מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הפרת הסכם שכירות עם ערבות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

התובעים טענו בכתב התביעה להפרת הסכמי השכירות מצד הנתבעים, בנושאים הבאים: א. הנתבעים נתנו שיק בטחון לחודש אחד בלבד ולא לשנה.
התובעים טוענים בסיכומים כי התביעה נגד הערבים היא בדין ובצדק וערבותם להסכם השכירות תקפה.
...
במחלוקת בין הצדדים אני סבורה שהדין עם התובעים.
על כן, אי חתימה על כתב ערבות נוסף בגין מסמך התוספת החמישית לא מעלה ולא מוריד מהתחייבות הערבים לתוספת הרביעית ולתקופת האופציה שנקבעה בה. על כן, אני קובעת כי ערבות הערבים כלפי התובעים בשנה האחרונה לשכירות תקפה ושרירה והם ערבים למילוי התחייבות הנתבעים כלפי התובעים מכוח הסכם השכירות המקורי.
לסיכום, התביעה מתקבלת בחלקה בנוגע לפרטים הבאים: ניקוי החצר – 700 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

איני מקבלת טענה זו. מאחר שמדובר בבת זוגו של השוכר, אשר התגוררה בדירה, ונטלה חלק פעיל ומשמעותי בשיח עם המשכירה, כפי שעולה מההתכתבות במסרונים צורפו, אין ספק כי לו הייתה מתייצבת להעיד בבית המשפט היה בעדותה כדי לשפוך אור על הסוגיות שבמחלוקת לרבות שאלת הרטיבות, גילויה והטענה בדבר הסתרתה מהשוכר.
לפיכך ומשהגעתי למסקנה כי השוכר הפר את הסכם השכירות, הן באי תשלום שכר הדירה והן באי המצאת השיקים, הערבים והעברת הפרטים, אשר הוגדרו כהפרה יסודית – זכאית המשכירה בהתאם להסכם השכירות לפצוי המוסכם בסך 10,000 ₪.
סוף דבר לאחר שבחנתי טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כדלקמן: בתביעת המשכירה יש לחייב את השוכר בסכומים הבאים: שכר דירה בסך 36,000 ₪ עבור 3 חודשי שכירות מלאים; סך של 3,000 ₪ בגין ההפרש שקוזז בתשלום חודש השכירות השני; פיצוי מוסכם בגין הפרה יסודית של הסכם השכירות בסך 10,000 ₪, בגין איחור בפנוי הדירה סך של 1,171, ופצוי בגין אובדן דמי שכירות של חודש סך של 12,000 ₪ וסה"כ סך של 62,171 ₪.
...
סוף דבר לאחר שבחנתי טענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כדלקמן: בתביעת המשכירה יש לחייב את השוכר בסכומים הבאים: שכר דירה בסך 36,000 ₪ עבור 3 חודשי שכירות מלאים; סך של 3,000 ₪ בגין ההפרש שקוזז בתשלום חודש השכירות השני; פיצוי מוסכם בגין הפרה יסודית של הסכם השכירות בסך 10,000 ₪, בגין איחור בפינוי הדירה סך של 1,171, ופיצוי בגין אובדן דמי שכירות של חודש סך של 12,000 ₪ וסה"כ סך של 62,171 ₪.
אי לכך ומשהמשכירה העמידה את תביעתה על סך של 61,000 ₪ תביעתה מתקבלת עד לסך של 61,000 ₪.
סיכומו של דבר תביעת המשכירה מתקבלת במלואה ותביעת השוכר מתקבלת באופן חלקי, על סך 31,550 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעות עתרו בתביעתן לסעד הצהרתי לפיו ביטלו כדין את הסכם השכירות בהודעת הביטול שניתנה על ידן בתאריך 28.6.20, הצהרה על בטלות אמצעי התשלום והבטוחות שנמסרו לקורן מכח הסכם השכירות ובכלל זה הערבות הבנקאית, וחיוב קורן בתשלום בגין הנזקים שנגרמו לתובעות בשל הפרתו היסודית הנטענת של ההסכם.
דיון והכרעה התביעה העיקרית המחלוקת העיקרית בין הצדדים עוסקת בשאלה - האם השכרת מבנה במיתחם תחנת התידלוק לצורך הפעלת עסק מסוג מרכולית היא הפרה יסודית מצד קורן של הסכם השכירות עם התובעות? שאלה עיקרית זו חולשת על שאר המחלוקות בין הצדדים לתיק ואדון בה תחילה.
...
התביעה שכנגד נדחית אף היא בהעדר הוכחת רכיבי הנזק שבה.
בהתאם אני מורה על ביטול כל אמצעי התשלום והבטוחות שניתנו לקורן על ידי התובעות מכח הסכם השכירות ובכלל זה: בטלות הערבות הבנקאית שנמסרה לקורן מכח סעיף 20.2.1 להסכם השכירות, בטלות שטר חוב שנמסר לקורן מכח סעיף 20.2.2 להסכם ובטלות השעבוד הספציפי שנרשם על ציוד ומלאי השייך לתובעות מכח סעיף 20.2.4 להסכם.
בהתאם לשיקולים אלה, אני מחייב את התובעות לשלם לקורן הוצאות משפט בסך 117,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לבצוע שטר חוב אשר הוגשה לבצוע בהוצאה לפועל על ידי התובע, האוחז בשטר, כנגד הנתבעים – שוכר הדירה והערב.
שתי התביעות הקשורות יחדיו עוסקות בסיום יחסי השכירות בין התובע לנתבע והאם הפרו הנתבעים את הסכם השכירות, לרבות הותרת המושכר בהתאם להתחייבותם על פי הסכם השכירות.
...
לסיכום: יש לדחות את התביעה במלואה.
בשים לב לניהול הליכים עד תום, הגשת שטר החוב עם סכום ללא כל זכאות בדין להגישו, ללא תצהירי בעלת הדירה ובן התובע, יש לשפות את הנתבעים על כלל הוצאותיהם בגין ניהול הליך זה. בנסיבות אלה ישלם התובע לנתבעים שכ"ט בהתאם לגובה שטר החוב שהוגש לפירעון, ובשים לב לניהול ההוכחות עד תום סך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין, וכן את הוצאות התייצבותם בהליך (שלושה ימים דיונים, לרבות יום הוכחות מלא) בסך 1,500 ₪ לכל אחד.

