עוד נפסק כי "המומחה הרפואי המתמנה על ידי בית הדין מחזיק בידיו את הכלים והמומחיות לקבוע מהו הליקוי שממנו סובל המבוטח והאם יש קשר סיבתי בין ליקוי זה לבין עבודתו. בשל כך אם לא נימצאו בחוות הדעת פגמים גלויים לעין והיא אינה בלתי סבירה על פניה, אין כל בסיס לפסילתה ויש לקבלה" [עב"ל (ארצי) 1035/04 דינה ביקל – המל"ל, מיום 06/06/2005].
עם זאת, ככל וחס וחלילה התובע ילקה בתסמונת התעלה הכפית/הקארפלית בעתיד, פתוחה לפניו הדרך להגיש טופס תביעה לנתבע להכיר בתסמונת כפגיעה בעבודה, בכפוף להוראות הדין, שכן תביעה זו נדחית בשל העידר קיומו של הליקוי נכון ליום מתן חוות דעתו של המומחה.
...
ביום 08/10/2023, הגיש התובע הודעה במסגרתה טען כי יש לקבל את התביעה, היות והמומחה קבע קיומו של קשר סיבתי, וכן טען כי המומחה חרג מסמכותו עת קבע שהתובע אינו סובל מתסמונת התעלה הכפית, שכן מדובר בסוגיה אשר על הוועדה הרפואית לדון בה. התובע הוסיף וטען כי מדובר במחלת מקצוע ואין צורך ברישום רפואי, וביקש לקבל את התביעה.
כמפורט לעיל, הלכה פסוקה היא כי בית הדין סומך את ידו על חוות הדעת של המומחה הרפואי שמונה על ידו ולא יסטה מקביעותיו אלא אם כן קיימת הצדקה עובדתית או משפטית יוצאת דופן לעשות כן. מעיון בחוות דעת המומחה שוכנענו כי יש לאמץ את עמדתו וכי אין נימוק המצדיק סטייה ממנה.
עם זאת, ככל וחס וחלילה התובע ילקה בתסמונת התעלה הכפית/הקרפלית בעתיד, פתוחה לפניו הדרך להגיש טופס תביעה לנתבע להכיר בתסמונת כפגיעה בעבודה, בכפוף להוראות הדין, שכן תביעה זו נדחית בשל העדר קיומו של הליקוי נכון ליום מתן חוות דעתו של המומחה.
לאור כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.