בעקבות תאונת הדרכים בה היה מעורב שולם לתובע באמצעות חברת מנורה מבטחים ביטוח בע"מ סך של 17,000 ₪ (נספח 9 לתצהיר תובע).
עם זאת, התובע אינו זכאי לכפל פיצוי בגין התקופה בגינה קיבל תשלומים החל מחודש דצמבר 2018, בין אם מחברת הביטוח בעקבות תאונת הדרכים ובין אם מהמוסד לביטוח לאומי ומנורה מבטחים פנסיה וגמל - בגין אי הכושר הנובע ממחלתו.
בית הדין הארצי לעבודה הסביר, כי הנימוק להעדר זכאות לדמי מחלה לעובד המקבל דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי נובע מהעובדה שמדובר בגימלה מחליפת הכנסה:
"אשר לזכאותה של המערערת לדמי מחלה בגין התקופה שהוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתקופת אי כושר יש ליתן הדעת לכך שדמי מחלה הם תחליף הכנסה. התכלית היא שבתקופת מחלה לא תיפגע רמת חייו של העובד. דין דמי המחלה שמשלם המעביד לעובד דינו כדין שכר לכל דבר (דב"ע לח/146 – 0 המוסד לביטוח לאומי - לבנה נוביקוב, פד"ע י,271). בעיניין מתוק פריג'ה (דב"ע מז/95 – 3 מדינת ישראל, משרד החינוך והתרבות - מתוק פריג'ה,פד"ע יט, 159, 162) עמד בית דין זה על תכלית דמי מחלה כתשלום סוצאלי מובהק שנועד לאפשר קיום לעובד ובני משפחתו שעה שנבצר ממנו לעבוד עקב מחלה. תשלום דמי מחלה תכליתו להבטיח הכנסה במזומנים לעת הפסקת ההכנסה כתוצאה מאי יכולת לעבוד עקב מצב תחלואתי (דב"ע מח/61 – 3 נטלי רייזמן – תלם מחשבים, פד"ע כ, 41, 44). הוא הדין בתכלית דמי הפגיעה. גם אלו הם תחליף הכנסה. אין מקום לתשלום כפול בגין אותה תקופה. על כן לא זכאית המערערת לדמי מחלה בגין התקופה בה קיבלה דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי". (ע"ע (ארצי ) 1370/02 מהא מועדי - המועצה המקומית מג'אר (10.01.2006).
...
מכאן, במכלול השיקולים ששקלנו ונסיבות תיק זה, לרבות תקופת העבודה, מהות התפקיד, גובה השכר ומכלול נסיבות העניין, על הנתבעת לפצות את התובע בפיצוי בגין נזק שאינו ממוני בסך של 50,000 ₪.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין את הסכומים הבאים:
בגין גמול הפרשי שעות נוספות סך של 25,878 ₪
בגין הפרשי פנסיה ופיצויים סך כולל של 2,429 ₪
סכומים אלו בסעיפים א' ו ב' ישולמו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק, החל מיום 1.3.2017 (אמצע תקופה רלוונטית) ועד למועד התשלום המלא בפועל.
באשר להוצאות ההליך ושכ"ט עו"ד – לאחר ששקלנו את מכלול נסיבות העניין, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 12,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום מקבלת פסק דין זה.
במידה ומי מהצדדים יבקש לערער על פסק דין זה, עליו להגיש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים, וזאת בתוך 30 ימים מיום שפסק הדין יומצא לו.
ניתן היום, כ"ה באב תשפ"א (3 באוגוסט 2021), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.