בהליך תביעת פינוי מושכר (תפ"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

דיון כעולה מהאמור בסעיף 12 לכתב התביעה, הפרת הוראות הסכם השכירות השני מבוססת על שתי עילות: אי תשלום דמי שכירות, בחודשים מאי ויוני 2023; אי העמדת בטחונות "בערבות הערבים הטובים". אי מסירה של המחאות מראש אינה נזכרת כהפרה.
...
מסירת המחאות מראש וביצוע תשלום בתחילת כל חודש: נתבע 2 העיד: "אני מאשר ששילמתי חודשיים אחורה. תמיד חודשיים אחורה כל החיים. [...] זו ההתנהלות הקבועה במשך שנים. לבקשת רוזי, היא ביקשה שאפסיק עם הצ'קים ואתן מסומן. היא ביקשה שאשלם כל חודשיים. [...] זה משנת 2020. הצ'ק האחרון שירד היה בשנת 2020" (עמ' 6, ש' 33-32; עמ' 7, ש' 3-1).
סיכום אשר על כן, התביעה נדחית.
משגילתה התובעת דעתה כי היא אינה מסכימה עם המשך השכירות ללא העמדת בטוחה, נכון יהיה להמציא בטוחה מתאימה – בתוך זמן סביר, שאם לא כן תהא פתוחה לפני התובעת הזכות לשוב ולעתור בתביעה חדשה (מסקנה זו יפה גם ביחס לאופן תשלום דמי שכירות: באמצעות מסירה מראש של המחאות, בהתאם למועדים המוסכמים).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו