לפנינו תביעתו של מר אפרים דרהי (להלן – התובע) נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע) להכיר בפגימה בברכיו כפגיעה בעבודה על פי הילכת המקרוטראומה או כמחלת מיקצוע כמשמעותה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (להלן – החוק).
ובמילותיו של המומחה:
"יש לקבוע כי בסבירות מעל 50% קיים קשר סיבתי של גרימה בין העבודה למרכיב השחיקה במדור הקידמי בלבד, אך לא במדור המדיאלי בעטיו הועלתה מחשבה לניתוח החלפה חלקית של הברך UKA."
בתשובתו לשאלה ג' השיב המומחה כך:
"התעוד הרפואי הנו חלקי ומתחיל רק ב 2012 בגיל 52 ש', עת התובע עבר לקופ"ח כללית. לפיכך אין מידע האם היו תלונות או ארוע תאונה בשנים קודמות. על פי התעוד לתובע עודף משקל משמעותי מאוד וכן התפתחות סוכרת, שני גורמים משמעותיים התורמים לשחיקת סחוס במפרקים. מחלת גאוט במקרה כאן אינה תורמת לאור העדר ממצא הסתיידויות בבירכיים בצלום 2018. בשיקלול הנתונים האישיים כמתואר אל מול 30 שנות חשיפה כ 3 שעות ליום, יש לקבוע כי לעבודת התובע השפעה משמעותית (מעל 20%) של החמרה על הליקוי במדור הקידמי של שתי הבירכיים."
בהחלטה מיום 21.11.23, ובהמשך לבקשת הצדדים, הורה בית הדין על הפניית שאלות הבהרה למומחה.
...
נוכח האמור, מצאנו כי חוות הדעת מפורטת ומנומקת כנדרש.
כללו של דבר, נוכח כל האמור, ומאחר שהצדדים לא הצביעו על כל פגם ממשי בחוות הדעת או הימנעות המומחה ממענה על שאלות ההבהרה שהופנו אליו אנו מאמצים את חוות דעת המומחה וקובעים שקיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע לפגיעה ממנה הוא סובל במדור הקדמי של שתי ברכיו וכי אין קשר סיבתי לפגיעה ממנה הוא סובל במדור הפנימי/מדיאלי של שתי ברכיו.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה.