רקע ומסגרת הדיון:
ביום 2.10.2012 נפגע המערער בתאונת דרכים, אשר הוכרה כפגיעה בעבודה בעיניין חבלה צוארית.
בכתב התביעה שהוגש בהליך בבית הדין האיזורי טען המערער כי משהוכרה פגיעה בעמוד שדרה מותני, היה על המוסד להכיר גם בפגיעותיו בעמוד שדרה צוארי, בעמוד שדרה גבי, בבירכיים, בידיים ובכתפיים בעילת המקרוטראומה, שכן עבודתו כסבל דרשה ממנו להפעיל את יתר איבריו.
כאמור, בעניינינו המוסד הכיר בליקוי בעמוד שדרה מותני כפגיעה בעבודה, וכן הסכים כי קיימת תשתית עובדתית לעניין הליקויים בעמוד שדרה גבי ובירכיים, אולם לטענתו המערער לא הוכיח תשתית עובדתית לעילת המקרוטראומה בהתייחס לעמוד שדרה צוארי וכתפיים.
...
בהחלטה מיום 6.12.2020 נדחתה טענת המוסד כי יש לדחות את התביעה בעניין הכתפיים בשל איחור בהגשת התביעה לבית הדין האזורי, והמוסד נדרש להודיע עמדתו גם לעניין מינוי מומחה רפואי בעניין הליקוי בכתפיים.
במחלוקת זו שבין המערער לבין המוסד מקובלת עלינו עמדת המערער, כי בנסיבותיו הקונקרטיות של המקרה הנדון, על המומחה הרפואי שימונה לבחון גם אם יש קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של המערער כסבל לבין הליקויים בכתפיים ובעמוד שדרה צווארי של המערער, בנוסף לבחינת הקשר הסיבתי בין תנאי העבודה והליקוי בעמוד שדרה גבי ובברכיים.
מאידך ועל מנת שלא ימונה מומחה רפואי על חשבון הקופה הציבורית ללא הצדקה ניתן לבחון את טענות המבוטח בראי אותן חוות דעת ומקום שמהן עולה בצורה ברורה כי לא עלה בידי המבוטח להוכיח תשתית לכאורית לקיום תנאי הפריט – יש לדחות את תביעתו'.
כפי שנפסק בעניין בביוב [עב"ל (ארצי)69713-03-17 בביוב – המוסד לביטוח לאומי (28.1.2019)] כי -
"... העובדה שהארגזים היו בגדלים שונים ובמשקלים משתנים אינה שוללת קיומה של תשתית עובדתית למיקרוטראומה, והדגש צריך להיות על התנועה, תוך פירוט מאפייני מושאי ההרמה (משקל, גודל) כך שהמומחה יביא בחשבון את הנתונים בדבר הגדלים והמשקלים בחוות דעתו".
סוף דבר: הערעור מתקבל, ואנו קובעים כי המומחה הרפואי שימונה יבחן את הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו של המערער לבין הליקויים בעמוד שדרה גבי, ברכיים, כתפיים ועמוד שדרה צווארי.