבר מתן צו להסרת הפרסום, שכן המדובר בסעד שאינו נתון לסמכותו של מותב זה. המזכירות תמציא פסק הדין לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשות טוענות עוד כי המשיבה 2 מציגה בחנות המקוונת שלה באנטרנט את המסמרים המפרים כמסמרי "דון קישוט" מקורים מתוצרת הולנד, אף שמדובר ב"זיוף" ומצרפות לבקשה דוגמאות של חשבוניות של המבקשת 1 למכירת המסמרים המפרים, כמסמרי "דון קישוט" לצדדים שלישיים.
טענת המשיבים מיתעלמת מקיומה של תשתית לכאורה מבוססת דיה בשלב זה לקיומה של עילת תביעה להפרת סימני המסחר הרשומים של המבקשת 1 ושל גניבת עין, תשתית שאינה מתבססת על מסמרים ששוקו על ידי המשיבים בשנת 2021.
...
מכל האמור אני סבורה כי המבקשות הציגו תשתית ראייתית לכאורה לקיומה של עילת תביעה טובה נגד המשיבים.
לסיכום מכל האמור ניתן בזאת צו מניעה זמני האוסר על המשיבים לעשות בתחומי מדינת ישראל שימוש במסמרים המפרים את סימני המסחר של המבקשת 1 (המוגדרים בבקשה כמוצרים מזויפים) וכוללים מסמרים הנחזים להיות מסמרים "דון קישוט" מתוצרת המבקשת 1, לרבות ייבוא, הפצה, מכירה, הצגה, פרסום או שיווק של המסמרים המפרים וזאת בעצמם או באמצעות אחרים, ובין במישרין ובין בעקיפין.
סכום זה לוקח בחשבון את הוצאות המבקשות בגין הצורך להביא לחקירה מצהיר מחו"ל בעקבות התנגדות המשיבים להעדתו בהיוועדות חזותית (הגם שחקירתו לא נגעה לעניינים מהותיים שבמחלוקת) להידרשות המבקשות למתורגמן ולהתייצבות החוקר הפרטי לדיון, לצד החלטתי בבקשות המשיבים ובבקשה לביטול הצו הזמני שניתן בהיעדר התייצבות המשיבים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת עוסקת בהפצת סחורה באמצעות סוכני שטח ובאמצעות חנות מקוונת, כאשר מרבית לקוחותיה של הנתבעת הם סטונאיים ולא לקוחות פרטיים.
מכל מקום, אפילו הייתה מועלית ומוכחת בעניינינו טענה בדבר קיומו של סימן מסחר מוכר היטב, לא היה בכך כדי לסייע לתובעים, שכן סעיף 59(ב) לפקודה קובע: "לענין הפרה לגבי סימן מסחר מוכר היטב שאינו סימן מסחר רשום יהא התובע זכאי לסעד בדרך של צו מניעה בלבד." בעניינינו, התובעים כלל אינם מבקשים צו מניעה (שכן צו זה כלל אינו נידרש לאור הסרת המודעה על ידי הנתבעת עם קבלת מכתב ההתראה, בטרם הגשת כתב התביעה בתובענה דנן), והסעד המבוקש על ידם הינו פיצוי בלבד.
...
פריצת החומה המקיפה את חוקי הקניין הרוחני באיל-הברזל של "צדק ויושר" – אלה צדק ויושר העושים את דיני עשיית עושר – אינה מקובלת עליי.
אני דוחה אפוא את טענות התובעים בעניין זה. ודוק; בשולי הדברים ועל מנת שלא להחסיר דבר, אתייחס לטענת הנתבעת לפיה המילים "היפ היפ" הנן גנריות בהקשר של מוצרים למסיבות ולאירועים, ועל כן אינן ראויות להגנה.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו