מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הפרת חוזה בגין התקנת מערכת מיגון

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בגין פרשה זו עותר התובע לחיוב הנתבעת בסכומים כדלקמן: סך 1,800 ₪ בגין התקנת מערכת המיגון החדשה; סך 540 ₪ בגין סוללות למערכת; סך 400 ₪ בגין החלפת המיגון סך 2,196 בגין המינוי החודשי (61 ₪ לחודש, למשך שלוש שנים); סך 500 ₪ בגין שני חצאי ימי עבודה לצורך התקנת מיגון.
על פי החוק, במקרה בו הופרה חובת הגילוי בשאלה מהותית רשאי המבטח "...תוך שלושים ימים מהיום שנודע לו על כך וכל עוד לא קרה מקרה הביטוח, לבטל את החוזה בהודעה בכתב למבוטח." מצרופות כתב ההגנה עולה, כי בנגוד לנטען על ידי התובע, מכתב ביטול כאמור נשלח אל התובע עוד ביום 16.9.15, בו ביום בו נתגלה לנתבעת, כי הצהרת התובע הייתה כוזבת (ראו תמליל השיחה מיום 16.9.15, הוגש וסומן נ/2).
מכאן, שלא עומדת לתובע כל עילת תביעה בקשר עם הפוליסה ו/או ביטולה, לרבות ביחס להוצאות נטענות שאותן הוציא בקשר עם אמצעי המיגון שנדרשו ממנו.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, על צרופותיהם, ושמעתי הצדדים בדיון, אני מוצאת כי דין התביעה להידחות.
משכך, דין התביעה שהגיש התובע כנגד הנתבעת בכל הנוגע לפוליסת ביטוח החיים, להידחות על הסף.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה פורטו העילות הבאות: (1) הפרת הסכם וחוסר תום לב - UMI מסרה לגדיר רכב פגום בנגוד להתחייבותה לספק רכב תקין.
התקלות שבגינן הוגשה התביעה, התייחסו למערכת מיגון, איתור והתנעה (להלן: מערכת הפוינטר) שהותקנה ברכב בהתאם לדרישת חברת הביטוח של גדיר.
על הסכם זה לא נכתבו פרטים בכתב יד. בשתי הגרסאות של ההסכם פורטו תוספות אביזרים לרכב לרבות "מערכת פוינטר + דאבל + עלוקה". עם זאת, בגירסה שצורפה לתצהיר של מוסא נכתב כי עלות מערכת פוינטר היא 3,300 ₪, ואילו בגירסה שצורפה לתצהיר של גבי נכתב כי עלות המערכת האמורה היא "0". לשתי הגרסאות צורף טופס "התקנת חבילת מערכות איתוראן ברכב", בו נכתב כי "אני מאשר כי ידוע לי כי האחריות לתקינות המערכת ופעילות תקינה של המערכת היא של איתוראן...". בשתי הגרסאות הודפסו פרטי הצדדים ללא חתימותיהם.
...
מהטעמים שיפורטו להלן, הגעתי למסקנה שלא עלה בידי גדיר להוכיח שסופק לה רכב פגום בנסיבות שמצדיקות את ביטול העסקה: * כיוון שנטען לפגמים משמעותיים שמצדיקים לכאורה את ביטול ההסכם או החלפת הרכב, היה מקום בנסיבות אלו לתמוך את התביעה בחוות דעת מומחה.
לפיכך, דין התביעה שהגישה גדיר נגד UMI להידחות.
התביעה נדחית וההודעה לצד שלישי נמחקת.
הנני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 6,000 ₪ וכמו-כן לשלם לצד השלישי שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 6,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובע (להלן: ניימן), שהנו יזם בתחום מערכות טכנולוגיה הנוגעות לרכב ותחבורה ופועל כעוסק תחת המותג "סימפל", והנתבעת (להלן: אקילס), שהנה חברה המייצרת מיגונים ומערכות איתור לרכב, התקשרו ביניהם הסכם להענקת שירותים של ניימן לאקילס, שעניינם פיתוח מערכת ואפליקציות בתחום האיתור והניטור.
הסעד שנתבע על-ידי אקילס התביעה שכנגד הנה תביעה להשבה לאחר ביטול הסכם, על-פי סעיף 9 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970 (להלן: חוק התרופות), ולפיצויים עקב הפרת ההסכם, על-פי סעיף 10 לחוק זה. אקילס תבעה השבה של התשלום הראשון שהיא שילמה לניימן, ובנוסף לכך פיצויים בשני ראשים: פיצוי בסך 182,702 ₪ - עלות העסקת שובל ושחר כמנהלי הפרויקט, וכן פיצוי בסך 251,842 ₪ שהנו ההפסד הכספי שניגרם לה כתוצאה מביטול ההתקנות של המערכת בכלי רכב של חברת שלמה סיקסט.
אין היא מהוה הוכחה לגובה הרווח שהיה צפוי לאקילס בגין התקנת המערכת המשודרגת בכלי רכב שלה.
...
לפיכך, אני קובע כי בנסיבות אלו לא זכאית אקילס להחזר התשלום הראשון שהיא שילמה לניימן.
התוצאה מאחר וניימן לא הוכיח את זכאותו לקבלת התשלום השני, התשלום השלישי על-פי ההסכם ואת זכאותו לקבל תשלום נוסף עבור תוספות ושינויים, הנני דוחה את תביעתו.
מאחר ולא הוכחו נזקיה של אקילס, ונקבע כי אינה זכאית להשבה, הנני דוחה את התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי תביעות הדדיות לתשלום תמורה מוסכמת/פיצויים בגין הפרה נטענת של הסכם לבצוע עבודות אבטחה, מיגון, כיבוי וגילוי אש בשני פרויקטים.
בכתב התביעה נטען, כי אורן מנהל עסק העוסק, בין היתר, בהתקנת מערכות אבטחה, מיגון, גילוי וכיבוי אש. עוד נטען, כי הנתבעת 1, יורן בניה ואדריכלות בע"מ (להלן: "יורן"), היא חברה העוסקת בבניה ואדריכלות.
עוד טענה יורן בכתב התביעה שכנגד, כי ביום 31.3.2016 נחתם בינה לבין אורנט הסכם נוסף לגבי ביצוע עבודות התקנת מערכות כיבוי אש במועדון הלייט האוס בתל אביב.
...
סבורני, כי יורן לא עמדה בנטל להוכיח את הליקויים שנטענו על-ידה.
נוכח מסקנתי שיורן לא הוכיחה את הנזקים הנטענים ברכיבים השונים, הרי שדין התביעה שכנגד להידחות.
ה – סוף דבר נוכח כל המפורט לעיל, אני מורה הן על דחיית תביעתו של מר אורן הלוי והן על דחיית התביעה שכנגד שהגישה חברת יורן.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין עוררין, והדבר אינו מוכחש על ידי איתוראן, כי לכל הפחות בשבע השנים שקדמו להגשת בקשת האישור, היתנו רוב חברות הביטוח את עריכת הביטוחים על ידן לרכבים בדרגת מיגון מסוימת, ובחלק מהמקרים, על פי סוג הרכב ורמת הסיכון לגניבה, אף בהתקנת מערכת איתור והתקשרות בהסכם שירות וזאת כתנאי מוקדם לביטוח הרכב.
בהנתן האמור, טען המבקש לעילות תביעה שונות וביניהן הפרת הוראת סעיף 29א(ב)(1) לחוק התחרות אשר אוסר על מונופולין לנצל לרעה את מעמדו בשוק תוך קביעת רמת מחיר קניה או מחיר מכירה בלתי הוגנים, קיום מו"מ וקיום חוזה שלא בתום לב, הפרת חוזה, עשיית עושר ולא במשפט, הפרת דיני הגנת הצרכן ודיני הנזיקין, הטעה צרכנית לרבות הפרת חובות חקוקות.
הקבוצה אותה ביקש לייצג כוללת את "כל לקוחות המשיבה אשר התקשרו במהלך 7 השנים שקדמו למועד הגשת בקשה זו לאישור התובענה הייצוגית, בהסכם שירות עם המשיבה בעת היותם מחויבים, בהתאם לפוליסת הביטוח, למגן את רכבם במערכת איתור ומיגון מהסוג שמפעילה המשיבה." טענות איתוראן: ביום 9.3.2016 הוגשה תגובה לבקשת האישור ובה הטענה, כי הבקשה מופרכת מיסודה וחסרת עגון כנדרש בדין ובעובדות.
...
לטענתו, משלא טענה המשיבה כי המחיר הנמוך בו היא מספקת שירותיה ללקוחות שאינם מחויבים בשירות האיתור מגלם מחיר הפסד, אזי בהעדר השונות יש להגיע למסקנה, כי איתוראן גובה מלקוחותיה ה"שבויים" מחיר הגבוה בעשרות אחוזים מלקוחותיה שאינם מחויבים ברכישת מערכת איתור, בגין אותו השירות, וזאת בניגוד לדין ותוך הפרת האיסור על בעל מונופולין לגביית מחיר מופרז.
לסיכום, הוכח כי לקוחות השימור מהווים כ- 5% מכלל לקוחות איתוראן ואין בהנחת מחיר הניתנת לפלג לקוחות כה קטן כדי להוות בסיס להשוואת מחירים ולקביעה כי המחיר אותו גובה איתוראן מכלל לקוחותיה הנדרשים לשירותי איתור הוא מחיר בלתי הוגן, על בסיס השוואתי זה. כפי שציינתי לעיל, המבקש לא ערך השוואת שוק לא לשוק הישראלי וגם לא לשוק הזר.
בהינתן תוצאה זו, עת לא הרים המבקש הנטל המוטל עליו בשלב הראשון, כדי להביא אותי לכלל מסקנה כי המבקש הניח תשתית ראיתית לכאורה לקביעה כי איתוראן גובה מחיר מופרז מלקוחותיה, אין כל צורך לעבור לבחינת השלב השני, בחינת הוגנות המחיר.
) סיכום לאור כל האמור לעיל, בהעדר תשתית ראייתית לכאורה אשר תצדיק ניהול התובענה כייצוגית ראיתי לנכון לדחות הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו